Studentki Filologii Angielskiej z Kielc proszę o pomoc?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-04, 08:16   #1
Zadumana
Rozeznanie

Studentki Filologii Angielskiej z Kielc proszę o pomoc?!

Dziewczyny tak sobie pomyślałam właśnie ze może jest tu kilka dziewczyn które studiują Filologię Angielską w Kielcach, szczególnie na AŚ. Słyszałam też o colleg'u (chyba nauczycielskim, ale nie jestem pewna) Bardzo was proszę powiedzcie mi coś o tych studiach:

1.czy trudno jest sie dostać, tzn ile trzeba mieć punktów z matury czy są dodatkowe egzaminy
2.jaki jest poziom, czy jest bardzo trudno czy da sie przeżyć
3. czy zajęcia są po polsku cy po angielsku na starcie
4. na jakim poziomie trzeba znać angielski
????????????????????????? ????????????????????????? ??????????????????????

Sorki ze zadaje takie pytanie ale na prawdę nie mam od kogo dostać takich informacji a wizaż to miejsce gdzie są ludzie w rożnym wieku i z rożnych str Polski Interesują mnie studia i zaoczne i dzienne.
Zadumana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 11:06   #2
Zadumana
Rozeznanie

Dot.: Studentki Filologii Angielskiej z Kielc proszę o pomoc?!

nie ma tu nikogo z Kielc??? nikt nie pomoze
Zadumana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 15:16   #3
laura87
BAN stały

jeden semestr studiowalam na akademii swietokrzyskiej bibliotekartswo trafilam na babke od ang najgorsza na calej akademii, w szkole sredniej non stop mialm 4 i 5 a u niej.... masakra kazdy na jej zajecia wchodzil zestresowany jak nie wiem. cwiczenia calusienkie po ang, uwalila kilka os. na calej akademmii nie ma os. ktora ci o niej powie dobre slowo!!!! baba horror. niestety nie mam nhikogo kto studiuje fil. ang , zycze ci z calego serca zebys nie trafila na pania alicje sz.
laura87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 16:11   #4
Westalka
Zakorzenienie

Ja trochę studiowałam na AŚ, ale historię. Natomiast znam osoby, które są na fil. angielskiej (na 3 roku).
Z tego co wiem, dostać się jest troszkę trudno, bo jest bardzo dużo chętnych (ale na pewno jest tak trudno, jak na renomowane uczelnie). O poziomie, niestety, nic Ci powiedzieć nie mogę, bo się nie orientuję. Zajęcia chyba (!) odbywają się po angielsku. I z tego co mi wiadomo, przed przyjęciem jest coś w rodzaju rozmowy kwalifikacyjnej (przynajmniej tak było).

Jeśli wejdziesz na stronę AŚ, to tam WSZYSTKO jest napisane. Nawet jest uwzględniona ilość miejsc i ilość chętnych. Trzeba tylko poszukać.

Cytat:
1. AŚ Kielce » Wydział Humanistyczny » Filologia
Forma studiów: stacjonarne Typ studiów: pierwszego stopnia
Rejestracja na studia od 2007-06-01 do 2007-09-10
Ogłoszenie wyników: 2007-09-17
Termin składania dokumentów do: 2007-09-21
(tylko przyjęci na studia)
Opłata rekrutacyjna: 85.00 PLN
Limit przyjęć: 50
aktualnie chętnych: 479
Specjalności:

* filologia angielska

Kryteria kwalifikacji dla kandydatów:
absolwent ze starą maturą

1. Test z języka angielskiego
Kandydat może uzyskać maksymalnie 100 pkt.

absolwent z nową maturą

1. Ranking ocen
Wynik części zewnętrznej egzaminu maturalnego
Przedmioty:
język angielski
Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 16:15   #5
Westalka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyższe studia stacjonarne i niestacjonarne na specjalności filologia angielska i filologia germańska trwają
sześć semestrów (trzy lata) i obejmują:

*

intensywny kurs języka ze szczególnym uwzględnieniem sprawności mówienia, czytania i pisania
*

metodykę nauczania języka angielskiego lub niemieckiego oraz praktyki nauczycielskie
*

kurs gramatyki opisowej i kontrastywnej z uwzględnieniem gramatyki pedagogicznej i fonetyki praktycznej
*

kurs podstawowy z zakresu wiedzy o krajach anglojęzycznych lub niemieckojęzycznych
*

kurs podstawowy z zakresu wiedzy o kulturze krajów angielskiego lub niemieckiego obszaru językowego
*

program podstawowy z zakresu wybranych zagadnień historii literatury brytyjskiej i amerykańskiej/ niemieckiej
*

podstawy językoznawstwa ogólnego i wiedzy o języku angielskim lub niemieckim

Głównym priorytetem Samodzielnego Zakładu Neofilologii jest utrzymanie jak największej ilości godzin w ramach praktycznej nauki języka obcego, aby dać studentom solidne podstawy językowe i rozwijać umiejętność praktycznej komunikacji.

Zdobyte kompetencje umożliwiają absolwentom SZNF indywidualny wybór profilu studiów II stopnia.

Stosownie do zainteresowań studenci mogą w trakcie studiów w SZNF podjąć kształcenie nauczycielskie na Wydziale Pedagogiki AŚ dające kwalifikacje do nauczania języka obcego w szkole.

Zajęcia odbywają się w formie wykładów, ćwiczeń, konwersatoriów, seminariów dyplomowych i praktyk pedagogicznych.
Studia kończą się obroną pracy dyplomowej i egzaminem dyplomowym. Absolwenci uzyskują tytuł licencjata i dyplom ukończenia
wyższych studiów na kierunku filologia, specjalność: język angielski lub język niemiecki nadawany przez Akademię Świętokrzyską
w Kielcach i mogą ubiegać się o przyjęcie na studia magisterskie.

Wyższe studia w Samodzielnym Zakładzie Neofilologii AŚ w Kielcach mają jednolity program,
obowiązujący wszystkich studentów studiów
stacjonarnych i niestacjonarnych (na studiach niestacjonarnych realizuje się 80% ogólnej ilości zajęć audytoryjnych).

Zajęcia na studiach stacjonarnych odbywają się od poniedziałku do piątku.
Zajęcia na studiach niestacjonarnych odbywają się, co tydzień, w każdy piątek (od godz. 13.00 do 19.00),
sobotę i niedzielę (9.00 - 19.00) w zależności od rozkładu zajęć.
źródło: http://www.pu.kielce.pl/znf/studia
Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości