|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wymagania wobec nowych znajomych (kolegow)?
Witam Wszystkie Panie,
to moj debiut na tym forum. ![]() Tytulem wstepu z gory przepraszam, jezeli taki watek juz byl. Przejrzalem troche forum, uzylem wyszukiwarki, ale nic skorelowanego z moim problemem nie znalazlem. Przejdzmy do sedna. Jakie macie wymagania wzgledem nowo poznanych facetow? Nie mam na mysli tutaj facetow, ktorzy sa kandydatami na chlopakow, po prostu chodzi mi o kumpli. Przyjmijmy hipotetyczna sytuacje. Siedzicie sobie w barze, klubie, bibliotece itp. miejscach i dosiada sie chlopak. Jakimi cechami powinien sie charakteryzowac dany osobnik? Czy to czy zostanie waszym kolega zalezy takze od wygladu? Jaki powinien byc podczas rozmowy? Czy z gory odrzucacie osoby mniej atrakcyjne? Problem polega na tym, ze nie mam zadnych znajomych, a samotnosc mnie juz dobija. Pomimo mojego wieku jestem ciagle sam. Zastanawiam sie czy sa w ogole jakies szanse na to zebym kogos poznal i zeby ten ktos mnie polubil. Jak z Wami Panie rozmawiac? Jak sie zachowywac? Prosze o jakis instruktarz, poniewaz sam sobie nie poradze z tym problemem. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wymagania wobec nowych znajomych (kolegow)?
u mnie szans nie ma pijany nachalny typek próbujący mi wmówic ze wypicie z nim piwa jest szczytem moich marzeń
chamstwo,nadmierne uzywanie przeklenstw i chwalenie sie nowym kradzionym telefonem tez odpada co do wyglądu to powiniem byc czysty(żadnych przepoconych koszulek i cebulowych oddechów) mysle ze w koncu poznasz kogos ciekawego,zycie w stadzie ludzkim charakteryzuje sie tym ze czlowiek nie jest nigdy sam(nawet jak tego bardzo chce) jezeli paralizuje cie chorobliwa nieśmiałość to radze porozmawiac z jakims dobrym psychologiem, z pewnoscią Ci pomoże pozdrawiam.Luv |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
1. Nie wiem czy isnieje jakas 'instrukcja', bo kazda lubi co innego i kazda moze oczarowac inny typ faceta
![]() Ale czyste ubranie i mily zapach zawsze sa w cenie - to tak a propos pierwszego wrazenia ![]() ![]() 2. To czy bede sie nie z nim kumplowac nie zalezy absolutnie od wygladu, co za bzdura.. I powiem Ci, ze mam kumpla, ktory jest delikatnie mowiac malo przystojny, ale tak super sie z nim dogaduje ze ...az brak mi slow ![]() 3. Podczas rozmowy to przede wszystkim wyluzowany, wazne zeby nic nie udawac i byc soba a bedzie ok 4. Nie odrzucam osob mniej atrakcyjnych, nie lubie tylko ludzi falszywych i chamskich A moze jestes samotny, bo caly czas obsesyjnie myslisz o tym, co inni o Tobie pomysla, przez to jestes spiety i zdenerwowny?? Nie przejmuj sie tak, tylko zagdaj jak bedzie jakas okazja, jakbedziesz tak czekac to moze nikogo nie poznasz...A moze zapiszesz sie gdzies, jakas silownia, basen, kurs tanca ![]() ![]() Piszesz ze nie mam zadnych znajomych, tzn. nie utrzymujesz kontaktow z nikim ze szkoly, studiow itp? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Normalnie. Nie gryziemy. Mamy dwie rece, dwie nogi, mozg. Tylko penisa brak. Nie oznacza to jednak, ze jestesmy jakies "inne". I nie mysl o swoich kompleksach, tylko sluchaj tej drugiej osoby.
![]() |
![]() |
#6 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony bez nachalnosci, glupich nieszczerych usmieszkow i gadania o niczym? Czy jednak gadanie o nieczym jest nawet wskazane w poczatkowej fazie znajomosci - bo o czym w sumie rozmawiac z nowo poznana osoba??? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jest taki program na tvn style ,gdzie pani swatka radzi ze zanim trafimy na TĄosobe nalezy cwiczyc i cwiczyc na innych.
![]() Do mnie to akurat niezbyt przemawia ![]() Ja np zwracam uwage na poczucie humoru,jesli ktos jest mily ,sympatyczny i umie mnie rozsmieszyc ,dodatkowo lubi zwierzeta i nie uwaza tego za niemeskie ,nie jest obojetny na czyjas krzywde to juz jest baaaardzo dobrze No ale chyba nie ma jakies uniwersalnej recepty ps a jesli ma mowic tylko po to ,zeby nie bylo ciszy to nie musi.Cisza mi nie przeszkadza ![]() no prawie ogloszenie towarzyskie mi wyszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Po Twoich wypowiedziach dam Ci taką radę - nie myśl za dużo, nie analizuj wszystkiego co powiesz czy zrobisz, nie staraj się być na siłę jakiś tam, bądź naturalny. Jak Ci już radziły dziewczyny, zacznij nawiązywanie kontaktow od ludzi, z ktorymi jesteś już w jakikolwiek sposob związany (na uczelni itp.). Wtedy automatycznie pojawia się jakikolwiek, nawet najbardziej banalny wspolny temat. Wiele kobiet nie lubi obcych facetow, dosiadających się do nich w miejscach publicznych. Nie staraj się być na siłę błyskotliwy, nie boj się wpadek (każdemu się zdarza palnąć jakieś głupstwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia życzę w przełamywaniu nieśmiałości, dziewczyny to nie odrębny gatunek człowieka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
instrukcja-bądz sobą, czyli naturalny to najważniejsze
![]() a co do moich wymagań lubie osoby szczere, naturalne które nie udają innych, z poczuciem humoru, no i oczywiscie zadbane, ubranie, aby było czyste i higiena.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Nie radze sobie z cytowaniem wiec przepraszam, za chaos w tym poscie.
Yerenia napisala "A moze jestes samotny, bo caly czas obsesyjnie myslisz o tym, co inni o Tobie pomysla, przez to jestes spiety i zdenerwowny?? Nie przejmuj sie tak, tylko zagdaj jak bedzie jakas okazja, jakbedziesz tak czekac to moze nikogo nie poznasz...A moze zapiszesz sie gdzies, jakas silownia, basen, kurs tanca wtedy najlatwiej kogos poznac" Cos w tym jest naprawde. W ogole mam swoje zadanie na ten temat i pokrywa sie z Twoja opinia. To, ze napisalem w poprzednim poscie, iz nie mam nic do powiedzenia laczy sie ze zdenerwowaniem. Po prostu jak jestem spiety to bardzo czesto zapominam "jezyka w gebie", zacinam sie i bardzo kontroluje swoje slowa zeby nie strzelic jakiejs gafy. Dlatego moze sie to wydac nienaturalne. Wiem glupio to brzmi koles ma swiadomosci wlasnych bledow i sam tego nie zmienia, ale zeby to byllo takie latwe ![]() ![]() Yerenia napisala "Piszesz ze nie mam zadnych znajomych, tzn. nie utrzymujesz kontaktow z nikim ze szkoly, studiow itp?" Utrzymuje, chociaz wydaje mi sie ze jestem malo dla nich atrakcyjny i nie potrafie sie wyluzowac. Takie problemy w takim wieku po prostu kompromitacja ![]() Wnioskuje z postow pan, ze bardzo duzo zalezy od wsluchania sie w druga osobe i zainteresowania z mojej strony tym co ma mi do powiedzenia. Moze rzeczywiscie cos w tym jest. Gdybym malo sie odzywal, ale sluchal i zadawal pytania odnosnie wygloszonych "mysli" mojej rozmowczyni istniala by szansa, ze jej sie nie znudzi i bedzie kontunuowala rozmowe ? Moje 11 przykazanie - BADZ SOBA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się ze wszystkimi przedmówczyniami. Wszyscy moi koledzy sa naturalni. Z góry odpada nachalnośc, sztuczność, brak poczucia humoru, nieszczerość.. i czego szczerze nie cierpię.. komplementów od razu na dzień dobry.
