|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() koszmar
tak wiec. usiluje sie odchudzac... znowu. kiedys mi sie to udalo. z 54 na 47 ale bylo to ze 2 lata temu.
teraz minely swieta i oczywiscie przytylam. waze 52 kg przy wzroscie 153/4 cm. normalnie nie daje rady, totalny koszmar. usiluje stosowac diete 1200 kalorii ale po jednym dniu w kolejnym sie objadam. znam te wszystkie zasady dot odchudzania. jedzenie regularne, 5 posilkow dziennie itp itd jednak totalnie brak mi silnej woli. codzien obecuje sobie ze 'od jutra' i nic... chce schudnac tylko 2-3 kg ale nie mam na to sily! co zrobic zeby sie jakos zmotywowac? macie jakies sposoby? ciagle tylko mysle ile kaloriii zjadlam, eh mam juz tego momentami dosyc... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: koszmar
Też miałam taki problem. Po pierwsze pożywne śniadanie. Ja jem muesli crunch z mlekiem lub jogurtem i do tego jakąś kanapkę. W efekcie kilka godzin po śniadaniu dalej jestem najedzona. Po następne po 18 nie zbliżam się do lodówki. Kolejną sprawą są cwiczenia, które w moim przypadku przynoszą spadek apetytu i lepszą przemianę materii. Swego czasu na lodówce przykleiłam zdjęcie ładnej, szczupłej, lekko umięśnionej pani, wycięte z Shape'a i też działało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
i udalo ci sie schudnac? rady cenne ale wlasnie ja te wszystkie 'triki' znam. tylko jakos nie moge sobie poradzic. a schudnac chce dla siebie (bo kocham kupowac modne ciuchy i sie w nie miescic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do autorki: Tak, pomogło mi to bardzo. Najbardziej konkretne sniadanie i spora porcja ruchu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Zamiast stosować diety 1200kcal stosuj dietę 1500-1600kcal będziesz chudła wolniej ale przynajmniej bez napadów objadania się-->które są wielkim problemem gdyż prowadzą do jedzenia kompulsywnego i bez efektu jojo.
Dodaj wysiłek fizyczny i zobaczysz,że będzie okej.Nawet nie musisz jeść specjlanie dietetycznych pokarmów.W chwilach kryzysu powiedz sobie,że zawsze możesz zjeść np te 2-3 paski czekolady i nie będzie cię ciągnęło do większej ilosci bo będziesz wiedziała,że "możesz". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jesli chodzi o spanie to wczesniej niz przed 22 sie raczej nie klade. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Twoim zdaniem to nie jest dieta? Dietą dla mnie jest spożywanie mniejszej ilości kalorii niż organizm zużywa, a nie da się ukryc, że nawet dla średnio aktywnych ludzi jest to trochę więcej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
moje dzienne zapotrzebowanie kalorii to 1799 (liczone na jakiejs stronce intern) wiec 1600 to nie dieta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spokonie jesz sobie 1500 kcal, jesteś najedzona, do tego dorzucasz ruch, powiedzmy że dziennie spalasz dzięki wysiłkowi fizycznemu 200 kcal. W sumie daje to 500 kcal dziennie na minusie czyli powoli ale zdrowo chudniesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:27.