![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Jak zaproponować obrączki?
Witam
![]() ![]() Zamiast kupowania sobie kolejnych flakoników perfum to byłby taki miły akcent, ale nie chce żeby pomyślał że mam jakieś straszne parcie na ślub, chociaż mam ale to tylko w mojej głowie i nie mówię na głos. Więc jakie argumenty? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak zaproponować obrączki?
Ja nie przepadam za tym dziwnym zwyczajem, po prostu nie widze w tym sensu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
a ja tam sens widzę
![]() to że noszę taką obrączkę zmieniło moje podejście do związku na jeszcze bardziej poważne. to co jakby przedzaręczynowego ale akurat dla nas, bo moje koleżanki np. kupowały sobie na 1rocznicę, więc raczej ciężko tu mówić o czymś :przedzaręczynowym:
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja nie lubię tych niby obrączek
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Też mam takie odczucia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
My z TŻtem mamy takie srebrne obrączki i nosimy je 3,5 roku
![]() ![]() ![]() ![]() Powiedz mu to wprost.. u nas inicjatywa wyszła od TŻta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
i znowu sie Kasia z Tobą zgadzam
![]() A co do obrączek, to powiedz mu o tym wprost ![]() jedynie co Ci moge odradzić to nie kupuj ich sama i nie stawiaj go przed faktem dokonanym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mój Tż mawia... wkurzają mnie te srebrne obrączki bo to takie biedne małżeństwo... ani są ani nie są małżeństwem a szpan musi być....
dla mnie to też bez sensu.... obrączka jest symbolem małżeństwa i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jeśli chcesz tych obrączek, to mu zaproponuj wprost - tak jak mówią dziewczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ufff juz myslalam ze tylko ja jestem takiego zdania, a jednak wiekszosc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nierozumiem tego, ale widzę, że zaczeła na takie nic nieznaczące obrączki panowac jakas moda. Można sobie przecież kupić zegarek, łańcuszki, bransolety. Dl amnie obrączka to symbol czegoś większego, niż tylko rocznicowy podarek.
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram. Obraczki przed slubem, nawet przed zareczynami, a po slubie, co?? dwie na jednym palcu, a na drugim jeszcze pierscionek? (to ironia, ale cos w tym jest) A co z symbolem slubu? Taka slubna obraczka traci wtedy na wartosci... a co ze slowami slowa "przyjmij te obraczke na znak..."? przy dawaniu "niby" obraczek wymyslac inna przysiege? Po co w ogole to robic? Nie mozna miec powaznego zwiazku, bardzo sie kochac i chceic byc na zawsze razem bez obraczek "probnych"?...eh...ja to mam wrazenie, ze wszystkie symbole na tym swiecie sie poprzewracają do gory nogami, albo odejda do lamusa... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
oby NIE...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Osobiście uważam za głupotę nosić takie "obrączki"
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jakto jak? Wprost.
I wziąć pod uwagę różne reakcje, jak np ta, że to nieco dziecinne, kojarzy mi się z "wyprzedzaniem faktów". Dla mnie obrążczka = slub. może zamiast tego jakieś wysiorki czy coś?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Dla mnie głupotą jest zaręczanie się bez określenia dokładnej daty ślubu i szpanowanie pierścionkiem, że jest się "narzeczoną" X lat
![]() Ale srebrne obrączki ? Jeśli obojgu się podobają...to dlaczego nie ? Rzecz gustu i tyle. Autorko-po prostu zapytaj co o nich sądzi i czy nie miałby ochoty takiej nosić. Na pewno sama ich nie kupuj, bo może się okazać, że chłopak nie lubi biżuterii albo po prostu nie uznaje takich obrączek.
![]() Edytowane przez merciless Czas edycji: 2009-01-12 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]()
hej ;]
Według mnie, noszenie srebrnych obrączek na znak chodzenia ze sobą,szczęśliwej pary,poważnego traktowania jest trochę...''głupią modą''. W moich odczuciach obrączki powinno się nosić tylko po ślubie, bo wcześniej człowiek pozna smak noszenia takiego symbolu miłości,a po zawarciu małżeństwa, nie będzie to już miało takiego znaczenia jak powinno... bynajmniej będzie już troszkę inaczej. To jest chyba takie pokazywanie wszystkim,że ''my jesteśmy razem''. A np. moi znajomi mają ślubne obrączki z białego złota i weźmy tutaj dla porównania dzisiejszą młodzież se srebrnymi obrączkami,którzy chodzą ze sobą i narazie wcale nie myślą o jakimś ślubowaniu...(przykład mojej siostry ciotecznej). Także według mnie należy się zastanowić czym dla nas jest obrączka? pozdro ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
My z TŻtem od jakichś 2 lat mamy srebrne gładkie obrączki takie same a w środku wygrawerowane nasze imiona.
Nie widzę w tym dziwnego, znam mnóstwo par które to ma. Nie wiąże tego ze slubem tylko po prostu z takim fajnym gestem. Ale do nich w ogóle nie przywiązuję wagi. TŻt nieraz zdejmie i nie nosi przez kilka miesięcy. Ja tak przywykłam że nigdy nie zdejmuje. Ale ważniejszą rzeczą dla mnie jest bursztynowe serce na łancuszku, które dostałam w te wakacje i odkąd założyłam nie zdażylo mi się zdjąć ![]() A obrączki kupiłam sama dla Nas na walentynki. TŻt mógł odmówić noszenia ale tego nie zrobił.
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
My też nosiliśmy srebrne obrączki (do momentu aż TŻ się nie zniszyła
![]() Nie wiem czy tak jeszcze jest i czy w każdym regionie, ale srebrnymi obrączkami wymienia się w Niemczech w momencie zaręczyn - bardzo mi się to spodobało. U nas wyszło to bardzo spontanicznie i symbolizowało paroletni zwiazek i chęć wzięcia śłubu - takie zaręczyny tylko dla nas ![]() Może wydać się to głupie, ale tak chcieliśmy i tak mieliśmy. Pierścionka zaręczynowego nie chciałam, ale dostałam - na zaręczynach, po których określiliśmy datę ślubu i od tego momentu zaczęliśmy przygotowania. Nosiłam go do ślubu, a od tego dnia zastąpiła go obrączka. (także srebrne obrączki też można schować wymieniając je na złote) Podpytaj TŻ co on o tym myśli ... to taki znak, że oboje podchodzicie do tego związku poważnie, ale oboje musicie tego chciec i mieć taki sam stosunek do tego. Bo noszenie tylko po to żeby nosić, czy żeby on zrobił Ci przyjemność wydaje mi się bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
popieram byliczke, też tak sądzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
podpisuję się po tym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
My z tżtem też nosimy srebrne obrączki i nie widzę w tym nic złego
![]() Tż dostał ode mnie na "dzień chłopaka" we wrześniu, tydzień potem ja dostałam od niego ![]() są inne, bo my jesteśmy inni, ale łączy je jedno-są srebrne ![]() tż nosi swoją od święta ![]() ![]() jednak nie przywiązujemy do tego wielkiej wagi, traktujemy je z przymróżeniem oka ![]()
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też myślę, że najlepiej podpytać Tż ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo ma się tyle odwagi, żeby się zaślubić i nosić prawdziwe obrączki, albo nie bawmy się w dziecinadę i wielkie symbole.. tyko jakoś nic nie znaczące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcę się zaręczyć,to się zaręczam,dostaję pierścionek od narzeczonego i tyle,a na obrączki przyjdzie czas po ślubie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygląda na to że my jesteśmy głupi i dziecinni bo mamy takowe obrączki. Magiczny pierścień mocy jako zarączynowy jest ok, ale srebrne obrączki to już jest kicz ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.