|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Bolesne współżycie
Jesteśmy małżeństwem od pół roku i jeszcze ani razu się nie
kochaliśmy.. :"( Oczywiście próbowaliśmy, ale bez skutku. Mąż jest moim pierwszym partnerem. Gdy tylko dotknie mnie paluszkiem już mnie boli, nie ma mowy o normalnym stosunku. Byliśmy u ginekologa który mnie zbadał i nie stwierdził żadnych przeszkód anatomicznych, kazał się rozluźniać stosować żel nawilzający i maść Ligocainum. Niestety to nie pomogło. Poszliśmy do innego lekarza któremu było ciężko mnie nawet zbadać z powodu bólu. Uznał ze to psychika... i ze tylko seksuolog może nam pomóc bo inaczej nie pokonamy tego problemu... Przyznam ze ciężko mi zrozumieć jak to może być problem z psychiką, przecież ja chcę się kochać z mężem mieć dziecko, nie wymyślam sobie bólu naprawdę mnie boli... Między mną a mężem jest duża różnica wieku ja mam 19, a mąż 41... dlatego boję się że mąż długo tego nie wytrzyma i poszuka sobie kobiety która go zaspokoi, skoro własna żona nie może...:"(( Ja już nie wiem co robić...:"( Bardzo proszę o jakąś odpowiedz... Może któraś z Was ma coś podobnego...
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bolesne współżycie
Cytat:
Ciśnie mi się na klawiature słowo na P....
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
dotknie Cie paluszkiem ?
prowokacja ! |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;16978630]oczywiscie ze prowokacjia.
a tak wogole taka choroba nazywa się POCHWICA.[/QUOTE] nie zgadzam sie, ta "choroba" to gruba błona dziewicza... sama taka mialam, i musialam miec zabieg... Niestety... |
|
|
|
|
#7 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pochwica cytat; Pochwica – dysfunkcja seksualna polegająca na niezależnym od woli skurczu mięśni wokół wejścia do pochwy, co może powodować zamknięcie wejścia i niemożność odbycia stosunku płciowego, gdyż powoduje silny ból przy wprowadzaniu prącia do pochwy. Podobny ból pojawia się przy próbie wprowadzenia tamponu czy palca. Pochwica nieorganiczna - powodująca bolesność, jest zazwyczaj związana z reakcją obronną, wynikającą z niejasności nastawienia emocjonalnego do partnera, bądź z lęków seksualnych kobiety. Bywa także reakcją powstającą w okolicznościach nie sprzyjających współżyciu seksualnemu – związanych z zagrożeniem, narażeniem na wstyd itp. Powtarzające się skurcze pochwy, mimo chęci podjęcia współżycia i niezależne od okoliczności, bywają wyuczoną reakcją obronną uwarunkowaną wcześniejszymi traumatycznymi doświadczeniami. Pochwica jest uleczalna. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
tak...i ginekolog jej nie zauważył
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde jak wy wszystko wiecie... szkoda, ze nie znalam wizazu zanim rozpoczelam wspolzycie...
![]() zreszta nie bede nikomu opowaidac ze szczegolami jak bylo ze mna... wierzyc oczywiscie nie musicie wszytskowiedzace... Aneszna a tak do Twojej informacji błona dziewicza okala wejscie do pochwy... nie dzialaja na nia zadne miesnie... pochwica ujawnia sie w momencie kiedy kobieta stracila juz blone i powinna wspolzyc normalnie... pochwica to uniemozliwia... niedoczytalas czy nie zrozumialas tekstu??? Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2010-02-05 o 15:52 |
|
|
|
|
#12 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
dziewczyna pisała ze była u ginekologa i ten nie widział przeszkód- więc to nie gruba błona. a co do pochwicy tez nie masz racji- pochwica uniemożliwia także odbycie pierwszego stosunku i można mieć pochwice mając błone..niewiem jak ty to sobie wyobrażasz...ze tracąc dziewictwo nie ma sie pochwicy bo sie ujawnia po utracie błony? czyli pierwszy raz jest możliwy a drugi juz nie? nie wiem po co wogóle mieszasz błone do pochwicy....
