Allegrowiczki, co o tym sądzicie??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-05-25, 23:40   #1
hibiskus
Raczkowanie

GG do hibiskus

Allegrowiczki, co o tym sądzicie???

Dziewczynki, przegrzebałam forum i niestety nie znalazłam nic co pomogoby mi podjąć decyzję. Kuszą mnie butki sprzedawane na allegro, ale mam wątpliwości co do ich oryginalności. Rzućcie proszę okiem na aukcje i powiedzcie, czy to nie podróby??

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25765795
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25685259

A może któraś z Was kupowała coś od tych sprzedających i mogłaby podzielić się spostrzeżeniami?
Życzę słodkich snów
hibiskus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 00:18   #2
Liluu
Raczkowanie

GG do Liluu
Re: Allegrowiczki, co o tym sądzicie???

Hej,
Nie wiem czy Ci bede w stanie pomoc, sprzedajacych nie znam. Przesylam zdjecia butow, ktore znalazlam na stronach sklepow, wiec bez watpienia zdjecia przedstawiaja oryginalne buty. Mozesz zagladnac na strone Foot Lockera, buty w USA kosztuja ok. 99$, wiec cena na allegro jest dziwnie niska.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 34041710_z.jpg (34,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34041712_z.jpg (32,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34041713_z.jpg (29,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2105866_z.jpg (25,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez tytułu.jpg (28,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34041710_z.jpg (34,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34041712_z.jpg (32,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 34041713_z.jpg (29,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2105866_z.jpg (25,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez tytułu.jpg (28,3 KB, 1 załadowań)
Liluu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 08:03   #3
hibiskus
Raczkowanie

GG do hibiskus

LeeLoo, dziekuję za zdjęcia. Bardzo mi pomogły, bo już wiem, że tych buktów nie kupię. Na podeszwie nie mają znaczka pumy. Nie są chyba oryginalne. Kochana jesteś
Stary 2004-05-26, 08:05   #4
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Aukcja wygląda mi na wiarygodną. Proponuję napisać maile do kilku osób, które kupowały u tego sprzedawcy i wystawiły mu pozytywne komnentarze, z pytaniem- co sądzą o oryginalności tych butów.To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.
koko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 08:13   #5
hibiskus
Raczkowanie

GG do hibiskus

Koko, chyba jednak nie jest wiarygodna. Spójrz na napis puma z boku. Nie ma go na żadnym bucie na zdjęciach LeeLoo. To chyba inwencja twórcza producenta. Pozdrawiam i dziękuję.
Stary 2004-05-26, 08:20   #6
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Faktycznie.Masz rację.Wkurza mnie, że Ci sprzedający mają same pozytywy, przeciez jeśli wciskają podróby, to kupujący u nich powinni bez skrępowania wystawić im komentarze negatywne!
Stary 2004-05-26, 08:33   #7
agusiaki
Rozeznanie

Ale tak już pomijając już wszystki kwestie oryginalności, to ja bym butów na allegro nie kupiła. Nawet jeśli sa nowe.
Głównie dlatego, że but to jest towar, ktory trzeba dobrze przetestowac przed zakupem, a bywa i tak, że rozmiary sa inne.
Ja jak kupuję buty to muszę je założyć, przejśc sie w nich, zobaczyć, czy mnie nie uciskają nigdzie, czy są wygodne....
Ale to oczywiście moje zdanie. Pozdrawiam.

Marzysz o kolorze włosów jaki ma Ashley Simpson?? Odpowiedź znajdziesz TUTAJ
agusiaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-05-26, 08:38   #8
kasiulka
Zakorzenienie

koko napisał(a):
> Faktycznie.Masz rację.Wkurza mnie, że Ci sprzedający mają same pozytywy, przeciez jeśli wciskają podróby, to kupujący u nich powinni bez skrępowania wystawić im komentarze negatywne!
Z tymi komentarzami to jest troche błędne koło. Jeśli wystawisz komuś negatywa to możesz być pewna że odpłaci ci się tym samym, a nikt raczej nie chce kolekcjonowac negatywów, szczególnie jesli sam coś sprzedaje. No i mamy potem super sprzedawców wciskających ludziom ewidentne podróby. Często co prawda sama cena może byc sygnałem czy produkt jest oryginalny czy nie, choć nie zawsze. Jedna z wizażanek pisała niedawno że kupiła podrobione perfumy za 200 zł !, szkoda że nie zdecydowała się podac nicka sprzedawcy. Moim zdaniem takich oszustów powinno się ujawniac, może stworzymy sobie jakąs własną czarną listę? Zresztą z lista pewniaków też by się przydała, właśnie planuję zamówic mężowi perfumy i nie bardzo wiem komu mogę zaufać...

