|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Allegro - Rady nie od parady :)
Witajcie
Od razu z góry zaznaczam iż wiem że jest wątek o allegro, ale tam głównie kierowane są pytania, a ja chciałabym uzyskać nieco inne o informacje i myślę że mógłby się zrobić bałagan. Jeżeli jednak się mylę to proszę moderatora o połączenie wątku. Na pewno wiele z was jest już doświadczonymi sprzedawczyniami na allegro. Jakie są wasze sposoby na przyciągnięcie większej liczy obserwujących/kupujących ? Mama nadzieję że podzielicie się swoim doświadczeniem z mniej doświadczonymi sprzedawczyniami ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - Rady nie od parady :)
A czy osoby prowadzące swój handel jakikolwiek zdradzą Ci sekret wysokich obrotów?
![]() Ja w sumie nie sprzedawczyni ale mój TŻt zawsze mówi żeby wystawiać tak żeby aukcje kończyły się w niedziele popołudniu wtedy ponoć najwięcej ludzi siedzi ![]()
Edytowane przez byliczka Czas edycji: 2009-01-04 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja się tym nie zajmuję, ale tak z obserwacji ustawiaj godzinę kończenia się aukcji gdzieś na 20.00
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
niskie ceny towaru i przesyłki, ładnie zrobiona strona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co liczyć na kogoś, lepiej samemu opracować skuteczne "chłyty małketingowe"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Rozmuem że sprzedający niechętnie dzielą sie swoimi trickami ale pomyslałam że jacys chętni zawsze mogą się znaleźć.
Staram się dochodzić do jakiś sposobów ale zawsze jest przyjeniej usłyszczeć rady od kogś bardziej doświadczonego. ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Może ja sama nie wystawiam, ale napiszę co mnie z miejsca odpycha przy zakupach na allegro.
Zniechęcają mnie lakoniczne opisy towaru np. "Towar sprawny, super, polecam!", bez podania najmniejszych szczegółów technicznych, podania rozmiaru, stanu itp.. Zdjęcia z Internetu, a nie faktyczne przedmiotu, lub całkowity brak zdjęcia. Rażące błędy ortograficzne i składniowe w opisie. ![]() To chyba na tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej czesto obserwowac dzial w ktorym sprzedajesz i sama zauwazysz co sie sprzedaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a) zadowalająca ilość pozytywnych komentarzy
b) barrrdzo ważne - ładnie wykonana strona. Dodam,że na życzenie służę stworzeniem bardzo estetycznej strony za pomocą specjalnego kreatora aukcji (mogę przesłać na PW linki do moich aukcji). Klient widzi,że ktoś postarał się o to,żeby wszystko było dobrze zrobione, strona przyciąga gdy wygląda ładnie. c) dokładne zdjęcia... nie małe,nie za duże, nie rozmyte i nie jedno ale kilka pokazujących przedmiot z różnych stron i jego detale, które moga interesować klienta. d) nie bądź pazerna, nie zarabiaj na wysyłce e) sprawdzaj pocztę aby szybko odpisywać na pytania zainteresowanych osób f) obszerne (ale zrozumiałe) opisy zawierające wszystkie ważne informacje, takie,żeby klient nie musiał się domyślać niczego. g) duża swoboda klienta jest ważna - możliwość negocjacji ceny, możliwość wyboru opcji zapłaty i wysyłki, możliwość skontaktowania się na różne sposoby (gg, telefon, e-mail) h) poza tym tytuł aukcji taki,żeby zachęcał i zdradzał już odrobinę informacji o przedmiocie, nie coś w stylu "bluza adidas (nie reebok, puma, nike)" [wzbogacanie o nazwy innych firm, po to,zeby wyskakiwało w wyszukiwarce jest bez sensu]. To jak praca dziennikarza, który wymyśla tytuł artykułu - od tego,czy jest dobry zależy czy ktoś przeczyta,czy nie. *nie żałujmy 2 zł na "pogrubienie" i kilku groszy na miniaturkę. ja działam z powodzeniem według powyższych zasad. To zwyczajne, bardzo oczywiste zasady, a bardzo służą odniesieniu sukcesu. Jak coś jeszcze mi się przypomni to dopiszę.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.