|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() 20 kg do zrzucenia !!! pomozcie prosze- pierwszy plan na 8 tygodni - zapraszam
witam
jestem tu nowa. i pewnie bylo milion takich watkow ale trudno sie polapac a ze kiepsko sie jeszcze orientuje opisze swoij problem i z gory wybaczcie za ten nowy watek ![]() tak wiec waze 72 kg i mam 162 cm wzrostu. moja wymarzona waga ktorej nigdy ne mialam to 55 gdyby bylo 57 tez bedize ok wiec 15 kg to minimum jakei che zrzucic ;/ i wiem ze bedzie ciezko, prosze powiedzcie jakei blady robie. staram sie jesc bardzo dietetycznie jedyna moja zmora jest ''uzaleznienie'' od slodyczy. Rano wstaje i jem sniadanie praktycznie zaraz po przebudzeniu. czesto musli z mlekiem albo jigustem naturalnym. nie jem chleba jak juz to wasa albo razowy. pozniej jakies owoce banan brzoskwinia. no i najgorsze jest podjadanie, bo jak tylko zjawiam sie w kuchni a teraz mam wakacje i mieszkam ''u mamy''(wiecie co to znaczy) to zawsze cos zjem malego, a to kawalek zekolady a to lody z lodowki pare lyzek suszone owoce. najgorsze jest musli ktore jem na sucho bo poprostu uwielbiam. moglabym sie w zasadzie zywic tylko tym a wiem jakei to kaloryczne. no i na obiad jakies mieso duszone ne jem ziemniakow makaron najczesciej ryz bardoz zadko w zasadzie tez w ogole. ale generalnei staram sie mieso z jakimis warzywami. i do kolacji sobie dojadam tak malutko. staram sie do 18 tylko jest. najgorsze jest dojadanie, za duze porcje bo to musli to nie jest przykladowe 30g tylko z 60 conajmniej ;/ obiadu za duzo i dokladki albo podjadanie z garnka :P. i to nieszczesne musli na sucho ktorego jest najwiecej. zero cwiczen jakeis brzuszki moze ;/ prosze pomocy !!!!!!!!!!!! mam teraz ramy czasowe od poniedzialku 8 tygodni diety i cwiczen doradzcie prosze - najlepiej czego mi nei wolno jesc kategorycznie !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: 20 kg do zrzucenia !!! pomozcie prosze- pierwszy plan na 8 tygodni - zapraszam
Witaj!
Mam ten sam problem co Ty...to podjadanie tez mnie dobija i nałóg do słodyczy ogromny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: 20 kg do zrzucenia !!! pomozcie prosze- pierwszy plan na 8 tygodni - zapraszam
Dziewczyny dacie rade ja od kwietnia schudłam 23kg
![]() Życzę powodzenia ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Mysle, ze najlepszym sposobem na podjadanie jest wprowadzenie 5 posilkow w regularnych odstepach czasu. To bardzo dobrze sprawdzilo sie w moim przypadku. Jednak tutaj potrzebna jest odrobina silnej woli, ale ta rodzi sie najczesciej po zrzuceniu kilku kilogramow, kiedy cieszymy sie z uzyskanego efektu i nie chcemy go sprzeniewierzyc.. Musisz wytyczyc sobie pewne zasady i starac sie ich scisle trzymac. Radze Ci na poczatku poczytac watki podwieszone, szczegolnie ten o "10 zasadach żywieniowych", ale i reszte, w ktorych wyjasnione sa podstawowe zasady