|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pomocy dziewczyny
Witam. Mam nadzieje, że któraś z was mi pomoże. Mianowicie mam mały (chociaż jak dla mnie ogromny problem). Wczoraj przez przypadek wyczułam sobie coś nad żuchwą, zaraz jak kończy się ucho (dodam jeszcze że z przodu) nie wiem co to jest, jest płaskie i jak dotykam to boli. Dodam jeszcze, że niedawno się przeziębiłam i jestem chora (co prawda to jak na razie zwykły katar, ale bolą mnie wszystkie węzły chłonne, szczególnie te na szyi i pod pachami o mięśniach już nie wspominając). Nie wyczuwałam tego wcześniej, czy to może być spowodowane chorobą. Poszłabym do lekarza rodzinnego, ale nie mam jak narazie siły, zresztą pewnie wiecie jak to jest z przeziębieniem, człowiek cały czas by spał. Nie wie co mam robić, wyczytałam że może to być guz żuchwy i wogóle najczarniejsze myśli mi przychodzą do głowy. Pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pomocy dziewczyny
Najprostsze i najlepsze wyjście..... idź do lekarza jutro!
Teraz będziesz się przejmować, a wizyta u lekarza Cię uspokoi. Ja bym się przeszła mimo złego samopoczucia, dla spokoju.
Edytowane przez slonko1990 Czas edycji: 2009-01-25 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Powiększony węzeł chłonny - prawdopodobnie (nie jestem absolutnie lekarzem i to, co napisałam, nie jest diagnozą!). Przy przeziębieniu mam nagminnie, jak trwa długo, to węzły mi szaleją.
Idź do lekarza, jeśli mam rację to może przepisać ci maść rozgrzewającą lub antybiotyk - różnie dostawałam, co lekarz to co innego na to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie powiększony węzeł chłonny- konieczna jest konsultacja z lekarzem.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
idz jak najszybciej do lekarza i nie przejmuj sie póki nie wiesz co to jest to nie ma sie o co martwić... mam nadzieje ze to nie jest nic powaznego.... trzymam kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Mnie gdy jestem przeziębiona robi się czerwony i bolący guz na brodzie. Wraz z przeziębieniem przechodzi. Nie mam pojęcia co to jest, ale nie martwię się tym.
Także ty też się nie martw, a dla spokoju pójdź do lekarza i poproś o skierowanie na morfologię i co tam jeszcze trzeba. Zawsze to będziesz spokojniejsza. I nie martw się na zapas, ja zawsze tak robię i nigdy na tym nie wychodzę dobrze. A tak będąc przy podejrzewaniu u siebie różnych chorób to ja jestem mistrzem. ![]() ![]() Edytowane przez wanitatywna Czas edycji: 2009-01-25 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;10659981]Powiększony węzeł chłonny - prawdopodobnie (nie jestem absolutnie lekarzem i to, co napisałam, nie jest diagnozą!). Przy przeziębieniu mam nagminnie, jak trwa długo, to węzły mi szaleją.
[/quote] Mam dokładnie to samo. Przejdź się do lekarza ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Prawdopodobnie jest to powiększony węzeł chłonny - tak jak mówiły poprzedniczki.
Ewentualnie może to być zapalenie ucha. Jak kiedyś miałam to też bolała mnie okolica do przodu od skrawka (mały, pokryty włosami występ chrząstki zlokalizowany tuż przed ujściem przewodu słuchowego zewnętrznego), a dodatkowo bolała mnie okolica kąta żuchwy przy mówieniu, jedzeniu, nawet przy niewielkich ruchach. Nie czekaj, aż samo przejdzie tylko wybierz się szybko do lekarza, a szybciej przejdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A zapomniałam dodać, że jak byłam mała to chorowałam na ostre zapalenie ucha i to tego pod którym mi się zrobiło to coś dziwnego. A do lekarza oczywiście że się wybiorę tylko moja lekarka jest dopiero w środę. Martwi mnie tylko to, że to co się zrobiło jest twarde i się rusza pod skórą. Nigdy nie miałam takich problemów z węzłami szczególnie przy szyi a tu nagle to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.