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 08:47   #9
obsession
Raczkowanie

Te buciki różnią się jednym szczegółem (jeden zauważyłam ) od dostępnych w sklepie i pokazanych na wszystkich stronach internetowych, jakie znalazłam, z butami pumy: żadne orginalne, z tych, które widziałąm, nie mają tego dość dużego napisu PUMA z boku buta przy zapięciu.
obsession jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 08:49   #10
obsession
Raczkowanie

Oj, nie wczytał mi się do końca wątek, i nie zauważyłam przez to, że już o tym była mowa
obsession jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 08:50   #11
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Masz rację. Ja ostatnio byłam w sytuacji, w której musiałam wystawić negatywa, trochę się bałam, ale zrobiłam to, żeby inni Allegrowicze wiedzieli, że to oszust.I jak do tej pory, odpukać, negatywa nie dostałam, w ramach rewanżu.
A jeśli chodzi o perfumy- będę nudna, ale polecam Grycka.Zresztą zawsze można zrobić tak, jak napisałam, napisać maile do tych, którzy już kupili, z pytaniem, czy otrzymali oryginalne rzeczy. Ale w prypadku Grycka nie ma żadnych wątpliowści, że ma oryginały.
Natomiast co do czarnej listy, to uważam że to świetny pomysł, sama mam jeden typ, wiem na 100% kto sprzedaje chamskie podróby wysokopółkowej kolorówki.Sama się o tym przekonałam, bo głupia zbyt pochopnie dokonałam zakupu, nie sprawdziwszy wcześniej czy delikwentka nie ma negatywów. A owszem miała- i były one wynikiem wątpliwej oryginlaności sprzedwanych produktów.Jeszcze nie widziałam na oczy tej mojej podróby, prawdopodobnie dzisiaj listonosz mi przyniesie. Wtedy będe miałan 100% pewności, czy mam delikwentkę na czarna listę. A dziewczyna ma kupę komentarzy i też jest super sprzedawcą.Straszna sprawa.
Stary 2004-05-26, 08:55   #12
hibiskus
Raczkowanie

GG do hibiskus

Agusiaki masz rację, ale to są na tyle popularne butki, że w pierwszym lepszym sklepie sportowym je znajdziesz, możesz przymierzyć i sprawdzić ich wygodę. Więc gdyby nie ich wątpliwe pochodzenie, można by ryzykować kupno nawet przez Allegro.
Stary 2004-05-26, 09:02   #13
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

NIe mam zupełnie doświadczenia jeśli chodzi o kupowanie butów czy ubrań - ale wynika to z tego że musze najpierw wszystko pięc razy przymierzyć, chyba jakaś niewymiarowa jestem! te buty moim zdaniem są podróbką - jakoś tak cena mi się nie podoba... za niska chyba? No i brak pewnych szczegółow o których wspominały dziewczyny.
Kupiłam juz sporo rzeczy na allegro, w tym rzeczy ryzykowne - czyli perfumy - i jak dotąd nie zdarzyła mi się wpadka (a kupuję też dla siostry i kolezanek czasami). Ryzyko jest zawsze wpisane... moze dlatego robienie zaukupów w ten sposób jest takie fajne A podróbki sprzedają również sprzedawcy z dużą ilością komentarzy. Podobno podrabia się nawet testery! Ostatnio chciałam kupić bardzo jasny podkład Maxa factora - jakoś nie ma w sklepie - i zastanowiła mnie aukcja na której ktoś miał 100 podkładów! Konsultowałam sie w tej sprawie z jednym ze sprzedawców, oglądałam aukcje, rozmawiałam z paroma osobami - ponoć coraz częsciej podrabia sie średniopółkowe firmy, takie Loreal czy Max factor właśnie!
Z ciekawości Koko, od kogo kupiłaś podróbkę? Podaj nicka
Ja na allegro tylko kupuję, nie mam zamiaru sprzedawać, ale nawet gdyby było inaczej - nie boję się dać negatywa

