|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiciele handlowi-gdzie jesteście?
Bardzo proszę o opinie osób, które pracują lub pracowały kiedykolwiek jako przedstawiciele handlowi.
Obecnie szukam pracy, no i łatwo nie jest. Jednak ofert dla przedstawicieli jest dość dużo. Nigdy nie pracowałam na takim stanowisku i zawsze uważałam, że pozyskiwanie klientów to nie moja dziedzina. No ale z drugiej strony-jeszcze rok temu uważałam, że nigdy nie będę kierowcą, a teraz mam prawo jazdy i drobię nóżkami na widok auta. Tak więc moje pytania: -jak dokładnie ta praca wygląda(miałam kilku znajomych przedstawicieli, ale obecnie nie mam z nimi kontaktu )-czy zarobki są adekwatne do poświęconego czasu, wkładu pracy -jak wyglądały Wasze początki
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przedstawiciele handlowi-gdzie jesteście?
Nie z mojego doświadczenia, ale z doświadczenia koleżanki.
Jest ona przedstawicielką handlową - sprzedaje wodę mineralną. Jej praca polega na tym, że od poniedziałku do piątku od 7 rano lub trochę później jeździ po mieście, wchodzi do wytyczonych sklepów spożywczych i "namawia" kierowniczki na zamówienie u niej jak największej ilości palet wody. No i tu musi się produkować tzn. mieć gatkę, ona akurat ma, ale cały czas szuka też innej pracy. Zarabia tyle ile sprzeda tzn. z tego co wiem podstawa to 1500 zł netto i jakie prowizje np. z nimi wychodzi jej np. 1800 netto, ale to nie zawsze. Praca o tyle dobra, że kiedy ma jakiś załatwienie czy musi iść do lekarza poprostu bez problemu bierze sobie dzień wolny. Ma firmowe auto i telefon. Ja myślę, że to praca nie dla każdego, trzeba umieć negocjować i sprzedawać.
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Ja znam taki przypadek, że osoba musi w poniedziałek rano wyjechać ze swojego domu i jechać przez 3/4 Polski - oczywiście nocleg opłaca firma, samochód firmowy i komórka także jest firmowa. Wraca w środę. W czwartek znowu pół kraju przejedzie i jest późnym wieczorem w piątek.
Trzeba mieć dobrze opanowaną jazdę samochodem i orientację jeździ bez GPSu
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak to jeszcze zależy od tego jakim się jest przedstawicielem - czy jeździ się tylko po danym mieście, czy regionie czy całym kraju.
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no moja orientacja w terenie jest raczej...taka sobie
w swoim mieście jeszcze jakoś bym się odnalazła, ale poza...never
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

)

jeździ bez GPSu