|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Ceny w Grecji
Pytanko do laseczek, które były i wiedzą.
![]() Jakie są mniej więcej ceny w Grecji? Wybieram się na przełomie lipca i sierpnia na wyspę Thassos, z obozem szkolnym... Wyżywienie zagwarantowane, ale też info mile widziane. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Ceny w Grecji
Witaj ~~Kalimera
![]() Byłam na wyspach parę razy i takie mam wrażenia. Ceny owoców i warzyw są bardzo przystępne.Gigantyczne melony i arbuzaki, mięsiste brzoskwinie kosztują nieprzyzwoicie tanio.Zwłaszcza na lokalnych targach, które zwykle odbywają sie w każdym miasteczku. W małych sklepikach prowadzonych przez Greków gdzie można dostać wszystko począwszy od wyrobów z oliwki po skorupy "rodem z Knossos" tam mozna upolować co komu sie podoba.Jedni kupuja wyroby skórzane, inni ceramikę, biżuterię,przyprawy, mydełka oliwkowe...czego tylko zapragniesz ![]() Jesli chodzi o tamtejsze minimarkety to niestety ceny kosmetyków popularnych typu Loreal były tansze niż u nas... Znaczki i pocztówki oferują nieomal wszystkie sklepiki w turystycznych miejscowosciach. No i jak to na Cykadach pogoda gwarantowana. Dobrej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
primrose napisał(a):
> Jesli chodzi o tamtejsze minimarkety to niestety ceny kosmetyków popularnych typu Loreal były tansze niż u nas... To ja mam całkiem odmienne doświadczenia.. Kosmetyki - nawet w dużych marketach typu Champion czy Cash and Carry są baaardzo drogie [Kreta - zeszły rok, Rodos - obecny]. Nie analizowałam jakoś bardzo dokładnie, ale pobudzona wrodzoną ![]() ![]() Generalnie jest dość drogo [w porównaniu z cenami w Polsce]. Owoce i warzywa te naajbardziej sezonowe mozna kupić w miarę tanio [za tyle co u nas].. ale jeśli w miejscu gdzie będziesz mieszkać Lejko znajdzie się jeden czy dwa markety to nie licz na baardzo niskie ceny ![]() Kartki kosztują od 20 centów. Woda 1,5 litrowa od 0,45 centów. Lody różki/marsy/na patyku 0,80-1,80. Napój w knajpce [np. cola] 1,50 - 3. Kawa mrożona [1,5-3]. Piwko w knajpce 2-4.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Trudno mi sie wypowiadać nt cen hipermarketów typu Mcaro Cash bo na wakacjach raczej omijam je szerokim łukiem
![]() Natomiast malutkie rodzinne markeciki prowadzone przez Greków nie mają jakiś horrendalnych cen za Lorela. Akurat na to zwróciłam uwagę bo zawsze na wakacjach dokupujemy i filtry i nawilżacze na po_słońcu, tak jakoś wychodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
primrose napisał(a):
> Trudno mi sie wypowiadać nt cen hipermarketów typu Mcaro Cash bo na wakacjach raczej omijam je szerokim łukiem ![]() Ale ja nie powiedziałam, że to był Macro Cash ![]() ![]() ![]() Chciałam tylko zaznaczyć, że NAWET tam kosmetyki były drogie. W minimarketach były droższe. Również L'Oreal. Dużo droższe. Aż się włos jeżył. Wakacyjna znajoma [modnisia ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
primrose napisał(a):
> Natomiast malutkie rodzinne markeciki prowadzone przez Greków nie mają jakiś horrendalnych cen za Lorela. Akurat na to zwróciłam uwagę bo zawsze na wakacjach dokupujemy i filtry i nawilżacze na po_słońcu, tak jakoś wychodzi ![]() Nie traktuj tego osobiście. Każda z nas ma po prostu inne doświadczenia. Ja będąc kilka razy na wyspach [zaledwie 3] twierdzę, że tam jest drożej.Ty akurat miałaś szczęście do znośnych cen. Tylko pozazdrościć. >Ponadto te malutkie sklepiki mają swój specyficzny klimat, zdarza się ze przy większych zakupach dorzucają jakieś mydełko czy inny suwenirek ![]() Oj to prawda. Dają mapy wyspy, pocztówki. A już na pewno Polki mągą liczyć na to, że są rozpoznawane i uwielbiane ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Sarenką - raczej nie ma co się nastawiac na obkupywanie w kosmetyki, no chyba że na lotnisku
![]() Ja byłam w zeszłym roku na Krecie i tak się złożyło, że wzięlismy za mało preparatów do opalania, po opalaniu, musiałam też dokupic kremik nawilżający, balsam do ciała i powiem szczerze że aż mnie serducho bolało, bo wszystko to bylo dużo droższe niż u nas. ![]() Ceny owoców były różniste ![]() No i miodu, jogurtu, oliwek, greckich przypraw i ziół (ja obkupuję się zawsze w cudownie aromatyczne oregano, to które można kupic u nas to tylko nędzna namiastka). Ach jak ja tęsknię za Grecją .... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Fakt faktem że opalanka mogła być taniej bo i popyt na nią jest gigantyczny. A żeby nie wrócić wysuszona jak jaszczurka bez mrugnięcia kupiłabym nawet i drożej. Co zaś do Krety, sklep na lotnisku w Iraklionie, w zeszłe wakacje wyprzedawał Guerlaina w starej szacie graficznej po nieprzyzwoicie niskich cenach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Sorki za dubla:((nie wiem co sie wdusiło...
Witajcie dziewczyny
![]() Fakt faktem że opalanka mogła być taniej bo i popyt na nią jest gigantyczny. A żeby nie wrócić wysuszona jak jaszczurka bez mrugnięcia kupiłabym nawet i drożej. Co zaś do Krety, sklep na lotnisku w Iraklionie, w zeszłe wakacje wyprzedawał Guerlaina w starej szacie graficznej po nieprzyzwoicie niskich cenach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.