|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
proszę o radę
witam piszę ponieważ potrzebowałabym rady kogoś "trzeciego"
Sytuacja jest taka ok 4 lat temu poznałam Michała, chłopaka z którym się spotykałam przez ok rok łączyło nas naprawdę wiele, byliśmy parą i nie ponieważ byliśmy w trochę dziwnym związku zawsze nas coś do siebie ciągnęło, ale nie chcieliśmy się wiązać ,można nazwać to, że byliśmy w luźnym związku, wiem że kojarzy się to zazwyczaj ze spotkaniami tylko w jednym celu ale tak nie było, ponieważ spotykaliśmy się gdy było nam dobrze i gdy nie układało się w życiu to był a może i będzie nadal facet o którym można powiedzieć prawdziwy przyjaciel. ok 3 lata temu poznałam Łukasza z którym związałam się, z Michałem przestaliśmy się spotykać ale nie była to pierwsza przerwa w naszych spotkaniach. Z Łukaszem byłam szczęśliwa i wszystko było dobrze, ale od jakiegoś czasu nasz związek się psuje, po prostu umiera śmiercią naturalną, nie układa się między nami, mamy problemy itp. ale nie o to chodzi, wiem że może egoistycznie to zabrzmi , ale wiem że nic nie zrobiłam aby się ten związek rozpadł i chcę go zakończyć bo duszę się w nim. Całkiem niedawno znowu zaczęłam "rozmawiać" z Michałem na gg.zaproponował mi spotkanie bo niedługo wyjedzie z mista w którym mieszkamy i nie wiadomo na jak długo, teraz nie bardzo wiem co mam zrobić czy się z nim spotkać czy nie, z jednej strony chciałabym się z nim zobaczyć ale, mam wątpliwości co do tego czy jak się z nim spotkam znowu czegoś między nami nie będzie, a nie chcę dawać Łukaszowi powodów do zerwania i nie chcę robić niczego głupiego bo chcę mój obecny związek zakończyć z czystym sumieniem. Wiem, że jest to trochę zagmatwane, ale chciałabym Was zapytać co byście zrobiły na moim miejscu, jeśli się ktoś połapał w tym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: proszę o radę
zwykle spotkanie z michalem na plotki nie jest niczym zlym i nie bedzie to powod do zerwania dla lukasza...z drugiej jednak strony nie kumam nie chcesz dawac lukaszowi podwodow do zerwania ale chcesz znim zerwac bo sie dusisz? zdecyduj sie....bzyknij sie z lukaszem, a potem jedz do michala i tez sie bzyknij...
![]() ![]() ![]()
"Kobieta bywa natchnieniem dla rzeczy wielkich, których spełnieniu przeszkadza." ![]() mój blog: owt.blox.pl Edytowane przez RozowySlon Czas edycji: 2009-01-27 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
też nie rozumiem, chcesz zerwac a nie chcesz dac powodow do zerwania. Czyli: ty rzucić Łukasz - to dobrze, Łukasz rzucić ciebie to źle? Taka moralnosc Kalego?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Przecież Michał jest Twoim kolegą a nie kochankiem, dlaczego Łukasz miałby mieć powód do zerwania z Tobą? On przez cały związek nie otworzył ust do żadnej koleżanki?
Masz prawo spotykać się i kumplować z kim chcesz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
tu nie chodzi o moralność, że jak ja zerwę to ok a jak on to źle, chodzi o to, że nigdy nie zdradziłam i nie okłamałam faceta z którym byłam związana i nie chcę tego robić.
Poza tym dla Łukasza moja znajomość z Michałem opierała się tylko na seksie, i nigdy nie dał sobie wytłumaczyć, że tak nie było Edytowane przez kunawku Czas edycji: 2009-01-27 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To zerwij z Lukaszem skoro i tak Wam nie układa, i tak ten związek umiera i Ty sama tego chcesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja to widzę trochę inaczej. Autorka nie chce zrywać z Łukaszem w otoczce zdrady itp. Pytanie tylko po co trwać w związku, który nie ma przyszłości. Po pierwsze tak jak mówiły dziewczyny, nie widzę problemu w tym, że spotkasz się ze starym kumplem. Łukasz powinien to zrozumieć. Tylko nie kłam, nie oszukuj i najzwyczajniej w świecie z nim pogadaj..
Mnie zastanawia coś innego dlaczego jeszcze nie rozstałaś się z Łukaszem? Nie trzymasz go przypadkiem jako wyjście awaryjne? Łukasz przestał Ci odpowiadać przed czy po odnowieniu kontaktów z Michałem? Po 3 latach umiera chemia, związki wchodzą na inny stopień wtajemniczenia. Pisze to po raz setny. Może zamiast szukać kogoś poza związkiem poszukałabyś tego co było fajne między Wami (Tobą a Łukaszem)? O ile jest jeszcze taka szansa. Jeśli będziesz uciekać z każdego związku gdy pojawiają się problemy to życzę szczęścia i obudzenia się w samotności przed 40stką. Nie uważam, że masz tkwić w związku z przyzwyczajenia tylko powinnaś uczciwie odpowiedzieć sobie na kilka fundamentalnych pytań, a przede wszystkim powinnaś sobie uzmysłowić to jakie pobudki Tobą naprawdę kierują... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
zerwij z Łukaszem i spotkaj sie z Michałem. Jak się dusisz w związku to nie ma co tego ciągnać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Buc
|
Sama piszesz, że się duszisz. Po co więc w nim być? Spotkaj się z Michałem, ale wierz mi, że jest duża szansa na to, że znów coś się wydarzy.
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem po co w tym siedzisz skoro się dusisz?
Po prostu zerwij jeśli tego chcesz. A z Marcinem się spotkaj albo przed zerwaniem albo po...zresztą to nie ma znaczenia,owszem może dla niego spotykałaś się z nim tylko dla sexu ale skoro jesteś z nim to chyba na tyle Ci ufa? Więc nawet jeśli byś się spotkała a później zerwała to nie powinien Ci mieć tego za złe...kolegów zawsze można mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Po 3 latach umiera chemia, związki wchodzą na inny stopień wtajemniczenia. Pisze to po raz setny. Może zamiast szukać kogoś poza związkiem poszukałabyś tego co było fajne między Wami (Tobą a Łukaszem)?
Dlatego nie zerwałam jeszcze z Łukaszem bo mimo tego, że jestem zmęczona tym związkiem chciałabym go naprawić a przynajmniej spróbować, bo nie chcę się wycofywać dlatego że mi coś nie pasuję bo też nie chcę g o ranić dlatego że mi się nie chciało powalczyć o to co było między nami bo może jest szansa na to aby było między nami lepiej, i nie chcę np. za rok uświadomić sobie że jednak Łukasz to był ten a ja to olałam bo mi nie pasowało. Edytowane przez kunawku Czas edycji: 2009-01-27 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Buc
|
Cytat:
podoba mi się Twoje podejście. W tym przypadku , moim zdaniem , nie powinnaś, spotykać się z Michałem - pewne rzeczy,sytułacje oparte na takim układzie w jakim byłaś lubią wracać. Szczególnie jeśli sex był jednym z ważniejszych elementów.
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
dziękuję za zrozumienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.