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 09:15   #14
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Smoczyco, napiszę Ci na priva, bo głupio mi na razie podawać jej nicka tak publicznie, nie mam jeszcze dowodów, że ma podróby.Ale z drugiej strony- wystarczy obejrzeć jej akucje- sprzedaje markowe rzeczy, ale takie produkty, których wcala nie ma! Wystarczy zajrzeć na stronę danego producenta, aby przekonać sie , że w ogóle nie istnieją sprzedawane przez nią kosmetyki. Jestem skończoną idoitką, że cokolwiek od niej kupiłam.Aż mi wstyd.
A do kogo kupujesz perfumy, jeśli można spytać? Mam kilka swoich typów, ale nie zaszkodzi, jesli lista pewnych sprzedwców mi się powiększy.
Stary 2004-05-26, 09:16   #15
kasiulka
Zakorzenienie

koko napisał(a):
> Natomiast co do czarnej listy, to uważam że to świetny pomysł, sama mam jeden typ, wiem na 100% kto sprzedaje chamskie podróby wysokopółkowej kolorówki.
Koko, podaj nicka

Co do Grycka to słyszałam ze mozna w ciemno u niego kupować, niestety nie ma tego czego szukam, mateusz124 też nie

Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2004-05-26, 09:29   #16
agusiaki
Rozeznanie

koko, podaj mi też wolę wiedzieć na zaś....

Ja sie tylko raz nabrałam na taki tusz Lancoma, a szjas taki, ze szkoda gadać

Stary 2004-05-26, 09:36   #17
paula78
Zakorzenienie

dziewczyny ,może zorganizujemy jakis list do allegro w zwiazku z pojawieniem sie mnóstwa podróbek.nie moge patrzec jak ludzie kupuja tusz lancome po 22 zl ,juz kiedys o tym pisłąm ze na moje słowa do sprzedawcy ze sprzedaje podróbe odpowiedział ,że go to "g.... obchodzi bo sprzedaje sie swietnie ".
pzdr.
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 09:48   #18
agusiaki
Rozeznanie

no niestety ja za wspomniany tusz zapłaciłam więcej i to tym bardziej mnie wkurza

List do allegro to bardzo dobry pomysł, bo bedziemy przynajmniej wiedziały, ze coś w tej sprawie robimy. Natomiast to czy będzie skuteczny poddaję w wielką wątpliwość. Allegro zarabia kupę kasy na takich "masowych" sprzedawcach i ich też zapewne "g... obchodzi" kto i dlaczego ten podrobiony towar kupuje

Stary 2004-05-26, 10:05   #19
kasiulka
Zakorzenienie

Agusiaki koniecznie podaj nicka tej osoby.
I może faktycznie zróbmy tą czarną listę. Przecież jeżeli któraś z nas faktycznie sie nacięła i kupiła ewidentną podróbkę to dobrze by było gdyby reszta się o tym dowiedziała, trzeba ujawniac oszustów !
Ja ostatnio stwierdziłam że chyba przestanę kupowac w Sephorze (bo mnie mega wkurzyli po raz kolejny zresztą, wrrr ) i przerzucę się na Allegro, dlatego wolałabym wiedzieć kogo mam omijac z daleka.

Paula jestem za listem, chętnie wzemę udział w jego współtworzeniu, choć pisarz ze mnie marny. Do Sephory i Doglasa też powinnyśmy napisać, niech sobie szefostwo weźmie pod lupę panienki ekspedientki i to co robią z próbkami. Ja 2 dni temu robiłam zakupy za 2 stówki i dostałam próbkę kremu przeciwzmarszczkowego Erisa, na moją prośbę o próbkę konkretnych, dość popularnych perfum panienka bez mrugnięcia okiem odpowiedziała że nie mają, nawet nie zadała sobie trudu żeby sprawdzic !

