![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() a ja sobie tak cichcem zaczełam :)-zmiana trybu życia-
cześć
![]() tak dla wyjasnienia tytułu; postanowiłam, sobie, ze zanim założe wątek, to przetestuje cichcem, jak mi idzie o własnych siłach i dopiero, kiedy wstępnie przekonam się, że nie jest najgorzej, że jestem dzielna i że z tym moim odchudzaniem nie skończy się na słomianym zapale zacznę 'zaśmiecać' forum publiczne ![]() slowem wstępu; od dwóch tygodni walczę z tłuszczykiem, swoim lenistwem i brakiem rozsądku i chciałabym, zeby ten wątek był swego rodzaju miniblogiem, który miałby mnie motywować do pracy nad sobą, cichcem liczę, że dołączy się jakaś kolezanka, która ma podobny problem jak ja i też chce się z nim zmierzyć ![]() sprawa wygląda tak- od jakis trzech- czterech lat stracznie się rozleniwiam. stopniowo zrezygnowalam z większej aktywności fizycznej, zaczełam się bardzo niezdrowo odżywiać i spędzać mnóstwo czasu przed komputerem. w sumie tylko drobnej naturalnej budowie i dobremu metabolizmowi zawdzięczam fakt, że nie wyglądam teraz jak kulka ![]() ![]() ![]() ![]() ważę jakieś 68 kilo przy 173 cm wzrostu, ale jestem bardzo 'ubita' i noszę rozmiar 38, czasem 40 ( kolejny antymotywator; po co sie odchudzać, skoro i tak większośc ludzi jest przekonana, ze waże jakieś 8 kilo mniej niż naprawdę ![]() ![]() echh zaraz w drugiej części napisze, co teraz robię, żeby się poprawic, bo już długi post wyszedł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: a ja sobie tak cichcem zaczełam :)-zmiana trybu życia-
no to jedziemy
![]() od jakiegoś czasu czułam się ociężała i stara ![]() ![]() a teraz do miłych rzeczy ![]() od jakiegoś czasu bardzo ograniczam fast food. prawie zapomniałam, jak smakuje kebab i hamburgery, nie jadłam pizzy od wakacji, tak samo z chińczykiem na wynos, oprócz jednego malego incydenciku ![]() od dwóch tygodni staram się jeść tylko domowe, najlepiej ciepłe posiłki, niespecjalnie dietetyczne, ale na pewno zdrowe- ryby, zupy z dużą ilością warzywek, kasze, mięso bez sosów, surówki. dużo sama gotuję ![]() ![]() ![]() ![]() ściągnełam sobie filmiki z ćwiczeniami 8 min abs, 8 min buns i 8 min arms i robię je codziennie rano a później jeszcze w ciągu dnia jak mnie najdzie ochota a zdarza się to często, bo dzięki nim przypomniałam sobie, jak przyjemny jest wysiłek fizyczny ![]() ![]() codziennie w ramach podtrzymywania aktywności i utrzymywania dobrego humoru tańcze sobie po domu ![]() i najważniejsze, od jakiegoś czasu nie piję częściej niż 2 razy w tygodniu a dla mnie to naprawdę mało. na początku znajomi sie pytali czy jestem na co chora albo co i próbowali na chama namawiać, ale byłam twarda ![]() ![]() pozatym, obiecałam sobie, że nie będę się straszyć wagą, raczej obserwować jak wyglądam i z dumą zauważam, że zmniejszyły mi sie boczki i mam dużo bardziej płaski brzuch ![]() ![]() ![]() pozatym w ramach wprowadzenia regularnego trybu życia co rano się lekko maluję (jak dla mnie- lenia i chłopczycy to naprzwdę wyraz dyscypliny ![]() to dopiero początek, ale już powolutku odstawiam chlebek i ziemniaki i uczę się jak najzdrowiej beztłuszczowo 'smażyć' mięsko i rybę. mam nadzieję, że chaos w moich postach nikogo nie zniechęcił ![]() pozdrawiam i trzymajcie kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
na tym forum jest masa wątków, nie lepiej się do jakiegoś przyłączyć?
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
no właśnie w kazdym takim wątku jest mnóóóóóstwo postów jest, dziewczyny się znają, głupio tak się wpychać w połowie, jak tam sa i ploteczki rozkręcone i towarzystwo zgrane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja niedawno dołączyłam do 'rozkręconego' wątku i nie czuję się zbytnio nowa
![]() Powodzenia w odchudzaniu.
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Wow... Ale się rozpisałaś xD Ale dobrze, że wszystko opisałaś dokładnie.
Trzymam za Ciebie kciuki i będę tu zaglądać ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
na co Ci przepraszam odstawianie ziemniaczków i chlebka? o nie, nie... nie tędy droga, w racjonalnym odżywianiu je się zarówno chlebek (razowy, pełnoziarnisty), jak i ziemniaczki w umiarkowanych ilościach.
A! Nie da się niczego usmażyć bez tłuszczu ^^ na teflonie się nie smaży choć wiele osób tak sądzi ![]() gratuluje podjętego wysiłku i trzymam kciuki !
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
podczytuje to tu to tam różne teksty o zdrowym żywieniu i produkty z białej mąki i ziemniaki wszędzie są na cenzurowanm
![]() ![]() właśnie tak sobie rozmyślam, jak to zrobić, dziś miałam rybę pieczona z minimalna ilością tłuszczu w piekarniku, myslalam też o teflonie ![]() ![]() zjadłam przed chwilą batonika, czas przetworzyć go na mięśnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
A może Wy mi pomożecie ?
