Czy są jakieś szanse? Waszym okiem na sytuację - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-22, 17:27   #1
justyskaa17
Raczkowanie

Czy są jakieś szanse? Waszym okiem na sytuację

hej dziewczyny, śledzę to forum od dawna i widzę, że sporo z Was pisze tu o swoich problemach, chce się wygadać dlatego ja tez bym chciała. Zacznę od tego, że jak każda z nas marzę o wielkiej miłości. Chociaż mam 20 lat nigdy nie miałam faceta, nie należę do najatrakcyjniejszych dziewczyn, mam kilka zbędnych kilogramów, z którymi nie mogę zawalczyć z pewnych względów zdrowotnych, aczkolwiek dbam o siebie i staram się jakoś fajnie wyglądać, ale z tłumu się nie wyróżniam, nie miałam nigdy jakiegoś powodzenia u facetów i tak jest w sumie do tej pory. Zawsze byłam też bardzo nieśmiała, brakowało mi pewności siebie, w tym roku kiedy poszłam na studia, coś we mnie pękło, z takiej nieśmiałej osoby stałam się wygadana, nikt by chyba nie powiedział, że jestem nieśmiała, mam tak świetnych ludzi w grupie, którzy dają mi poczucie tego że jestem taka jak oni, nabrałam pewności siebie. To tak we wstępie, bo piszę tutaj aby zasięgnąć Waszej porady, chciałabym abyście powiedziały mi jak Wam się widzi poniżej opisana sytuacja. Dawno temu, miałam chyba z 14 lat poznałam na jakimś poratlu chłopaka, 2 lata ode mnie straszy, pisaliśmy ze sobą, dobrze się dogadywaliśmy, mielismy nawet kilka razy się spotkać, ale nie wychodziło,z resztą co my tak mogliśmy brać w sumie na poważnie, taka dziecinada patrząc na to z perspektywy czasu. Aaaaale, owy znajomy któregoś dnia, ze 2 miesiące temu napisał do mnie, znalazł mój numer na jakiejś starej karcie, i napisał, a że nie zmieniałam numeru to sms doszedł, byłam strasznie zaskoczona kiedy dowiedziałam się kim jest. I od tamtej pory smsy, najpierw sporadycznie, bo miał on dziewczynę w tym czasie, póżniej zaczeliśmy coraz więcej ze sobą pisać, gadaliśmy o wszystkim, on mi mówił o sobie, o swoich porblemach, o problemach z dziewczyną, że im się nie układa,że chciałby już od dawna zakończyć ten związek, prosił mnie o rady i w ogóle, taki dobry kumpel. Później rozstał się z dziewczyną, troszkę wtedy kontakt nam się też ograniczył, bo byłam 2 tygodnie za granicą, ale kiedy wróciłam od nowa zaczeliśmy ze sobą rozmawiać, po jakimś czasie zaproponował że może byśmy się spotkali w przerwie w zajęciach, bo studiujemy w tym samym mieście, a wtedy dla mnie szok że chłopak chce się ze mną umówić, że pierwszy raz w życiu się zobaczymy, że potem to już na pewno się do mnie nie odezwie bo przecież nie jestem fajna ładna laska, no ale ze względu, że dobrze się dogadywaliśmy, że lubię go i traktuję go jako takiego dobrego kumpla, spotkaliśmy się. Doszło do spotkania, byłam w szoku i na początku bez nadziei na jakiekolwiek szanse na dalszą znajomość, bo zobaczyłam przystojnego faceta, jego usmiech mnie powalił, wygadany, widać że inteligentny, poszliśmy się przejść, pogadaliśmy, pośmialiśmy się, jeszcze lepiej nam się rozmawawiało niż przez smsy. Fakt faktem myślałam że już nie napisze po tym jak mnie zobaczył, ale ledwo się rozstaliśmy, a już napisał, ku mojemu zdziwienie pisalismy jak wcześniej, później znowu zaproponował spotkanie i tak wyszło, że widzieliśmy się 3 dni z kolei i tak spacerowaliśmy, rozmawialiśmy, mogłoby temu nie być końca. Po tych spotkaniach zaczeliśmy jeszcze więcej pisać,w sumie od rana do wieczora, takjakbyśmy się do siebie zbliżyli. Nalega na spotkania, jakz nim rozmawiam to mam wrażenie jakbym rozmawiała ze swoim facetem. I jak wcześniej mówiłam, jako że nigdy nie miałam faceta, marzę o tej miłości, a poznałam kogoś takiego, wymarznego faceta, chyba coś do niego poczułam, myślę, zę i ja nie jestem mu obojętna, ostatnio dostałam od niego taki prezent bezintersowny że łaaaaaaał, własnoręcznie wykonany, najlepszy jaki kiedykolwiek dostałam. Widać że się do siebie zbliżamy z każdym dniem coraz bardziej, a ja już myślę kiedy on mi powie że coś do mnie czuje, czy w ogóle coś z tego będzie? Może jestem głupia i za bardzo fantazjuję? No ale skoro nalega na spotkania, piszemy ze sobą tyle, rozmawiamy przez telefon to chyba nie jest to takie zwyczajne kumpelstwo? Boję się go zapytać jak on odbiera nasze ralacje, bo może pomysleć sobie źle. Jak wy to widzicie z Waszego punktu widzenia? A może powinnam mu powiedzieć co czuję? On mi cały czss mówi że jestem cudowna, zę sprawiam mu tyle radości i w ogóle, a ja się coraz bardziej zaczynam nakręcać. Nie wiem co o tym mysleć, dodam, że zależy mi na nim, mam kilku dobrych kumpli,ale z zadnym nie utrzymuję tak bliskiej relacji, żaden nie prawi mi takich komplementów, dlatego czuję, że to coś poważniejszego, z tym że to wszystko rozwija się tak powoli, stopniowo, jest coraz lepiej, ostatnio mnie nawet przytulił dwa razy na moment jak się spotkalismy, chyba się zakochuję...
justyskaa17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 17:48   #2
xKlaudja
Zakorzenienie

