|
Notka |
|
Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Makijaz letni soczysty
Przedstawiam Wam moja mlodziutka modelke . Troche pryszczy , zarosniete brwi to cala Ona. Ale warto ja malowac chociazby dla pieknych oczu i wydatnych ust .
Cienie podciagniete pod sam luk brwiowy to bylo moje zamierzenie , chcialam kolor na calej powiece . Do wykonania makijazu uzylam produktow Make Up For Ever -baza pod makijaz - HD Primer -podklad Mat Velvet -korektor-paleta 5 kamuflarzy -rozswietlacz korektor pod oczy - Anticernes Tenseur -puder sypki - Super Mate -brwi przyciemnione kremem do brwi - Correcteur Sourcils Waterproof -cienie matowe oraz diamentowe -roz do policzkow - mieszanka dwoch cieni -maskara - Smoky Lash -konturowka do ust Aqua Lip -pomadka - paleta 5 pomadek -blyszczyk - Dior Addict Kolory rozmyly sie w blasku slonca , szkoda ze zdjecia nie oddaja w pelni tego makijazu Edytowane przez beatamalgorzata Czas edycji: 2011-07-08 o 17:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: Makijaz letni soczysty
Bardzo ładnie - chociaż jak dla mnie makijaż prosi się o czarną krechę tak dla równowagi
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Kolory byly widoczne i soczyste ale moim bledem bylo robienie zdjec na sloncu , nastepnym razem zrobie w cieniu .
W tym makijazu zastosowalam bardzo lekka kreske brazowa na lini rzes gornej powieki (wlasciwie niewidoczna ) a na lini wodnej niebieska , ponizej zielona . W wewnetrznym kaciku tez jest zielen ale blednie przy zoltym i pomaranczowym . Poprawie sie w robieniu fot. Aha , jeszcze jedno , nie jestem fanka czarnych kresek do kazdego makijazu , u mnie prawie sie jej nie uswiadczy co nie znaczy ze mi sie takie kreski nie podobaja , z rzadka . Edytowane przez beatamalgorzata Czas edycji: 2011-07-08 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
dla mnie zbyt mocno wyciagniete (chyba ze taki byl zamysł) no i jakis kontrast, moze kreska ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Cienie wyciagniete wysoko , taki byl moj zamysl . Kontrast w postaci ciemnej kreski przy takim jasnym makijazu obciaza oko a tego nie chcialam , obrysowalam jedynie linie gornych rzes brazowa kredka bez wyciagania jej poza kaciki zewnetrzne . Na focie wszystko wyglada blado nawet rzesy a byly czarne jak wegiel . Szkoda .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
makijaż wydląda całkiem w porządku, trochę brak zbliżenia oka
![]() za to bardzo nie podoba mi się jak piszesz o modelce, sama mam problemy z cerą i takie wypowiedzi są mało delikatne :x, mogłaś to w inne słowa ubrać
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
fakt, nieprzyjemnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z dziewczynami, zarówno co do tonu wypowiedzi o modelce jak i kontrastującej kresce - ciut za blado jak na mój gust...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
bardzo ładny makijaż, aczkolwiek brakuje mi kontrastu. modelka ma oczy niebieskie i mimo iż użyte w makijażu kolory powinny wydobyć tonację tęczówki, stopiły się z nią właśnie przez to , ze brak kontrastującej kreski, niekoniecznie czarnej, ale wyrazistej.
Poza tym brakuje mi wymodelowania reszty twarzy . Usta mogłyby byc delikatniej podkreślone. dziewczyna ma nieprzeciętną urodę i fantastycznie długie, gęste rzęsy. przydałaby się delikatna korekta kształtu brwi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Fajnie by było zrobić coś z brwiami i przyciemnić linię rzęs.
Modelka jest śliczna i naturalna ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Macie racje moglam to ujac inaczej bo to co napisalam o modelce moze byc zle odebrane , ale powiem i poprawie sie ze nie mialam zamiaru urazic nikogo mojej modelki rowniez tym bardziej ze jest to osoba bardzo mi bliska . To mlodziutka dziewczyna w okresie dojrzewania z problemami cery , rozrosnietymi brwiami ktore z racji mlodego wieku jeszcze nie depiluje . Chcialam to ujac w jednym zdaniu , ujelam to zbyt doslownie i dobitnie ale nie zlosliwie . Jestem moze niesmiala szalona osoba (jedno z drugim zapewniem ze jest mozliwe hehe) ale nie zlosliwa .
A tak na marginesie , juz nie bede robila zdjec w pelnym sloncu bo wiem ze to daje odwrotny skutek , rozmywa kolory no i ustawilam lepiej aparat , mysle ze przyniesie to lepsze rezultaty. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Myślę, że 'makijaż letni wyblakły' nadawałoby się lepiej na tytuł, a wypowiedź o modelce mojej sympatii ci nie przysporzyła
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
A mi najbardziej w oczy rzucił się piękny kontrast - pomiędzy oczami modelki, a pomarańczem na powiece - genialne posunięcie
![]() Druga sprawa - widzę, ze modelka ma jasną cerę - tak jak piszesz, albo zdjęcia bez słońca, albo ciemniejsze kolory cieni - będzie bardziej wyraziście ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Makijaż taki sobie zrób porządek z brwiami
![]()
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.