znaki zodiaku - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-25, 13:21   #1
aguna
Rozeznanie

znaki zodiaku

jestem spod znaku strzelca i buszujac po internecie natknelam sie na ogolna charakterystyke tego znaku, musze zaznczyc ze ogolnie nie wierze w zadne horoskopy i inne rzeczy tego typu ale w tym przypadku moge sie zgodzic z tym opisem w ok. 80 %

Osoby spod Strzelce to szczęściarze losu. Są ciągle w ruchu, kochają wolność i niezależność. Zmierzają prosto do celu i nic nie odwiedzie ich z raz obranej drogi. Swoje opinie wyrażają bez ogródek, są szczere aż do bólu. Są wścibskie, w życiu powinny uczyć się taktu i dyplomacji. Niebezpiecznie jest powierzać im sekrety, z przejęcia podzielą się cudzymi kłopotami z innymi. W życiu szukają przygód. Mają duże poczucie sprawiedliwości, zawsze staną w obronie słabszych. Fascynują Strzelce sprawy duchowe, zgłębiają systemy religijne i mistyczne różnych kultur. Mają skłonność do filozofowania i budowania własnych systemów wyjaśniających istotę świata.

Zodiakalne Strzelce są lekkomyślne, nie zawsze dotrzymują obietnic. Są hojne, zazwyczaj jednak wydają za dużo. Dla dobrej zabawy zrobią wszystko.

W pracy Strzelce są kreatywne i niekonwencjonalne, potrzebują dużo swobody i nie mogą się nudzić. Najlepiej czują się w zawodach związanych z podróżami i przemieszczaniem się. Są poliglotami, pracują więc jako nauczyciele języków obcych lub w piloci wycieczek. Nieustannie się dokształcają, są więc dobrymi nauczycielami, często wybierają karierę akademicką. Jako że zgłębiają zagadnienia religijne, zostają nieraz duchownymi i kaznodziejami. Zawody dla Strzelca: filozof, podróżnik, polityk, prawnik, duchowny, instruktor samochodowy, misjonarz.

Odpoczywać lubią Strzelce w ruchu. Wolą przemieszczać się z miejsca na miejsce niż zostać gdzieś na dłużej. Są urodzonymi podróżnikami, pociągają ich dalekie kraje i obce kultury. Ze sportów Strzelce lubią rajdy oraz wyścigi samochodowe i motocyklowe, jak również jazdę konną i strzelanie.

Strzelce zakochują się od pierwszego wejrzenia i natychmiast zaczynają adorować obiekt uczuć. Są śmiali i uwielbiają flirtować, nawet gdy są już w stałym związku. Seks jest dla nich sposobem wyrażania sympatii i uczuć, lubią śmiałe eksperymenty na tym polu. Na małżeństwo decydują się późno. Wolą przygody i pogonie za nową zdobyczą. Strzelce gwarantują parterom wesołe i pełne niespodzianek życie.

a jak to jest u was i z innymi znakami zodiakow?
aguna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 13:32   #2
Monifash34
Zadomowienie

Dot.: znaki zodiaku

Mój Teść jest spod znaku Strzelca.Wszystko co napisałaś to prawda.Strzelec kocha wolność i niezależność,jest szczery do bólu,towarzyski.Lubi się dokształcać.W ostatnim czasie dużo czasu spędza przy komputerze.Ku niezadowoleniu swojej małżonki czyli mojej Teściowej .Muszę dodać,że Teść ma 60 lat,także obsługa komputera to dla Niego wyzwanie.Sama mu też od czasu do czasu pokazuję to i owo...

Ja jestem blizniaczką,ale Blizniaczki mają już swój wątek,więc nie będę o Blizniętach pisać.

Edytowane przez Monifash34
Czas edycji: 2009-01-25 o 13:50 Powód: dopisek
Monifash34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 13:42   #3
blackswan
Raczkowanie

GG do blackswan Send a message via Skype™ to blackswan

A koziorozce ?
Kiedys czytalam charakterystyke mojego imienia, i tez duzo bylo w tym prawdy...
Ale w horoskopy nie wierze...
If I've got nowhere to go?
Search for seas of gold
How come it's got so cold?

blackswan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 13:46   #4
mary_alice_young
Wtajemniczenie

jak czytam opis dla mojego znaku zodiaku (ryby) to też się w większosci zgadza.
ale tak myślę, ze w sumie każdy w każdym opisie znajdzie cos osobie. to chyba trochę działa na zasadzie takiej sugestii. zaczynasz czytać swój opis i myslisz: hmm no moze faktycznie czasami bywam porywcza/nismiała/kreatywna itd.. i wszystko się zaczyna zgadzać
Stary 2009-01-25, 14:24   #5
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguna Pokaż wiadomość
jestem spod znaku strzelca i buszujac po internecie natknelam sie na ogolna charakterystyke tego znaku, musze zaznczyc ze ogolnie nie wierze w zadne horoskopy i inne rzeczy tego typu ale w tym przypadku moge sie zgodzic z tym opisem w ok. 80 %

Osoby spod Strzelce to szczęściarze losu. Są ciągle w ruchu, kochają wolność i niezależność. Zmierzają prosto do celu i nic nie odwiedzie ich z raz obranej drogi. Swoje opinie wyrażają bez ogródek, są szczere aż do bólu. Są wścibskie, w życiu powinny uczyć się taktu i dyplomacji. Niebezpiecznie jest powierzać im sekrety, z przejęcia podzielą się cudzymi kłopotami z innymi. W życiu szukają przygód. Mają duże poczucie sprawiedliwości, zawsze staną w obronie słabszych. Fascynują Strzelce sprawy duchowe, zgłębiają systemy religijne i mistyczne różnych kultur. Mają skłonność do filozofowania i budowania własnych systemów wyjaśniających istotę świata.