Dot.: Czy są jakieś szanse? Waszym okiem na sytuację

Chyba on też się zakochuje skoro dał Ci taki prezent i zaczął Cię przytulać.. Możliwe, że widzi że jesteś lekko niepewna i nie chce Cię spłoszyć? Moim zdaniem wszystko jest na dobrej drodze. Widać, że posuwa się coraz dalej i może w niedługim czasie to on zrobi ten pierwszy "poważny" krok? Jeśli nie, i to zacznie być uciążliwe dla Ciebie, to RYZYKUJ i Ty coś zrób : ) Nie ma co wyprzedzać faktów : )
xKlaudja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 17:53   #3
Terha
Zakorzenienie

A ile to już trwa?

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 18:02   #4
justyskaa17
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
A ile to już trwa?
coś zaiskrzyło i trwa to od jakichś 3 tygodni a sama znajomość już dłuższy czas
Stary 2013-12-22, 18:05   #5
xKlaudja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyskaa17 Pokaż wiadomość
coś zaiskrzyło i trwa to od jakichś 3 tygodni a sama znajomość już dłuższy czas
to trochę cierpliwości ; ) z tego co piszesz to wszystko naturalnie się rozwija
xKlaudja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 18:22   #6
bernikula
mOLDerator

Najwyraźniej on nie widzi w Tobie tej zakompleksionej dziewczyny, jaką za jaką Ty sama się uważasz. A poza tym nie dla każdego faceta liczy się tylko wygląd. Uwierz w siebie. Znacie się przecież dosyć długo (co prawda przez internet, ale to też forma na poznanie), może coś z tego będzie. Może nie nakręcaj się aż za bardzo, żebyś się nie rozczarowała, ale też nie rezygnuj, bo a nóż widelec Powodzenia!

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 19:11   #7
201705250955
Konto usunięte

Spokojnie, daj się ponieść, daj się ponieść...

201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-22, 19:12   #8
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xKlaudja Pokaż wiadomość
to trochę cierpliwości ; ) z tego co piszesz to wszystko naturalnie się rozwija
Też tak myślę . Wszystko idzie w dobrym kierunku .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 19:29   #9
thelover
Raczkowanie

Nigdy nie wiadomo co siedzi komu w głowie. Ja np nie zaufałabym facetowi, który będąc w związku tak nałogowo pisze z inną dziewczyną. Nigdy nie jest tak, że do rozstania dochodzi z winy jednej strony, dlatego może wypadałoby też spojrzeć na obiekt westchnień bardziej realistycznie.

Po niemiłym wstępie wypada jednak zaznaczyć, że nigdy nic nie wiadomo i z tego co piszesz to raczej pozytywnie się zapowiada. Nie należy niczego z góry przekreślać, zwłaszcza jeśli obawiasz się, że związek się nie uda z powodu wyglądu. Na prawdę nie to jest najważniejsze. Poza tym , te zbędne kilogramy zawsze można zgubić, zwłaszcza jak ma się motywację
thelover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-22, 19:37   #10
justyskaa17
Raczkowanie

[QUOTE=thelover;44263635]Nigdy nie wiadomo co siedzi komu w głowie. Ja np nie zaufałabym facetowi, który będąc w związku tak nałogowo pisze z inną dziewczyną. Nigdy nie jest tak, że do rozstania dochodzi z winy jednej strony, dlatego może wypadałoby też spojrzeć na obiekt westchnień bardziej realistycznie.

zaznaczę, że kiedy był ze swoją dziewczyną nie pisaliśmy nałogowo, jedynie od czasu do czasu i to były dosłownie kilka smsów raz na jakiś czas. Czasem gadka minimalnie się rozwijała, ale na "naturalne" tematy. Nikt przecież nie powiedział, że jeśli ma się kogoś, to nie można pogadać zwyczajnie z osobą płci przeciwnej, dlatego ja nie widzę w tym nic złego
Stary 2013-12-23, 10:10   #11
smerfetk_a
Żona Gargamel

Na Twoim miejscu byłabym jak najbardziej dobrej myśli, wszystko idzie w dobrą stronę Powodzenia i uwierz w siebie!

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości