|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Okres, a dieta
Do tej pory, w zasadzie do zeszłego miesiąca moje miesiączki były racek regularne i ... normalne. W tym miesiącu jednak jest zupełnie inacze. Od stycznia się dość drastycznie odchudzałam- jednak miesiączkowałam normalnie. Tydzień przed tym okresem ( jak zresztą przed każdym) jadłam sporo słodyczy. Postanowiłam przeprowadzić sobie diete oczyszczająca - dzień przed okresem piłam tylko 2.5 litra kefiru, w dzień- pierwszy dzień okresu - 1,5 litra soku wyciśniętego z jabłek. I... pojawił się problem. Mam okres, ale jakbym go ... nie miała. Wydzielina jest bardzo skąpa i ma brązowy kolor. Czasem pojawi się jej więcej - wówczas jest bordowa. Dodam, że jestem dziewicą, więc ciąża odpada. Co mam o tym myśleć ? Czy to jest normalne?... Przed okresem- jak zwykle miałam pełnoobjawowy praktycznie zespół napięcia przedmiesiączkowego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okres, a dieta
Poprostu tym razem masz taki okres i juz. Organizm to nie zegarek i czasem się zdarza, że cos sie poprzestawia. Byc moze to od diety, moze od pogody...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Po ostrym odchudzaniu okres często jest taki jakby go nie było, albo w ogóle faktycznie długo go nie ma. Normalne.
A kolor związany jest z ilością krwi, im mniej tym bardziej brązowa, bo nim się na zewnątrz wydostanie zdąży się utlenić, rozłożą ją bakterie, itd. itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja mam na przyklad lagodniejsze miesiaczki latem niz podczas innych por roku. a poza tym wspomnialas o odchudzaniu.. wiec chyba nie ma sie czym przejmowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
przy gwałtownym spadku wagi następuje utrata miesiączki - nie jest to dobry objaw
![]() picia kefiru zamiast jedzenia nie skomentuję, ale błagam nie piszcie, że nie ma się czym przejmować jak miesiączka zanika w czasie odchudzania!!! rozumiem dietę, ale niszczenia swojego zdrowia nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Nie. Nie jade od stycznia na kefirze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla każdego "drastyczna dieta" może oznaczać coś innego (dla jednego sam kefir, a dla innego zejście z 10 czekolad dziennie do 1 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dobra, ja to wszystko rozumiem. ale w takim razie mam pytanie do autorki wątku: skoro postanowilas drastycznie sie odchudzac to dlaczego wcinalas slodycze? jak to sama napisalas calkiem sporo ich jadlas.. ja rozumiem ze mozna miec na nie chec przed okresem ale np. ja mam zalecenie by nie jesc czekolady i jakos daje sobie z tym rade..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Przed okresem jem słodycze, bo czuje się strasznie słaba, mdli mnie i jakoś mam wrażenie, że po czekoladzie mi przejdzie. Błędne. Wiem. Ale jakoś nie umiem się powstrzymać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
a to ja trochę inaczej..
byłam na diecie że zupka przez 5 dni i każdym dniu co innego a to owoce a to warzywka a to steki i jadlam dosc duzo od 3 dnia.. i.. miesiaczki brak.. chyba ze sie spozni o tyg? ciaza? male szanse, ale sa.. i sluz brunatny.. myslicie ze wszsytko okey i to przez diete czy moga to byc oznaki ciazy?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.