Kobiety lubią być wysłuchane więc nie za bardzo można prowadzić z nami monolog o sobie. Ale naprawdę szczerośc da się wyczuć więc myślę, że to ona jest najwazniejsza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy na forum ![]() ![]() ![]() Lubię , kiedy znajomość powstaje spontanicznie, przez znajomych znajomych, z ciekawej dyskusji, ze zbiegu okoliczności. Jak pierwszy raz kogoś widzę, nie kwalifikuję z góry- ten będzie kolegą, a ten nadawałby się na coś więcej. Bo to głupie- nie da się tak szybko ocenić człowieka. Często to co najładniejsze , wychodzi z ludzi po czasie. A ogólnie , żebym chciała zawrzeć z kimś bliższą znajomość ważna jest rozmowa, fakt, że ktoś umie sobą zainteresować, ma coś do powiedzenia, posiada pewną zdrową dawkę pewności siebie i swojej wartości, błyskotliwe, niewymuszone poczucie humoru to fajny dodatek ![]() Cytat:
![]() Mów , kiedy masz coś do powiedzenia, nie wtedy kiedy uważasz że musisz mówić. Gdyby wszyscy mówili nie miałby kto słuchać, a uwierz , że najwięcej rzeczy o ludziach można się dowiedzieć pilnie ich słuchając. Ogólnie (choć nie jestem Duchem Świętym i nie prowadzę psychoanaliz przez net ![]() Pozdrawiam, sympatyczny z Ciebie chłopak, tylko widać , ze trochę zagubiony ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie chodzilo mi o typowy podryw i sytuacje, w ktorej chlopak podchodzi i zagaduje dziewczyne chcac wyciagnac od niej numer telefonu czy zaprosic na kawe. Mialem raczej na mysli siedzenie obok siebie np w bibliotece i po pewnym czasie wymiane zdan na jakis temat, a pozniej dalszy rozwoj sytuacji. I przykladowo za jakis czas podobna sytuacja z ta sama osoba tylko juz na troche innej zasadzie(wiadomo juz para ze soba rozmawiala i pierwsze koty za ploty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze odczytalas prawidlowe przeslanie tego zdania ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
dosc czesto poznaje takich "dosiadaczy" w barach. Po pierwsze najbardziej mnie ujmuje (praktycznie sie nie zdarza
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() jedyna rada dla bujającego z mojej strony: zajmij się sobą ![]() ![]() ![]() no i laski lecą na wyjątkowych i oryginalnych facetów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Pytanie wydaje mi się trochę dziwne... Wymagania? Hmm.
![]() Dziewczyny już bardzo dużo napisały ![]() Jeśli chodzi o znajomych po prostu - wygląd nie jest szczególnie ważny. Bardziej dla mnie się liczy poczucie humoru, osobowość i zdolność do zainteresowania mnie rozmową ![]() ![]() Cieżko mi precyzować i dawać instrukcje, bo kiedy ktoś zalicza się do mojej własnej kategorii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie zaszkodziłoby jeśli 'dorzuciłbyś' coś od siebie o sobie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nie chce zasmiecac forum nowym watkiem, wiec odkopuje tego starocia.
Minelo 1,5 roku, a u mnie oczywiscie bez zmian. Poznalem 3 dziewczyny w ostatnim czasie(i to chyba wszystko co wydarzylo sie w trakcie tego dlugiego okresu, jezeli chodzi o kontakty w kobietami), widze delikatne zmiany w swoim zachowaniu, nabralem troche pewnosci siebie, zajmuje sie swoimi sprawami, ale dalej odczuwam straszna pustke. Podziwiam facetow, ktorzy maja swoje ukochane, zazdroszcze im, porownuje sie do nich i w tych porownaniach wypadam bardzo zalosnie. Przestaje juz wierzyc, iz poznam kogos kto sie mna zainteresuje, kto bedzie chcial mnie poznac blizej. Po co skoro tylu fajnych, normalnych facetow jest wokolo. Tylko dlaczego samotnosc tak strasznie boli? Dlaczego pragne czegos, czego nigdy nie zaznalem? Jest jakies wyjscie z tej sytuacji, jak normalnie zyc? Nie potrafie zrobic czegos dla ludzi, nie wierze ze moge sprawic im przyjemnosc. Moze samotnosc jest kara za egocentryzm? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się tak tym bardzo
![]() Lepiej mieć 3 znajome i dobrze je znać i dobrze sie przy nich czuć, niż milion znajomych o których nic nie będziesz wiedział. Nie szukaj na siłe. Znajomości same sie znajdą. Dużo dziewczyn szuka takich chłopaków jak ty... Wyjdż z ukrycia i pozwól, żeby one cie zauważyły ![]() Edytowane przez GosspiGirl Czas edycji: 2009-02-03 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pogrubionego masz racje- idealnie to ujelas ![]() Z twoich postow ktore przeczytalam wynika, ze calkiem sympatyczny z ciebie chlopak i co wazne probujesz, starasz sie przemoc swoja niesmialosc(?) Fajnie ze przez ten czas kogos poznales i zaczynasz otwierac sie na ludzi ![]() Co do kumpli- masz racje czasem tak glupio patrzec ze oni kogos maja a ja jestem sam... ale nie powinienes sie tym przejmowac, na ciebie tez przyjdzie kolej ![]() ![]() Trzymaj sie ![]() Edytowane przez Ewcia17 Czas edycji: 2009-02-03 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Schludny wygląd i żadnych nachalnych prób nawiązania rozmowy. Sztuczność się wyczuwa.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.