Bo mam problem. Kiedyś ważyłam 63 kg i miałam 169 cm. Czułam się źle, bo miałam brzuch boczki i w ogóle. Moje koleżanki były chude i przy nich dziwnie się czułam. Za wszelką cene chciałam schudnąć, ale mi się nie udawało… Potem wpadłam w depresje i jadłam bardzo mało… Były to tak zwane głodówki (jadłam tylko lekkie rzeczy) i waga zleciała mi w dół o około 8 kg. Wszyscy zauważyli zmianę.. Schudłam strasznie. Na początku mi się to podobało i utrzymywałam wage. Ale teraz stwierdziłam, że mam za chude ręcę i dekolt. Jem teraz śniadanie obiad i coś na kolacje. Gdy zjem coś kalorycznego od razu to spalam bo mam jakąś obsesje :/ i nie tyje. Gdy zjem np. jakieś kanapki 3 h przed snem i potem już nic to waga znowu opada i tak tylko utrzymuje wage a nie tyje. (Brzuch mi tylko rośnie) Więc nie wiem co mam robić ? Chciałabym jeszcze dodać że jem bardzo dużo takich lekkich rzeczy bo lubie typu jogurty owoce warzywa płatki musli kisiele. Dzisiaj zjadłam miskę chipsów i nie mam wyrzutów więc jest ok. Chce przytyć maksymalnie 5 kg bo nie chce wrócić do początkowej wagi :/ Pozdrawiam Was ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
ja myślę, że fakt, że nie możesz przytyć w górnych rejonach tulowia i na rękach może znaczyć, że masz figure z grupy 'gruszek'- może spróbowalabyś sobie poszukać ćwiczeń robudowujących ramiona/ klatkę piersiową?
a z tyciem, może troche bardziej ciężkostrawnych produktów, ale niekoniecznie takich czipsopochodnych? nawet, jeśli wolisz lekką kuchnię sa pewnie jakies bardziej syte dania ktore Ci odpowiadają a jednocześnie nie sa niezdrowe? np mamine obiadki z ziemniaczkami, tłustszym mięsem, zupami zabielanymi smietaną, skwarkami? nie mam doswiadczenia w rozsądnymzwiększaniu wagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Też tak właśnie myślałam...
Myśle, że jakk teraz po takiej przerwie zaczne obżerać się słodyczami to mi to na dobre nie wyjdzie :/ Mamusi obiadki zaczełam już jeść ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
w takim razie polecam uzbroić sie w cierpliwość, na pewno zaczniesz się zaokrąglać stopniowo
![]() ![]() co robisz oprócz hula hop, żeby 'zejść' z brzuszka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Hula hopem nie kręcę już od 2 tygodniu bo brak mi czasu. Ale efekty były naprawde polecam
![]() Nic innego nie robiłam
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Agg77 , napisz proszę jak to hula-hop na Ciebie działa i ile dziennie ćwiczyłaś na nim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
night prowler
witam Cię serdecznie, słuchaj cieszę sie ze zaczełaś dbać o siebie! ![]() Bardzo Ci proponuje dołaczenie się do naszego forum ![]() ![]() ![]() jestem uziemiona w domu, po złamanej nodze, zatem mozemy sie wspirac nawzajem. Twoja historia trohę przypomina moja! ![]() Ja skolei po rozstaniu ze swoim eks...mialam wszystko w nosie...a kiedyś byłam taka wysportowana...eh! To jak dołaczysz sie do nas? Luxi
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Dziennie tak od 15:30 min
![]() Straciłam boczki i brzuszek ;D
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
luxi, zaraz do Was zerknę, bo nazwa wątku jest bardzo zachęcająca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Agg77, ja niestety nie umiem kręcić hulahopem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Ja tez nie umiałam a w kilka dni się nauczyłam
![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
ja miałam kilka podejśc i się poddałam. nie umiem także skakać na skakance, choć całe dzieciństwo próbowałam, tylko tak powolutku lajkonikuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Agg77, a kręcisz w obie strony?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Kręciłam tylko w jedną
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ja od dzis krece hula-hopem i na skakance bede skakac zeby efekty byly lepsze i wieksze
![]() mam do Was pytanie. zazywam tabletki Thern Line II juz jakis tydzien ![]() co mam najpierw robic??? ![]() ![]() bo ja najpierw jem a potem cwicze a za jakies 40minut juz glodna jestem wiec niewiem,moze zla kolejnosc ulozylam??doradzcie mi,prosze ![]() tez nie umiem krecic hula-hopem ![]() pozdrawiam i czekam na odpowiedz;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
ja Ci niestety nie pomogę, nie orientuję się wogóle w tabletkach wspomagających.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
night prowler - oki
![]() mi chodzi jedynie oto zeby sie dowiedziec co najpierw robić ... czy ćwiczyć czy jeść ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Kurcze ja mam mały problem :| Bo niby twierdze, że jestem chuda ale ten brzuch. Dzisiaj rano jak wstałam był dosyć duży a rano zawsze mam płaski i od razu odechciało mi się jeść...... Jak tak dalej pójdzie to ha cały czas będę ważyła podobnie :| Co robić?
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
hmm, może jesz produkty, które zawieraja dużo soli? słyszałam, że oprócz tego, że sól zatrzymuje wode w organiźmie, u niektórych ludzi powoduje właśnie rośnięcie brzuszka, takiego z przodu, w dolnej części
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Sama nie wiem. Jak narazie waga pokazała 2 kg więcej.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A nie jesteś przed okresem, albo w trakcie?
Wtedy waga może wzrosnąć do 2-3 kg! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.