zdrowego odzywiania. Poogladaj sobie watek "Nasze Codzienne Jadlospisy" i wzoruj sie na jadlospisach z literka R, ktore zostaly dobrze ocenione przez inne wizazanki. Niestety musisz wprowadzic do swojego zycia troche wiecej ruchu, bo po pierwsze: - uda Ci sie szybciej stracic tluszczyk - po drugie, podkrecisz sobie metabolizm - po trzecie, po pewnym czasie wysilek fizyczny zacznie sprawiac Ci przyjemnosc, gdyz po cwiczeniach dociera do mozgu substancja podobna do tej, ktora jest odpowiedzialna za uczucie szczescia po jedzeniu slodyczy ![]() Radze Ci dopisac sie do nowego watku "Schudnac do zimy 09 bez efektu jojo", gdyz grupa powstala wczoraj, a zglosilo sie juz sporo kobietek i mysle, ze razem damy rade ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny za cenne rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
obiad-to co ugotuje ale nie jem tak jak kiedyś 5 ziemniaków tylko 1 a do tego więcej surówek i kawałek mięska,sosy tylko małą łyżke podwieczorek-jogurt,owoc kolacja-2 kromki ciemnego chleba z jajem albo tak jak śniadanie,jak zrobie sałatke z pomidora to zjem 1 kromke i miseczke sałatki pije z 4 szkalnki zielonej herbaty 2 litry wody i 2 kawy ćwiczenia-30min steper 1 godz.rower lub 30min biegam staram się z tych 3 ćwiczeń coś wybrać wszystko zależy od pogody i czasu bo czsem jak dzieci idą późno spać to ćwicze na steperku w domu ok 22.00 Mi to starczyło na moje sukcesy a teraz mam 2 cel 65kg i mam nadzieje że dam radę ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
magdzie, gratuluje Ci serdecznie, to naprawde ogromny sukces i widze, ze apetyt rosnie w miare jedzenia, zycze Ci kojenych sukcesow
![]() ![]() Wszystkim Dziewczynom zycze powodzenia w dalszym gubieniu kilogramow ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dziekuje ci bardzo za odp
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Mam do zrzucenia 7 kg i nie mam pojecia, jak to zrobić. Jak na razie zgubiłam 2 kg i teraz stoi, a 7 jeszcze czeka, przedtem totalnie ograniczyłam jedzenie średnio do 500 kcal max zeszło ładnie, tylko, że poszłam na ognisko i nie wiem czemu po tamtym czasie już nie chudne, czy % dużo w tym zawiniły? to był tylko jeden taki dzień, odskocznia, nie jadłam wtedy dużo, jak już coś to kapustke kiszoną, koreczków pare i alkohol. Teraz zamierzam jeść 5 posiłków dziennie, ale nie bardzo kalorycznych oraz skacze 30 min na skakance robię 200-300 brzuszków dziennie, nożyce, 'wygibasy', rozciąganie, jak już mi sie zachcę to hula hop ![]() co proponujecie, żeby kilogramy ruszyły się tak fest? hm ;>
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Marta9911- podobno ananasy przyspieszaja metabolizm. Trzeba przez 3 dni jesc tylko ananasy podobno niezle oczyszczaja. I waga powinna zaczac spadac. ale nie wiem czy tak na prawde jest bo sama tego nie stosowałam nie lubie zabardzo ananasów ale czytalam o tym na forum.
Czytałam jeszcze ze skuteczny jest kefir.... ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ok nowy dzien - 2 dzien odchudzania
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
no i jak pech to pech
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
widze nie ma chetnych zeby mi doradzic ale to nic i tak bede pisac a napewno sie ktos znajdzie. dzis 3 dzien sniadanie za mna i dosc duzo chyba znow przegielam : jajecznica na pol lyzeczce masla z odrobina pomidora na 1 jajku do tego kabanos baly i jedna kromka wasy. to kolo 9 teraz kolo 12 13 duza galka lodow czekoladowo waniliowych brzoskwinia kawalek arbuza i 2 sliwki żółte a no i 2 kostki czekolady ;/ wiem masakra !!! na obiad postaram sie zjesc cos malego i to bedzie koniec na dizs . powiedzcie zcy jezeli nie jem kolacji to jak pozwalam sobie niestety na takie odstepstwa w ciagu dnia glownie do 12 godiny to to bardoz zle ? cwicze pozniej wieczorami i pije czerwona herbate. prosze napiszcei co myslicie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dołacz do naszego wątku. Tam troszke wiecej osob pisze
![]() Uda sie. Min. - 10kg
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
odila-moim zadaniem powinnaś jeść ostatni posiłek ok 18-19.00 gdzieś 3-4godz. przed snem i częściej a mniej co 3-4 godz ja tak robie i mam efekty.Ćwicze też wieczorami ok 20.00
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Witam
Dziewczyny a czy któraś słyszała a jeszcze lepiej próbowała 3 minutowe odchudzanie? Czy to w ogóle ma szansę działać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
staram sie narazei zrezygnowac z kolacji pozniej zeby w ogoel ruszyc z waga cwicze tez troche wieczorami bo moj rower dalej nie dziala... jak juz cos sie ruszy to bede ost posilek jadla kolo 18
![]() EWA D. nie nie slyszalam o tym kompletnie ... a slyszalam o wieluuu dietach :P brzmi obco ... napisz co to ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
To nie dieta ale ćwiczenia. Podobno ćwiczy się różnym tempem w ściśle określonych odstępach. Ale nic nie wiem ponad to co pisze na stronie: www.3minutoweodchudzanie.pl. Jestem ciekawa czzy to w ogóle ma szansę zadziałać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
szczerze watpie... takie opisy to nic innego jak zagrywka reklamowa i doskolane dobrane slowa, czysta manipulacja ktora ma dzialac na wyobraznie i podswiadomosc
![]() ![]() ![]() a no i co z dzisiejszym jadlospisem : sniadanie kubek jogurtu nat. z musli gryz brzoskwini, wafelek niestety i kostka czekolady, na obiad mam kabaczka nadziewanego risotto i wszystko na dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Wam, że macie takie zaparcie i że chudniecie. Ja tyle razy próbowałam. Jak tylko chcę ograniczyć jedzenie to w mojej głowie coś się dzieje takiego, że mam apetyt podwójny i zamiast waga lecieć w dół to idzie w górę. Już nawet po sklepach przestałam chodzic bo jak coś przymierzam to się denerwuję i potem płaczę. Potrzebuję zrzucic 20 kg, a przynajmniej 15. Jeśli nie schudnę znowu Sylwestra spędzę w domu. Macie rację, że razem łatwiej wytrwać i chyba się przyłączę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Witam w nowym wątku. Mam 16 lat 166cm wzrostu i 88 kilo. Zaczynam odchudzanie codziennie ale nic z tego nie wychodzi. Od jutra zakładam zeszyt odchudzania i wam napisze co zjadłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
EWA D. ja w ogole nei mam silnej woli ale sie staram jak moge ;/ najgorzej z tym podjadaniem. mam to samo co ty tez nie chodze po sklepach bo sie denerwuje faceta tez nie znajde bo wiem ze nie bede sie podobac z wygladu... teraz nie ma juz takich gosci ktorzy patrza na charakter:P no ale nie robie tego dla faceta tylko dla siebie i ty tez mozesz. musimy sie zawziac i damy razem rade !!!! musimy w to uwierzyc ... masz tyle samo do schudniecia .. bo bez obrazy ale smieszy mnie jak ktos pisze ze ma 168 cm wzerostu wazy 58 kg i chce schudnac 8 bo ten ktos nie jest wcale gruby :P ale nie bede sie wymadrzac :P tak wiec jutro napisz co zjadlas i robimy to wspolnie
