|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Studia zaoczne i akademik?
Witam
![]() Chciałabym się zapytać trochę bardziej obeznanych Wizażanek na temat pewnej "sprawy studenckiej" ( tak to nazwijmy ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Studia zaoczne i akademik?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Możesz mieszkać w akademiku, tylko będziesz płacić więcej niż studenci dzienni.
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nawet nie trzeba dzwonić. Często takie informacje podawane są na stronach uczelni czy akademika.
U mnie było tak, że osoby ze studiów zaocznych płaciły za pokój jednoosobowy około 200zł więcej niż osoby z dziennych. Mimo wszytsko, wydaje mi się, że przy obecnym kryzysie mieszkaniowym i wysokich cenach najmu mieszkania bardzo dużo studentów stara się o miejsce w akadmikach (szczególnie w tak dużym mieście jak Poznań) i możesz mieć problem z otrzymaniem miejsca, gdyż zapewne brane pod uwage bedą: a) rodzaj studiów b) dochód na członka rodziny (domyślam się, że jeżeli będziesz studiować zaocznie to znajdziesz też pracę, a wtedy twoje dochody mogą być za duże na akademik) c) jak daleko od uczelni mieszkasz. O ile się nie mylę, kiedyś jedna wizażanka pisała, że nie przydzielono jej miejsca w akademiku bo mieszkała "tylko" 120km od Poznania ![]() Edytowane przez wesna Czas edycji: 2009-01-07 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
u mnie jest tak, że zaoczni studenci mogą zostawać w akademiku tylko na weekend, kiedy są zjazdy...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.