|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Album związku - proszę o inspiracje:-)
Witam serdecznie wszystkie Użytkowniczki i proszę o pomoc. Otóż przeglądałam kilka wątków, ale już się w tym pogubiam... i jako NOWA proszę o wyrozumiałość
![]() Chcę zrobić album związku mojego i mojego M., z którym jestem już przeszło 3 lata i niebawem chyba mi się oświadczy ale narazie ciiiiiiiiiiiiiiiiii ![]() Tak więc mam piękny album z grubymi kartkami w kolorze czekoladowym z pergaminem między kartkami. Lada dzień będę miała też wywołane wybrane zdjęcia z całego tego okresu (przy okazji - gdzieś któraś z Użytkowniczek mówiła, że trzeba wydać majątek za wywołanie zdjęć - otóż nie - ja za 500 zdjęć 10x15 zapłaciłam 85 zł a zrobiłam to za pośrednictwem allegro), ale spokojnie - nie zamierzam ich wszystkich użyć ![]() Zbierałam też różne bilety, wejściówki itd. Mam też różne kolorowe koraliki, drewniane i plastikowe serduszka do naklejania. Nie wiem tylko jak się za to zabrać. Nigdy nie miałam do czynienia ani ze scarpbookingiem ani z decupagem. Nie wiem jak to zrobić do końca - może mogłybyście mi coś doradzić?? Jakie kleje do tego użyć? Jaki układ się sprawdza? Co bym mogła tam jeszcze wkleić? W jakiej kolejności mam się do tego zabrać? I ogólnie - co Wam wpadnie do głowy. Będę bardzo wdzięczna i pozdrawiam serdecznie Izabelka p.s. mile widziane będą jakieś zdjęcia z własnych doświadczeń czy też takie, które będą mogły posłużyć za inspiracje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Album związku - proszę o inspiracje:-)
Myślę, że powinnaś dokładniej oglądnąć galerie dziewczyn znajdziesz tam ogrom inspiracji.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hmm ja robiłam cos takiego rok temu.. kurcze juz nie bardzo pamiętam..
![]() Na pierwszej str był jakis cytat i dwa nachodzące na siebie serduszka wycięte z materiały...po przypalałam wszystkie kartki żeby fajniej wyglądało.. do każdego zdjęcia dodałam cytat powklejałam bilety itp jakies wierszyki.. zdjęcia przyklejałam na zwykły klej w tubce i trzymały się genailnie.. serduszka drewniane mozesz na jakiś mocniejszy bo zwykły ich nie utrzyma.. możesz wpasać jeszcze smsy od ukochanego jeżeli takie posiadasz...własnoręczne szkice rysuneczki itp rtez slicznie wygladaja.. moja oprawa albumu była drewniana dlatego wyryłam w niej serce i nasze inicjały...wkleiłam tez kartkę cała pomazana w serduszka..środek miały niezamalowany zamalowałam tylko kilka żeby tworzyły napis kocham Cie.. nie wiem czy dokładnie to wytłumaczyłam..możeś sciągnac jakies szablony szlaczków i ozdobić kartki..polecam cytaty i wiersze są fajnym dopełnieniem..
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za podpowiedzi
![]() ![]() ![]() Jeśli tylko macie jakieś pomysły co do tego albumu to proszę piszcie - zawsze co kilka głów to nie jedna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
też uważam że rysunki własne, własne przemyślenia odczucia itd chyba ze np piszesz wiersze to napisz jakiś specjalnie dla niego. a po za tym to zdjecia serduszka wejsciowki wlasnie jakies smsy od niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.