|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Płatki złota ale tylko jako subtelny akcent pomocy!
Witajcie
![]() Nie opuszczajcie mnie i przeczytajcie proszę ![]() Oto zamierzam swój kwiatowy pomarańczowo-czerwony motyw lekko ozłocić, ale nie postarzyć. Płatki w moim przypadku takie pogniecione, mix maimeri powinny kolorystycznie wtopić się w całość. Będą to jedynie maleńkie akcenty na płatkach kwiatów, aby dodać im uroku świetlistości. Zamierzam położyć dwa, trzy poszarpane płateczki dosłownie w kilku miejscach. No i teraz problem ![]() Więc czy dobrze myślę... zabezpieczyłabym antygrafem (traktując go w tym momencie jak podkład) tę maleńką powierzchnię, na której chcę przykleić płatek. Po przeschnięciu tego antygrafu, żeby się on jeszcze lekko lepił, przycisnęłabym płatek złota, a następnie znów zabezpieczyłabym ten płatek ale już z wierzchu tym antygrafem. I obeszłoby się bez kleju. A najlepiej byłoby uniknąć też tego antygrafu ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() nanunana |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Płatki złota ale tylko jako subtelny akcent pomocy!
Antygraf zabezpieczy Ci płatki złota z wierzchu przed utlenianiem, ale nie dam głowy, że na antygraf je przykleisz
![]() ![]() Złocenie jest drogą metodą, nawet jeśli używa się do tego płatków szlagmetalu i pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Ale wiem, że ramiarze złocąc ramy używają do przyklejenia szlagmetalu taniego preparatu. Postaram się dowiedzieć ![]() Tutaj http://www.goha.pl/sklep/product_inf...roducts_id=412 wydaje mi się, że jest preparat 2 w 1 - widać że stosuje się go jako klej i jako wierzchnią warstwę. Tylko, że daje satynowe wykończenie a nie wiem, czy to cię satysfakcjonuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
![]()
Bardzo dziękuję, że chociaż tego kleju prawdopodobnie uniknę
![]() A jeśliby tak zatopić takiego płatka w antygrafie ![]() ![]() A ten preparat z wykończeniem satynowym jest dobrym pomysłem, ponieważ nawet jeśli daje satynowe wykończenie, to myślę po nim mogę jeszcze wielokrotnie pomalować jakimś błyszczącym lakierem akrylowym??? Gdyby była taka możliwość przyjrzałabym się z bliska temu preparatowi ![]() Pozdrawiam nanunana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.