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2010-02-05 o 15:58 |
|
|
|
|
|
#13 |
|
BAN stały
|
Wiesz,a ja mam lat 17 a mój mąż 80 i nie mamy takiego problem.Naprawde współczuje.
Taaaa prowokacja jak nic. Ktoś się chyba nudzi.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Prowokacja??
Paluszkiem i już boli? No bez przesady |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie, ze mozna miec pochwice majac blone, jednak przy pierwszym razie wydaje mi sie, ze to blona blokuje wejscie a nie zaciskajace sie miesnie pochwy... de facto czlonek nie jest wprowadzony nawet troche do srodka a tym samym nie mozemy mowic o zaciskajacych sie miesniach pochwy... tak na chlopski rozum... i niekoniecznie musi to byc prowokacja, przezylam to na wlasnej skorze pochwicy nie majac, teraz wpolzyje normalnie... |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
grozi wypollizowaniem
|
teoretycznie to możliwe przy pochwicy
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znasz anatomie?? Błona zwana hymenem otacza wejście do pochwy, rzadko kiedy zamykając je całkowicie - zazwyczaj jest w niej otwór na tyle duży, by umożliwić przepływ krwi menstruacyjnej. U niektórych kobiet otwór może być znacznie większy. tu zródło... http://www.we-dwoje.pl/defloracja;cz...tykul,479.html radze poczytac |
|
|
|
|
|
#19 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
błona znajduje sie wewnątrz, ale nie bardzo głęboko ok 1-2 cm w głąb, więc i jest wewnątrz i możnateż mówić ze okala lub zamyka wejście do pochwy... w sumie obie macie racje
|
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgadzam sie z Toba choc nie do konca http://www.agnieszka.com.pl/narzady_...nek_pochwy.htm przedsionek pochwy ukazuje sie w zasadzie po rozchyleniu warg sromowych... nie jest wewnatrz ale na zewnatrz pochwy (jesli mozna tak powiedziec) mozna to zrozumiec dwojako |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Błona dziewicza znajduje się wewnątrz ciała i tylko o to mi chodziło.
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
przedsionek pochwy to jest miejsce między wargami sromowymi, a błona nie znajduje sie zaraz za przedsionkiem tylko w pochwie. Rozkładając nogi nawet bardzo szeroko nie zobaczesz błony,ale jak się troche "rozdziawisz" to tak ![]() TO ze ujscie pochwy jest zasłoniete błoną należy rozumieć nieco mniej dosłownie. Zeby zobaczyć błonę trzeba rozciągnąć pochwe i tam zajrzec Zresztą- są miejsca w sieci gdzie laski w profesjonalnym studio pokazują swoje błony-więc sobie poszukajcie.
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Może ja cię źle zrozumiałam - chodziło mi o to, że błony dziewiczej nie zobaczysz z zewnątrz i w tym sensie pisałam to, że ona nie znajduje się przy wejściu do pochwy lecz wewnątrz ciała. Nawet przy maksimum "dobrej woli" nie da się pooglądać swojej błony.
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- No dobra, widzę, że się jednak da... Ale to chyba jakaś krańcowa desperacja jest.
|
|
#26 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
EEE Słabeee
<3 M. 07.11.2007 ! ...:::Want you to make me feel like I'm the only one that you'll ever love:. 24.07.2010- rzuciłam! 3.12.2010- marzenia się spełniają -> kierunek Londyn "Ty nie musisz się w to wczuwać jeśli miałeś fajny dom, Kiedyś spytam Cię co znaczy mieć spokojne dzieciństwo" |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
da sie-ale trzeba zajrzec do pochwy ,ze tez wcześniej nie wpadłam na taki pomyśł...jak ją jeszcze miałam
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt, ze sie w koncu dogadalysmy
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Czy może ironii w tym zdaniu nie odczytałam? Edytowane przez lemurek7 Czas edycji: 2010-02-05 o 18:55 |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

,