|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
odbiór dyplomu
w czerwcu mam obrone pracy magisterskiej w zwiazku z czym mam takie male pytanko: kiedy wydawane są dyplomy? bardzo prosze o odpowiedz
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: odbiór dyplomu
ja broniłam się w czerwcu, a rozdanie dyplomów było dopiero 30 listopada; bo musieli obronić się ci, którzy zostawili to na wrzesień + czas żeby panie z dziekanatu zdążyły załatwić formalności; a na licencjacie nie miałam uroczystego rozdania dyplomów, tylko dyplomy były gotowe po 3 miesiącach i każdy odbierał kiedy chciał; do momentu odebrania dyplomu prawomocny jest taki świstek, który wydają w dziekanacie zaraz po obronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
A ja broniłam się w październiku. Zaraz po egzaminie magisterskim złożyłam wszystkie dokumenty + zdjęcie, a dyplom dostałam dopiero w marcu.
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja dostałam dyplom po miesiącu.To chyba zależy od uczelni i jej sposobu pracy
![]()
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
indywidualnie dla każdej uczelni, zależy ile osób się broni i kiedy... najlepiej zapytaj u siebie
![]() ja miałam obronę na początku czerwca (lic.), a rozdanie w połowie stycznia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no właśnie- temat jak najbardziej dla mnie aktualny, broniłam się 25 października a dyplom odebrałam 22 lutego DOPIERO po interwencji telefonicznej i rozmowie z prorektorem!
Dziewczyny pamiętajcie, zgodnie z rozporządzeniem ministra edukacji (dzwoniłam do ministerstwa się pytać o to) uczelnia ma 30 DNI na wydanie Wam dyplomu! rozdania dyplomów nie było- po prostu poszłam do dziekanatu, podpisałam parę kwitków i dyplom W KOŃCU wszedł w moje posiadanie. Jeżeli nie jesteście pewne ile macie czekać na dyplom to pamiętajcie, że ministerstwo edukacji bezpośrednio zajmuje się szkołami wyższymi ![]() to tyle ![]() aaa dodam, że studiowałam na uczelni prywatnej i tam również jest 30 dni na wydanie dyplomu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczynki za odpowiedz
Lafigue a Ty bałaś może taki świstek?bo ja bede chciala starać sie o prace i wszystkie papiery musze zlożyc do konca lipca, wiec pewnie dyplomu jeszcze nie dostane, a musze miec jakies potwierdzenie, ze mam magistra.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Mam takie pytanie, skoro tak długo czeka się na dyplom.. to jak zapisać się bez niego na studia II stopnia? U mnie chcą skan dyplomu w systemie internetowym.. Ma ktoś może radę na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dziekanat wystawia taki drukowany papierek, na którym jest potwierdzenie posiadania licencjata. Ale skan dyplomu do rekrutacji? Dziwne rzeczy. Przede wszystkim fakt o tym, że ma się ukończone studia pierwszego stopnia jest w systemie uczelni podpięty pod PESEL. Radzę dopytać w sekretariacie, o co chodzi z tym skanem, bo to niemożliwe żeby fizyczny brak dyplomu uniemożliwiał wzięcie udziału w rekrutacji.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i tutaj kolejny problem, bo inne uczelnie mają do końca lipca. Czyli jak mnie tam nie przyjmą we wrześniu to chyba już nie będę mogła nigdzie złożyć dokumentów, natomiast już w sierpniu będę musiała składać dokumenty na pozostałe uczelnie ( celuję w tą, która ma zakończyć rekrutację we wrześniu, ale nie wiadomo czy mnie przyjmą) . No nie wiem, co zrobić takiej sytuacji czy jak np. złoże już komplet dokumentów w innej uczelni to będę mogła zrezygnować potem? To też się łączy z kosztami, no bo zdjęcia trzeba dostarczyć do każdej z uczelni a to już troszkę kosztuje :/ Kurcze jestem w kropce.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.