|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() wysypka na policzkach
Witam szanowne koleżanki
![]() Mam nadzieję, że któraś z was mi pomoże. Otóż od mniej więcej 3 miesięcy mam na policzkach i pod oczami wstrętną czerwoną i czasem swędzącą wysypkę. Zaczęło się w zasadzie od oczu - na dolnej powiece miałam pełno czerwonych plamek, tak że wyglądałam jak królik ![]() ![]() nie mam pojęcia co dalej robić z tym ![]() Cerę mam maxymalnie suchą, wrażliwą i delikatną,a w dodatku białą jak prześcieradło więc ta czerwona wysypka wygląda po prostu pięknie :-/ Dołączam pare zdjęć. Mam nadzieje, że mi coś poradzicie, dopóki nie dostanę się do jakiegoś bardziej kompetentnego lekarza... ![]() Edytowane przez axlette Czas edycji: 2008-03-25 o 12:22 Powód: zapomniałam o zdjęciach ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wysypka na policzkach
sluchaj na pewno musisz odastwic teraz jakies chemiczne srodki typu kremy, bo one czesto podrazniaja skore itd... idz do apteki i popros o krem nawilzajacy hipoalergiczny do skory suchej i podraznionej... ja mam tez krostki, nigdy nie mialam problemu z tradzikiem.. a pod oczami wysly mi male czerwone krosty.. potem na czole. Myslalam ze to od pudru, albo podkladu.. ale to nie to.. nie dlugo wybieram sie do lekarza.. mam nadzieje, ze mi pomoze... bo chociasz juz czesc zeszla to i tak jest to bardzo irytujace... tymbardziej musi byc dla ciebie.. bo masz jasna karnacje.. 3maj sie!
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.