Oliwka
Stary 2004-05-26, 10:23   #20
koko
Zakorzenienie

GG do koko

Zanim zrobimy czarną listę( a zróbmy ją koniecznie) ja podam nicki kilku osób, u których bez obaw można kupować kosmetyki. Lista jest nawet dosyć pokaźna.
-Claudyna- kosmetyki do włosów farouka, przesympatyczna osoba
-Mmagu
-Gregwu
-Babsss
-Zabcok
-Szyll(perfumy)
- -Oriana-
-MadMax57
-Damola
-Czarna_69(nasza Mała -Czarna z wizażu)
i jeszcze paru innych, ale oni nie mają tak wielu aukcji, jak Ci wymienieni.
Stary 2004-05-26, 10:27   #21
agusiaki
Rozeznanie

Osoba od której kupiłam tusz to _K3fir_. I mimo, ze wystawiłam pozytywny komentarz (zanim zdążłam sprawdzić działanie tuszu) to teraz wiem, że była to pomyłka.
Dodatkowo na tej liście u mnie jest Diorella choć ona ma już dawno zawieszone konto i to dzieki mnie.

Pozatym mam kilku kupujących na czarnej liście, ale to juz inna sprawa.

Za to ze sprawdzonych osób, na ktorych nigdy się nie zawiodłam i potwierdzam z całą odpowiedzialnością sprzedawane przez nich produkty to: Grycek, Mateusz124, Ziorek, Goldwell-prof, Lothar77, ania30gdynia i firewoman. Kiedyś kupowałam tez perfumy od magellana i byłam zadowolona, jednak po komentzrazch widzę, że zmienił chyba sprzedawany towar

Stary 2004-05-26, 11:06   #22
MagJa
Zakorzenienie

A co sądzicie o Allegrowiczu Leman60 ?? http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1493021 Czy któraś z Was coś u niego kupowała? Zastanawiam się nad zakupem podkładu Max Factor Colour Adapt odcień 70 i cieni trio Bourjois, a chyba on jako jedyny ma ten odcień podkładu, no i cienie tez miewa.http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25104923
A taniej by mi było zamówić te dwie rzeczy u jednj osoby. Co Wy na to?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-26, 11:11   #23
agusiaki
Rozeznanie

No ja właśnie od niego ostatnio kupowałam Max Factor Adapt 80 i polecam, suuuper!!

Stary 2004-05-26, 11:13   #24
MagJa
Zakorzenienie

agusiaki, dzięki To chyba nie pozostaje mi nic innego, jak czekać aż znowu wystawi interesujące mnie aukcje. Miejmy nadzieję, że skoro Twój podkład MF jest ok, to i reszta Jego kosmetyków też.
Stary 2004-05-26, 14:41   #25
Liluu
Raczkowanie

GG do Liluu

Hej,
Ciesze sie ze pomoglam!
Precz z oszustami!
Liluu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-05-27, 20:08   #26
Fronka
Raczkowanie

A czy wiecie cośna temat sprzedającego Tomi-777? Czy sprzedaje oryginalne kosmetyki?
Chciałabym zamówić podkład Max Factor Lasting Performance, tylko on (lub ona) ma odcien którego potrzebuję.
Czy miałyście z nim kiedyś do czynienia? Jeśli tak, to co o nim sądzicie?
Stary 2004-05-28, 18:51   #27
MagJa
Zakorzenienie

A czy te cienie trio Bourjois http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1033 mają tak jakby błyszczące pudełeczko? Jakby delikatnie posypane brokatem? Na zdjęciu z KW za bardzo tego nie widać, a nie pamiętam, jak wyglądały w sklepie.
Stary 2004-05-28, 19:00   #28
paula78
Zakorzenienie

spójrzcie na to : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25942678
sprzedający nie odpowiada na moje pytania o pochodzenie kosmetyku i daty przydatnosci .

znalazłam takie cos ,kilka lat temu było to na rynku polskim w wersji limitowanej ,sprzedający na moje pytanie skąd jest kosmetyk nie odpowiedżiał jednoznacznie ,także napisal ze nadaje sie ten zestaw do uzycia.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=25942678

pzdr.
paula

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości