dania z frytkownicy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz
 
Narzędzia
Stary 2005-08-31, 12:16   #1
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146

dania z frytkownicy


Kobietki, pomóżcie Remont w domu trwa i z tego to tytułu przez jakiś czas nie ma i nie będzie gazu A więc tradycyjne pitraszenie na kuchence odpada. Została mi tylko frytkownica. Podpowiedzcie, co dobrego (i zapewne kalorycznego ) można w niej zrobić oprócz wszelkich odmian frytek, ziemniaczków itp.? Na razie robiłam tylko kotlety de volaille, ale choć pyszne, to przecież nie można jeść ich codzienie...
Gdyby to kogoś interesowało, to podaję przepis (z Wielkiego Żarcia tak na marginesie)

De volaille z kurczaka
Składniki:
4 piersi z kurczaka
około 7 dag masła
sól, pieprz, ostra papryka w proszku (ja czasem daję jeszcze czosnek granulowany)
bułka tarta
2-3 jajka
mąka
posiekana zielona pietruszka
olej do smażenia
Wykonanie:
Piersi z kurczaka rozłożyć na desce i rozklepać na cienko tłuczkiem do mięsa. Każdy płat posypać przyprawami i pietruszką, położyć na środku mały prostokącik masła i dokładnie zwinąć, formując zgrabny rulon.
Każdą porcję obtaczać najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej, a w końcu ponownie w jajku i bułce tartej, starając się kształtować des volailles grubsze na środku i cieńsze na końcach. Podwójna panierka z bułki jest po to, by masło nie uciekło z mięsa podczas smażenia.
Najlepiej smażyć te cuda w głębokim oleju, np. na sitku we frytkownicy albo w garnku z nagrzanym olejem. Temperatura po włożeniu mięsa powinna być wysoka, około 180 stopni, potem zmiejszamy ją nieco, żeby bułka się nie przypaliła. Każdy de volaille powinien smażyć się około 5-6 minut na lekko brązowy kolor.
Najlepiej smakują z frytkami i surówkami.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 14:42   #2
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: dania z frytkownicy

Czyżby wszyscy tylko frytki we frytkownicy robili ?
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 15:15   #3
emila_213
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 233
Dot.: dania z frytkownicy

Ahh frytownica, czemu wogóle ktoś ją wymyslił Wszystko takie tuczące, ale pomijając ten fakt oczywiście nie robie w niej tylko frytek. Podam teraz przepis na skrzydełka z kurczaka w sosie pikantnym:
potrzebujemy:
- skrzydełka z kurczaka
- keczup
- sos tabasco
- zioła w proszku np bazylia, oregano
- wino czerwone

Od skrzydełek odcinamy tę część w której nie ma mięsa, ponieważ będzie się palić w czasie gdy reszta będzie smażona. Każde skrzydełko dzielimy na dwie części: te gdzie jest jedna kostka i te gdzie są dwie (trochę dziwnie napisane ale nie wiem jak fachowo się te częsci zwą) Wrzucamy do frytownicy i smażymy na złoto tak żeby nie były surowe w środku.
sos:
ketczup mieszamy z winkiem, ziołami i sosem tabasco ( albo bez niego jak ktoś woli łagodniejsze)

Gotowe!
To jest najszybsza potrawa na różnego rodzaju imprezki no i najważniejsze że zawsze wychodzi.
__________________

**life doesn`t havE to BE pErfect to Be woNdErfuL**
emila_213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 20:10   #4
eugeniusz
Raczkowanie
 
Avatar eugeniusz
 
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 263
Dot.: dania z frytkownicy

Brokuły lub kalafior (tzn rozyczki) obtaczasz w jajku i bulce tartej i do frytkownicy !
eugeniusz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 20:13   #5
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: dania z frytkownicy

Dzięki za propozycje Skrzydełek wprawdzie nie lubię, ale mój TŻ lubi, więc wypróbujemy. Brokułów ani kalafiora z kolei on nie lubi, ale ja lubię, więc też spróbuję Czekam na więcej...
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 20:17   #6
Magda.
Zadomowienie
 
Zarejestrowany: 2002-08
Wiadomości: 1 763
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez eugeniusz
Brokuły lub kalafior (tzn rozyczki) obtaczasz w jajku i bulce tartej i do frytkownicy !
Wlasnie, mozna tak przyrzadzac warzywa po obtoczeniu w bulce tartej. Widzialam w restauracjach m.in. pieczarki, krazki cebuli i cukinie.

Spotkalam sie rowniez ze smazonym serem - grube plastry sera odtacza sie w tartej bulce i smazy, potem wrzuca do przekrojonej bulki jakzerki lub hamburgerowej, dodaje kiszonego ogorka, salate, pomidora, majonez itp. Pycha! (Tylko trzeba ten ser umiejetnie smazyc, nie wiem czy zamrozony sie obtacza czy jak , poniewaz jadlam to cudo na wakacjach i sama nie robilam).

Edytowane przez Magda.
Czas edycji: 2005-09-06 o 05:22
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 07:51   #7
andzia:)
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 82
Dot.: dania z frytkownicy

ale fajowe dania a ja mam pytanie troszkę inne- w mojej frytkownicy pisało, że olej mozna wykorzystać kilka razy - tylko nie wiem ile i po jakim czasie go wymienieć - 2-3 dni? aha i jak myjecie frytkownicę- tak zwyczajnie płynewm do naczyń ?
andzia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 10:31   #8
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez andzia:)
ale fajowe dania a ja mam pytanie troszkę inne- w mojej frytkownicy pisało, że olej mozna wykorzystać kilka razy - tylko nie wiem ile i po jakim czasie go wymienieć - 2-3 dni? aha i jak myjecie frytkownicę- tak zwyczajnie płynewm do naczyń ?
Ja zmieniam olej w zależności od intensywności używania frytkownicy, ale nigdy po 2-3 dniach. Chyba bym nie nadążała biegać po niego do sklepu... Jak często coś smażę, to olej szybciej ciemnieje, pływają w nim różne różności i wtedy zmieniam. Czasem to jest po miesiącu czasem później. Jak robię tylko frytki, to jest najmniejszy problem, bo wtedy tych śmieci nie pływa wiele, gorzej jak się smaży coś w bułce Jak frytkownica jest uzywana od wielkiego dzwonu, to wtedy stoi sobie zamknięta w szafce i z olejem nic się nie dzieje - wytrzymuje tak i parę miesięcy. A czym myję? Wodą z płynem do naczyń, ale czasem i tak ciężko idzie Ostatnio zastanawiam się więc nad zakupem jakiegoś odtłuszczacza, jak np. reklamowany Cilit Bang czy coś w tym guście. Tylko nie wiem czy się nada
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-05, 11:04   #9
andzia:)
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2005-08
Wiadomości: 82
Dot.: dania z frytkownicy

bardzo, bardzo dziękuję za odpowiedź i tym samym pomoc- mam frytkownicę od niedawna (od 1,5 miesiąca) i zrobiłam tylko raz frytki i olej w niej został (tak, pisało w instrukcji obsługi) ale ZACZĘŁAM SIĘ NAD TYM ZASTANAWIAĆ- czy tak może być...teraz ją wymyję,zmienię olej i do dzieła ...przy takich przepisach...aż grzech, żeby stała
andzia:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 09:11   #10
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: dania z frytkownicy

Znalazłam i wypróbowałam kolejny przepis na danie z frytkownicy z Wielkiego Żarcia.

Onion rings - cebulowe krążki


Składniki

3 duze cebule
1/2 szkl maki
3/4 l-czki soli
1/8l-czki pieprzu
1/2 l-czki proszku do pieczenia
1 jajo
1/2 szkl mleka
olej
Wykonanie
Cebule umyc, obrac i pokroic w 2 cm plastry.Odzielic kazdy krazek od siebie.
W misce polaczyc make, sol,pieprz, proszek do pieczenia.
W innym naczyniu wymieszac jajko i mleko
Mleczna miksture dodacdo suchych skladnikow.
Zanurzac krazki cebuli w ciescie,
Rozgrzac olej w glebokiej patelni lub we frytkownicy
Smazyc az bada zloto brazowe.
Wyciagnac gotowe krazki cebulowe a nastepnie osaczyc na reczniku papierowym
Posypac odrobina soli.
Podawac zamiast zeimniakow lub frytek


