|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kolka nerkowa
Witam serdecznie. Czy ktoras z Was miala kolke nerkowa w ciazy? Jak sie objawila Wam? Czy przy wyplukiwaniu kamieni czulyscie jakis bol? Duzo ich wyplynelo? Czy wyplynely razem z moczem czy po oddaniu moczu? Przepraszam za tak glupie pytania ale jestem w ciazy i najprawdopodobniej mam kolke nerkowa 😢😢😢😢😢😢
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolka nerkowa
a masz potwierdzone złogi w nerkach na usg?
bo ja w ciąży miałam bóle nerkowe ale złogów w nerkach nie miałam tylko w pęcherzyku żółciowym - dziecko go uciskało i stąd były bóle - po porodzie jak ręką odjął, 2 ostatnie miesięcy ciąży spędziłam na patologii ciąży bo nic z tym się nie dało zrobić i mogli mi tylko przeciwbólowe podawać (które i tak nie pomagały) byleby tylko ciąże donosić
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zgłosiłam się we wtorek do szpitala z bólem nerki. Lekarka która robiła badanie usg stwierdzila że to kolka nerkowa ale nic nie mówiła więcej tylko na usg jamy brzusznej mnie zapisała. Badanir to mialam doslownie przed paroma minutami i okazało się że jednak nic w tych nerkach nie mam! Czy to możliwe że wysikalam to jakos? Nic kompletnie nie czułam. Jednak bol nerki jak byl tak nadal jest 😟
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
dla potomnych...
ból nerki w ciąży wcale nie musi wynikać z występowania kamieni albo piasku. na moczowód naciska macica, robi się zator, nie ma odpowiedniego odpływu moczu i nerka boli jak cholera. ja dzisiaj zostałam wypisana z patologii ciąży, spędziłam tam 3 dni ale dolegliwości nie ustały. Uznałam jednak że tam czuję się gorzej niż w domu gdzie mogę np. wziąć ciepłą kąpiel która ma zbawienny wpływ... wyniki moczu są dobre więc nie ma co się tam kisić. na prawdę pomaga picie dużej ilości wody, ja wczoraj wypiłam 3,5 litra i do wieczora czułam się super. ostrzegam was, że leki rozkurczowe podawane w szpitalu spowodowały u mnie zatrzymanie gazów i stolca, przez co nie tylko boli mnie nerka i moczowód, ale jeszcze jelita a na dodatek lewy jajnik. nikomu nie życzę tego bólu, dziewczyny dbajcie w ciąży o dobre nawodnienie bo przy kolce można chodzić po ścianach... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.