|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
problem z oczami- co robić?
hej dziewczyny
![]() Bardzo prosze Was o jakas rade, pomoc. Otoz nosze soczewki kontaktowe od 3 lat, mam duza wade wzroku, dlatego juz nie ywobrazam sobie zycia bez nich ![]() Jednak ostatnio, jak ide spac i rano wstaje, to zauwazylam, ze mam lekko zaklejone oczy, nie wiem co to jest jakas ropa(? )nie mam pojecia no i wtedy ciezko mi sie oczy otwiera. Jak przemyje wodą oczy, to wszytsko jest juz w porzadku. Dodam, że oczy mnie nic nie bola, nie ma zadnego swędzenia, pieczenia czy cos takiego, jedynie co, to mam popękane dosc widocznie naczynka krwionosne w oku. Pierwszy raz mam taka sytuacje, a jak juz napisalam soczewki nosze o 3 lat. Tak myslalam, ze moze odstawie soczewki na tydzien, jakos sie bede musiala przemeczyc bez nich i mam takie krople do oczu Dicortineff i masc do oczu Oxycort A. Korzystala moze ktoras z Was z tych kropli albo maści? Ja jestem straszna panikara i juz mam teraz wizje, ze nie bede mogla nosic soczewek, tylko bede musiala wrocic to okropnych, przebrzydlych i znienawidzonych okularow ![]() Moze ktoras z Was nosi soczewki i tez ma/miała podobny problem? Bardzo Was prosze o rade!!! Z gory dziekuje za wszystkie wypowiedzi ![]() Pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem z oczami- co robić?
Co prawda nie mam takiego problemu i nie nosze szkiel kontaktowych, ale mysle, ze najrozsadniej byloby skonsultowac to z okulista. Skoro nosisz szkla juz 3 lata i dopiero teraz pojawil sie problem, moze w ogole nie jest zwiazany ze szklami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Skąd masz Dicortineff, skoro jest na receptę? Też mam dużą wadę wzroku, ale jeśli ja nie zadbam o regularne sprawdzanie czy coś jest nie tak i zapobieganie poważniejszym chorobom w zarodku, to żaden producent i najnowocześniejsze soczewki mi w tym nie pomogą. Marsz do okulisty, odstawisz na jakiś czas soczewki, wyleczysz oczy i potem będzie ok. Tylko nie wracaj do soczewek bez wizyty kontrolnej.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-01-25 o 11:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ale ja chodze regularnie na kontrole
![]() Ostatni raz byłam bodajże 20 listopada i wtedy bylo wszytsko w porządku, no a teraz... No ale jutro zadzownie do okulistki i sie umowie na wizyte ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nie depcze krokusów
|
Powodzenia, nie ma co czekać parę miesięcy na kolejną
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
A to nie ma coś w związku z nadmiarem którejś z witamin (chyba A)? Bo coś mi się kołacze, że jak się ma nadmiar to właśnie "kleją się" usta i oczy...
Co nie zmienia faktu, że powinnaś pójść do okulisty.
![]() |
#7 |
Nie depcze krokusów
|
W przypadku soczewkowiczów na 99% problemy są jednak z nimi związane
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Gdy przypadkiem usnę w soczewkach , chociazby na 2 godziny to mam cale posklejane oczy i mnie bolą. Więc może to od soczewek? W kazdym razie idz do okulisty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim dicortineff zawiera w sobie antybiotyk i nie powinnaś stosować go ot tak sobie, jeżeli cokolwiek dzieje się z oczami. Przypuszczam, że stosowałaś go już wcześniej i został, więc pomyślalaś, że może być dorby na to schorzenie, skoro ostatnio Ci pomógł. W związku z tym czy termin ważności jest aktualny?
Przy okazji powiem, że nie można zakraplać nim oczu z soczewkami, dopiero po odczekaniu pół godziny można je założyć. Co więcej długotrwałe stosowanie tego leku może doprowdzić do zakażeń bakteryjnych lub grzybiczych. Może właśnie stąd te posklejane oczęta? Aczkolwiek lek ten stosuje się w stanach zapalnych gałki ocznej, spojówek itd. I w przypadku zapalenie spojówek występuje m.in. gromadzenie wydzieliny. A to z kolei może wynikać z używania soczewek. Oczywiście nie chcę Cię tu niczym straszyć, tylko przestrzec abyś nie stosowała leków "w ciemno", bez konsultacji ze specjalistą, bo w przypadku npewnych schorzeń, niektóre leki mogą pogorszyć sytuację. Zatem jak najszybciej wybierz się do okulisty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Zaropiałe i przekrwione oczy przy noszeniu soczewek - moim zdaniem objawy wskazują na zapalenie spojówek. Zapalenie moze przebiegac w taki lagodny sposob, bez odczuwania dyskomfortu. Byc moze potarlas oczy brudnymi rekami albo podraznily Ci sie oczy od zbyt dlugiego noszenia soczewek i nie uzywania kropli nawilzajacych? Okulista przepisze Ci krople, pokurujesz sie z 2 tygodnie i bedzie ok. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja też obstawiam zapalenie spojówek, idź do lekarza, to się szybko leczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.