Smak tych krążków jest bardzo zbliżony do prażonej cebuli, ale wg mnie lepszy (za prażoną cebulą nie przepadam). Tylko ostrzegam, że mimo odsączania na ręczniczku papierowym krążki są nadal tłuste i nie da się ich zjeść dużo. Zrobiłam taką ilość, jak w przepisie i jedliśmy je solo (bez żadnego mięsiwa czy surówki czy sosu) we dwójkę (razem z TŻ) i nawet wszystkich nie zmęczyliśmy. Nie dało rady po prostu.
A co do smażenia -radzę tak układać te krążki, aby się za bardzo ze sobą nie stykały, nie jeden na drugim Fakt, żewtedy jednorazowo będzie się ich robiło mniej, ale za to szybciej No i nie będą się sklejały ze sobą.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 09:38   #11
nekome
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 6 288
Dot.: dania z frytkownicy

ja we frytkownicy robilam mielone kotlety sojowe
mase sojowa przyrzadzic wg. opisu z opakowania. robie malutkie kotleciki-kuleczki wielkosci duzych winogron. wrzucam na rozgrzany olej jak na frytki - 180 stopni. smaze 3-5 minut - trzeba uwazac by sie nie spalily.

Edytowane przez nekome
Czas edycji: 2005-09-08 o 10:08
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-08, 09:40   #12
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez nekome
ja we frytkownicy robilam mielone kotlety sojowe
mase sojowa przyzadzic wg. opisu z opakowania. robie malutkie kotleciki-kuleczki welkosci duzych winogron. wrzucam na rozgrzany olej jak na frytki - 180 stopni. smaze 3-5 minut - trzeba uwazac by sie nie spalily.
A one nie są za tłuste???
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 09:54   #13
nekome
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 6 288
Dot.: dania z frytkownicy

jak wszystko z frytownicy- pije tluszcz. ale odsaczam najpierw na sitku frytkownicy, pozniej wykladam miseczke recznikiem papierowym i wrzucam tam kotleciki na moment i to tez spije tluszcz.
wysoka temperatura na poczatku sprawia ze zewnetrzna warstwa twardnieje i nie przepuszca tluszczu do srodka tak latwo
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 10:04   #14
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez nekome
jak wszystko z frytownicy- pije tluszcz. ale odsaczam najpierw na sitku frytkownicy, pozniej wykladam miseczke recznikiem papierowym i wrzucam tam kotleciki na moment i to tez spije tluszcz.
wysoka temperatura na poczatku sprawia ze zewnetrzna warstwa twardnieje i nie przepuszca tluszczu do srodka tak latwo
W takim razie wypróbuję i ten sposób, zwłaszcza, że jest szybki, a te kotleciki smaczne.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-08, 10:10   #15
nekome
Zakorzenienie
 
Zarejestrowany: 2005-06
Wiadomości: 6 288
Dot.: dania z frytkownicy

aha - male kulki dosc szybko sie smaza, mozesz robic wieksze, mniejsze ryzyko spalenia, ale latwiej sie rozpadaja...
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 18:17   #16
mumu
Raczkowanie
 
Avatar mumu
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: B-B
Wiadomości: 462
Dot.: dania z frytkownicy

Czy wszystkie frytkownice na rynku są aluminiowe? Może ktoś wie, czy jakaś firma produkuje z innego tworzywa, bo aluminium przy jedzeniu to trucizna a potrzebuję frytkownicy
__________________
MumuSe.
Żeby mieć piękne usta wypowiadaj piękne słowa.
Żeby mieć piękne oczy szukaj dobra w oczach innych.
Audrey Hepburn
mumu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-15, 18:50   #17
MagJa
Zakorzenienie
 
Avatar MagJa
 
Zarejestrowany: 2003-09
Lokalizacja: ostr
Wiadomości: 11 146
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez mumu Pokaż wiadomość
Czy wszystkie frytkownice na rynku są aluminiowe? Może ktoś wie, czy jakaś firma produkuje z innego tworzywa, bo aluminium przy jedzeniu to trucizna a potrzebuję frytkownicy
O ile się nie mylę to frytkownica moich rodziców, bodajże Tefal, ewentualnie Moulinex ma teflonową powierzchnię
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 08:08   #18
mumu
Raczkowanie
 
Avatar mumu
 
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: B-B
Wiadomości: 462
Dot.: dania z frytkownicy

Serdecznie dziękuję za podpowiedź, mąż powiedział, że teflon może być
__________________
MumuSe.
Żeby mieć piękne usta wypowiadaj piękne słowa.
Żeby mieć piękne oczy szukaj dobra w oczach innych.
Audrey Hepburn
mumu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-19, 17:50   #19
Dezzire
Zadomowienie
 
Avatar Dezzire
 
Zarejestrowany: 2006-03
Lokalizacja: krainasnow
Wiadomości: 1 180
Dot.: dania z frytkownicy

pieczarki umyj obtaczaj w roztrzepanym jajku z sola i pieprzem nastepnie obtocz je w bulce tartej i sma zwe frytownicy az beda zlocisto brazowe sa naprawde smaczne i mozesz podawac je z chlebem
Dezzire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-20, 13:04   #20
gaga87
Zakorzenienie
 
Avatar gaga87
 
Zarejestrowany: 2004-04
Wiadomości: 9 298
Dot.: dania z frytkownicy

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171448

Ja robilam takiego kurczaka we frytkownicy, do tego za jednym zamachem (tzn w tym samym oleju) frytki, suroweczka jakas i obiadek gotowy
__________________


etorebkowy kod się zmył
gaga87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-08, 21:50   #21
katakumba
Zakorzenienie
 
Avatar katakumba
 
Zarejestrowany: 2008-07
Lokalizacja: bedlam
Wiadomości: 5 384
Dot.: dania z frytkownicy

podnosze watek ale nie z przepisem - choc w temacie

moj tz przywlokl skads informacje ze jak sie wrzuci kawalek chleba do oleju w ktorym sie smazy to on sie wolniej "zuzywa". wytlumaczyl mi ze jemu tlumaczono ze w chleb "wsiaka". trudno zeby nie wsiakalo, skoro bedzie zamoczony w oleju, ale moze ktoraz z was ma jakies babcine sposoby na przedluzenie zywotnosci oleju?
__________________
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek"

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.



katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 20:39   #22
adrijah
Zakorzenienie
 
Avatar adrijah
 
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
podnosze watek ale nie z przepisem - choc w temacie

moj tz przywlokl skads informacje ze jak sie wrzuci kawalek chleba do oleju w ktorym sie smazy to on sie wolniej "zuzywa". wytlumaczyl mi ze jemu tlumaczono ze w chleb "wsiaka". trudno zeby nie wsiakalo, skoro bedzie zamoczony w oleju, ale moze ktoraz z was ma jakies babcine sposoby na przedluzenie zywotnosci oleju?
Twój TŻ ma rację, tak jest nawet w mojej instrukcji
__________________
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-10, 21:25   #23
katakumba
Zakorzenienie
 
Avatar katakumba
 
Zarejestrowany: 2008-07
Lokalizacja: bedlam
Wiadomości: 5 384
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
Twój TŻ ma rację, tak jest nawet w mojej instrukcji
ale ze jak? ze normalnie kawalek chleba w olej bach??
a jak sie uzywa to wyjmowac, jak czesto zmieniac?
w mojej tak nie pisalo...
__________________
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek"

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.



katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-10, 21:45   #24
adrijah
Zakorzenienie
 
Avatar adrijah
 
Zarejestrowany: 2008-08
Lokalizacja: Skierniewice
Wiadomości: 5 723
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
ale ze jak? ze normalnie kawalek chleba w olej bach??
a jak sie uzywa to wyjmowac, jak czesto zmieniac?
w mojej tak nie pisalo...
tak, bierzesz jakąś czerstwa bułkę i wrzucasz do oleju. ona wyciąga przede wszystkim nieprzyjemny zapach, przyprawy itp, więc olej nie jest od razu np po rybie do wylania, tylko można go jeszcze wykorzystać

co wyjmować i zmieniać?
__________________
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 10:15   #25
kate_rossi
Zadomowienie
 
Avatar kate_rossi
 
Zarejestrowany: 2006-05
Wiadomości: 1 490
GG do kate_rossi
Dot.: dania z frytkownicy

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
tak, bierzesz jakąś czerstwa bułkę i wrzucasz do oleju. ona wyciąga przede wszystkim nieprzyjemny zapach, przyprawy itp, więc olej nie jest od razu np po rybie do wylania, tylko można go jeszcze wykorzystać

co wyjmować i zmieniać?
Potwierdzam, w instrukcji mojej frytkownicy pisało tak samo .
__________________
kate_rossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 11:32   #26
renekmgb
Raczkowanie
 
Avatar renekmgb
 
Zarejestrowany: 2007-09
Wiadomości: 390
Dot.: dania z frytkownicy

Ja wszystko smażę we frytkownicy, kotlety, frytki, kalafior panierowany, ryby itd. Nie chce mi się smażyć na patelni, odwracać, pilnować żeby się nie przypaliło... Ostatnio wpadłam na pomysł, żeby zrobić chipsy domowym sposobem, obrałam ziemniaki, pokroiłam w cieniutkie plasterki i wrzuciłam na rozgrzany olej do frytkownicy, co jakiś czas wyciągałam sitko na kilka sekund i znowu wkładałam (żeby były bardziej chrupiące). Jak już były mocno zarumienione to wyciągnęłam plasterki i rozłożyłam na ręcznik papierowy żeby odsączyć z oleju, później posypałam dużą ilością przyprawy do ziemniaków i solą i tyle Nie były takie jak ze sklepu ale mi bardzo smakowały, były chrupiące. Trzeba tylko sprawdzać czy już są chrupiące i starać się pokroić wszystkie plastry tej samej grubości albo raczej "cienkości"
renekmgb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 12:13   #27
katakumba
Zakorzenienie
 
Avatar katakumba
 
Zarejestrowany: 2008-07
Lokalizacja: bedlam
Wiadomości: 5 384
Dot.: dania z frytkownicy

super, dzieki za ten pomysl z chlebem, wyprobuje
__________________
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek"

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.



katakumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 17:19   #28
MySSaaa
Zadomowienie
 
Avatar MySSaaa
 
Zarejestrowany: 2008-03
Lokalizacja: dolnyśląsk
Wiadomości: 1 694
Dot.: dania z frytkownicy

ja dewolaje jadlam jeszcze z pieczarkami i zoltym serkiem bo tamte takie bidne troszke jak kotlety zwykle :P
MySSaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-13, 21:20   #29
jovvinka
Raczkowanie
 
Avatar jovvinka
 
Zarejestrowany: 2008-03
Wiadomości: 44
Dot.: dania z frytkownicy

widzę, że szalejecie z daniami z frytkownicy, ze hoho! ja niestety umiem w niej usmażyć tylko ziemniaczki, bo nawet frytki mi nie wychodzą. nie wiem jak to oni robią np. w takim KFC, że im takie pyszne frytki wychodzą?? no ale nic, podszkoliłam się trochę dzięki wam, ale na razie nie pozostaje mi nic innego, jak zamawiać jedzonka właśnie w KFC, bo takiego devolaja czy sera z frytkownicy to bym się nie odważyłą zrobić (z moimi zdolnościami kulinarnymi).
jovvinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-14, 09:15   #30
izzie
Zakorzenienie
 
Avatar izzie
 
Zarejestrowany: 2007-07
Lokalizacja: Bielsko - Biała
Wiadomości: 6 856
GG do izzie
Dot.: dania z frytkownicy

Ja smażyłam ostatnio filety z ryby, panierowane, całkiem inne niż z patelni. Znajoma mówiła, że robi czasem takie kulki: jak zostanie ziemniaków z obiadu, dodaje jajko i mąki ziemniaczanej (ale nie dużo), formuje kulki i wrzuca do frytkownicy (ale dokładnych proporcji nie znam).
izzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.