![]() ![]() Aldona12034 super ze dołaczasz bedziemy wytykac sobie bledy w zywieniu nawzajem ![]() dziewczyny damy rade !! musimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny
![]() ja chcialabym zrzucic ok. 10kg do zimy, a najlepiej do listopada, bo baaaaaardzo chcialabym zrobic sobie kolczyk w pepku ![]() ![]() wiec mysle, ze z Wami bedzie razniej ![]() ![]() ![]() pozdrawiam cieplutko ![]()
![]() |
#24 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304067&page=168
Odila masz ochotę przyłączyć się do Dunkanek? Tu dziewczyny tracą sporo kg bez zbędnych ograniczeń ilości jedzenia... Wstąp, zobacz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Odila, moim zdaniem jeśli naprawdę chcesz schudnąć, to poczytaj wcześniej trochę o racjonalnym odżywianiu. Poczytaj podwieszone wątki, sama zauważysz sporo błędów. Na pierwszy rzut oka w Twoich jadłospisach: mało, dużo za mało wartościowego białka, prawie kompletny brak NNKT, warzywa w śladowych ilościach, źle rozplanowane godzinowo posiłki, głodowe porcje zwalniające metabolizm - przy takiej ilości i "jakości" jedzenia organizm przestawia się na tryb "oszczędny"-po prostu magazynuje, bo czuje, że "idą ciężkie czasy". Czyli szybko chudniesz pierwsze kilka kg (głównie woda), bo oraganizm jeszcze nie wie o co chodzi, a po niedługim czasie zwalnia metabolizm jak może - i ćwiczenia tu nie pomogą. To są podstawy wiedzy o żywieniu człowieka. Można schudnąć jedząc, ale jedząc mądrze. Nie będę Cię przekonywać do żadnej konkretnej diety, choć sama stosuję w swoim odżywianiu zasady SB. Najpierw zdobądź elementarną wiedzę i nie nastawiaj się na spektakularne efekty w ciągu miesiąca: chudnięcie to proces o wiele dłuższy niż przybieranie na wadze (niestety), zwłaszcza, jeśli ma to być chudnięcie na zawsze, a nie na 3 miesiące. Spójrz jak się odżywiasz:
Cytat:
![]() Ehhh...rozpisałam się, nie wiem nawet czy potrzebnie. Ale może w czymś pomogłam. Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Origa nawet nie qwiesz ile mi tym uswiadomilas... czytalam bardzo dozu o odchudzaniu ale nigdy nie widzialm tych bledow u sibie a teraz widze... mylilam nabial z bialkiem, nie jadlam kolacji cwiczylam ale nic to nie dawalo... masz 100% racje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ok nowy tydzien nowe wyzwanie ... wzielam sobie do serca rady o zlym jadlospisie i sama tez wiedzialam ze zle robie moze nie do konca bo myslalam ze i tak to poskutkuje ale 3 tyg i nic nie spadlo ;/ czuje sie dalej fatalnie..... wiec nie pozostaje mi nic innego jak walczyc dalej
dzis zaczynam diete plaz poludniowych bo widze ze duzo to tego poczytam wątki ktore juz sa i modle sie zeby mi sie udalo ... nie wchodze w spodnie ktore pol roku temu ze mnie lecialy i musialam je trzymac reka jak w nich szlam na areobik ![]() juz jestem po sniadaniu... 2 jajka 2 pomidory i maly ogorek do tego lyzeczka musztardy no i jakies tam przyprawy pozniej zjem serek wiejski ... no i na obiad papryke nadziewana miesem z kurczaka pozniej moze zjem pomidora i ogorka no i na kolacje moze jogutr naturalny co myslicie moze tak byc ? do tego musze pic duzooo bo nie jestem pewna czy mam az tak zdrowe nerki jak powinnam i boje sie ze moge je za bardzo obciazyc tym bialkiem ale nie bedize zle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje sukcesu!!Kojarzę Cię też z innego forum.Gratuluję wytrwałości! Jesteś żywym przykładem, że można - trzeba tylko chcieć ![]() ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
P.S.Apropo strony, promującej program - jakie tabletki odchudzające kosztują prawie 500 zl ![]() Edytowane przez Agna Czas edycji: 2009-09-03 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:11.