Zodiakalne Strzelce są lekkomyślne, nie zawsze dotrzymują obietnic. Są hojne, zazwyczaj jednak wydają za dużo. Dla dobrej zabawy zrobią wszystko.

W pracy Strzelce są kreatywne i niekonwencjonalne, potrzebują dużo swobody i nie mogą się nudzić. Najlepiej czują się w zawodach związanych z podróżami i przemieszczaniem się. Są poliglotami, pracują więc jako nauczyciele języków obcych lub w piloci wycieczek. Nieustannie się dokształcają, są więc dobrymi nauczycielami, często wybierają karierę akademicką. Jako że zgłębiają zagadnienia religijne, zostają nieraz duchownymi i kaznodziejami. Zawody dla Strzelca: filozof, podróżnik, polityk, prawnik, duchowny, instruktor samochodowy, misjonarz.

Odpoczywać lubią Strzelce w ruchu. Wolą przemieszczać się z miejsca na miejsce niż zostać gdzieś na dłużej. Są urodzonymi podróżnikami, pociągają ich dalekie kraje i obce kultury. Ze sportów Strzelce lubią rajdy oraz wyścigi samochodowe i motocyklowe, jak również jazdę konną i strzelanie.

Strzelce zakochują się od pierwszego wejrzenia i natychmiast zaczynają adorować obiekt uczuć. Są śmiali i uwielbiają flirtować, nawet gdy są już w stałym związku. Seks jest dla nich sposobem wyrażania sympatii i uczuć, lubią śmiałe eksperymenty na tym polu. Na małżeństwo decydują się późno. Wolą przygody i pogonie za nową zdobyczą. Strzelce gwarantują parterom wesołe i pełne niespodzianek życie.

a jak to jest u was i z innymi znakami zodiakow?
Możesz podać linka do charakterystyki dla każdego znaku?
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 14:50   #6
aguna
Rozeznanie

wystarczy wpisac w google np "strzelec charakter" i masz charaketerystyke wybranego znaku zodiaku
aguna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 15:55   #7
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguna Pokaż wiadomość
wystarczy wpisac w google np "strzelec charakter" i masz charaketerystyke wybranego znaku zodiaku
jakbym chciała, to bym wpisała...
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-25, 18:27   #8
srubka
Zakorzenienie

czytalam kiedys charakterystyke mojego znaku zodiaku - Rak, tak w 80% sie i moze zgadza, ale ja i tak uwazam, ze to jaki czlowiek jest zalezy od jego charakteru i osobowosci.
Natomiast nie wierze juz wogole w opisy imion, to juz idiotyzm
Stary 2009-01-25, 20:45   #9
Kancia
Zakorzenienie

musze powiedzieć, że nie wierzę w tego typu rzeczy ale... jeak czytam opisy znaków zoadiaku to do mnie pasuje około 60 %
jestem bliźniaczek
Stary 2009-01-25, 23:44   #10
Deborah100
Zakorzenienie

Jestem raczkiem i też trochę się zgadza, opis mojego imienia także Ale jak poprzedniczki pisały, nie wierzę w horoskopy.
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-26, 00:09   #11
stargazer
Rozeznanie

Bo nie trzeba wierzyć w horoskopy, tylko dobrze jest się znać na astrologii Takie opisy nie mają nic wspólnego z prawdziwą astrologią, bo samo zalożenie, że da się stworzyć opis pasujący do wszystkich przedstawicieli danego znaku jest z góry błędne. Biorą one bowiem pod uwagę tlyko niewielki ułamek tego, co się składa na profesjonalny horoskop - pozycję Słońca. Trzeba by więc być bardzo typowym Strzelcem, Baranem, Bliźniakiem itp., żeby to pasowało, a tak zdarza się rzadko. Gdy popatrzymy na pozycje różnych elementów horoskopu, tzn. także Księżyca, planet i tzw. ascendentu, to może się oakzać, ze są one w kilku róznych znakach i taki właśnie miks, wraz z mnóstwem współzależności między nimi, składa się na pełny horoskop.

Dlatego astrolog słysząc o horoskopie opartym na samych znakach zodiaku ma tylko ochotę się zaśmiać W zwiazku z tym mówię z całym przekonaniem - też nie wierzę w horoskopy. Natomiast pasjonuję się astrologią Tą prawdziwą, nie gazetowo - popularną.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-26, 07:05   #12
sarq
Raczkowanie

GG do sarq

ja wierzę troche w te horoskopy. moze czasem da sie im napisac i trafic w to co mi sie przydarzy.;]
no ale trudne to jest zeby cala polska spod znaku np. rak miala ten sam horoskop i sie to mialo sprawdzac i u nich dzialoby sie to samo co u mnie. ;d
troche to jest glupie ale i tak jest duzo horoskopow i przepowiedni
sarq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości