|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Czasem z Grodu Kraka czasem z uroczej górskiej doliny :)
|
Boli gdy kochamy się od tyłu
Witajcie!
Mam mały problem. Jestem z moim TŻ od 2 lat. Muszę przyznać że jest posiadaczem dość pokaźnego słonika a ja raczej jestem drobną kobietą. Zawsze kiedy kochamy się w pozycji od tyłu na pieska przy uderzeniach bardzo boli mnie podbrzusze tak jakby to bolały jajniki. A teraz boli mnie to nawet gdy kochamy się w pozycji klasycznej. Przeszkadza nam to bo musimy przerywac w polowie zabawy. Macie podobne problemy? Co robić aby nie bolalo?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boli gdy kochamy się od tyłu
nie ma znaczenia czy on jest duzy po pochwa dopasowuje sie do rozmiaru czlonka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
albo po prostu jesteś za mało "gotowa". Mnie czasami boli przy uderzeniach jak jestem za mało dopieszczona,albo spięta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
hmm fakt czasami bardzo się spieszymy i gra wstępna trwa chwilke, dzięki za pomoc
![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja tez w czasami w pozycji od tyłu (ale tylko na pieska) czuje ból.. ale wystarczy ze mój TZ nie robi pchnięc do konca tylko szybsze a płytsze to bólu nie ma. mój TZ tez ma duuuże przyrodzenie a ja jestem drobna kobietką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
a moze sprobujcie od tylu ale nie na pieska...wystarczy ze sie wygodnie ulozysz na brzuszku i Twój TZ bedzie z tylu siedziec Ci na nóżkach....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
tak na leżąco jest cudownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
hehe zgdazam sie
![]() aczkolwie tak czy siak mnie nie boli ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
no właśnie smv ja też czasami tak mam, nie mogę odrazu wstać z łóżka tylko muszę chwile poleżeć. Nie wiem co jest tego powodem. Czy zbyt duza intensywnosc czy to moze nasze gabarytowe niedopasowanie? Moj gin mowi ze jestem tam naprawde wazka...
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mnie też czasem boli ale tylko wtedy kiedy jestem spięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie do końca jest tak... Pochwa przygotuje się do grubości ale nie do długości aktu męskiego... Bo tak jak oni np. mają 19cm to my też mamy określoną długość i nic z nią nie zrobimy... a boli...
1. no własnie możliwe dlatego 2. może jesteś za mało rozciągnięta 3. może za mało jesteś podniecona BO ja nie mam z tym problemów, chociaż mój TZ ma 21cm... Jestem z niego dumna, a najbardziej z tego co potrafi z tymi cm wyczyniać =D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
w pozycji na jeźdźca, zależy od tego czy macie dni płodne czy tez nie. Wtedy inaczej jest wygięta szyjka macicy, a to uderzenie w nią tak boli.
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no niby sie doasowuje ale kiedy czlonek jest naprawde spory to przeciez nie rozciagnie sie do nie wiadomo jakich rozmiarow. Mnie tez czasem zaboli ale to juz w przy glebokich pozycjach (np na pieska) Ja szczerze przyznam ze czasem lubie kiedy mnie tak zaboli, czasem przy takich ostrzejszych akcjach wrecz sie tego domagam zeby chociaz raz zabolalo, jakos mnie to dodatkowo podkreca. Jednak takie ciagle bole sa bardzo niekomfortowe. Chlopak powinien byc ostrozny i nie wchodzic za mocno z impetem w Ciebie.
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam wszystkich
![]() Co do tematu posta to chciałbym powiedzieć, jako przedstawiciel płci męskiej, ze kazda sugestia wyzej wymieniona jmoze byc po czesci prawda. Rozmiar członka i pochwy, roznice w anatomii, spieta kobieta... wszystko to moze składac sie na bolesnego "pieska". Polecam poprosic chlopaka o delikatnosc i ewentulanie nie wkładanie do konca. Ktos napisał, ze na leżąco Jej nie boli. W naszym przypadku sex od tyłu gdy moja Żabka lezy na brzuchu i zapomne sie i pchne za mocno i za głeboko ( ja uwielbiam tą pozycję i zdarza sie...) to Ona odczuwa ból i musze przystopować. Na kleczka za to jest elegancko zazwyczaj. Moja misia czasem martwi sie ze ma "za płytką" ale ja skromnie twierdzę że to moja wina ;P Wiem tez, że wiele zalezy od budowy kobiety oraz pozycji. Nie wszystkie pozycje bedą bezbolesnie satysfakcjonowac wszystkich. Nie bójcie sie rozmawiac ze swoimi facetami! Pozdrawiam
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a ja zauwazylam ze mnie boli jak nie zrobie siku wczesniej
![]()
![]() |
#17 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Po 1 może masz obawy co do pozycji od tyłu... może czujesz się niekomfortowo, nie jesteś pewna lub jej po prostu nie lubisz?
Po 2 skoro piszesz, że problem pojawia się również w innych pozycjach, może problem tkwi w tym, że nie jesteś "gotowa". Poproś swojego Tż, żeby gra wstępna była dłuższa. Po 3 myślę, że warto odwiedzić ginekologa. Może problem wynika z jakiegoś zawracającego zakażenia lub czegoś w tym stylu. Powiem szczerze, że też miałam problem z pozycją od tyłu i to długo. Po prostu nie mogłam się do niej przekonać i mimo, że ufam swojemu Tż w 100% ciężko było mi się przełamać. Stąd często po stosunku odczuwałam ból w podbrzuszu a czasem nawet robiło mi się niedobrze. Ale udałam się do specjalisty, który stwierdził, że z moim zdrowiem jest ok i problem raczej tkwi w mojej psychice. Powodzenia i pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
ja mialam taki sam problem jak mialam chlopaka, bolalo mnie od tylu i na jezdzca, jakby w cos uderzal, jakbym miala za krotka pochwe, no i taki przeszywajacy bol podbrzusza. nie bolalo mnie tylko wtedy jak lezal na mnie. Powodem na pewno nie byla psychika, czyli bylam bardzo podniecona i chcialam tego. slyszalam ze taki bol jest spowodowany tym, ze uderza sie w szyjke macicy, no ale nie rozwiazalam tego problemu, wiec nie moge ci pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Taki ból moze byc czasem wywolany pelnym pecherzem. To nie jest zart
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mnie też czasem boli, ale ja ten ból... UBÓSTWIAM! Generalnie - kocham tą pozycję
![]()
“Disobedience, in the eyes of anyone who has read history, is man's original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion.” Oscar Wilde Teufel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
kiedys zapytalam pani ginekolog czemu boli, a ona na to ze tak jestem zbudowana i zebym zmienila pozycje (mam tylozgiecie macicy) hmm, po tym zmienilam ginekologa,hehe. Minelo troche czasu i sprobowalam ponownie, ale dopiero po chwili w innej pozycji i bylo ok, bol zniknal. Po prostu musialam sie chyba wczesniej dopasowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
to też jest odpowiedź na powyższe pytania - tyłozgięcie macicy
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Wystarczy znaleźć odpowiednią pozycję. Fajne pozycje seksualne: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/sekrety_s...a/eros/76.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.