Tampon i dziwny ból - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-01-29, 19:34   #1
lorali
Przyczajenie

Tampon i dziwny ból

Witam!
Od razu zaznaczę, że nie chodzi mi o ból przy pierwszej aplikacji tamponu.
Używam ich od jakiegoś roku, ale za każdym razem odczuwam dość silny ból przy "dopychaniu" go, że tak powiem. Tak, jakby dalej nie było już miejsca, jakby na coś napierał.
Jestem dziewicą, ale to chyba nie błona? Słyszałam, że tampon moze przez nią przejść, poza tym błona nie znajduje się chyba tak daleko
Dodam, że mam tyłozgięcie i w moich przypuszczeniach to właśnie sprawca tego bólu... ale skoro maleńki tampon sprawia mi ból, co będzie przy stosunku?

Mam nadzieję, że okaże się, iż "każdy tak ma"

Aha i dodam, że gdy już tam jest, tampon mnie nie uwiera ani nic, więc jest raczej założony prawidłowo...
lorali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 19:42   #2
mary_alice_young
Wtajemniczenie

Dot.: Tampon i dziwny ból

Cytat:
Napisane przez lorali Pokaż wiadomość
Witam!
Od razu zaznaczę, że nie chodzi mi o ból przy pierwszej aplikacji tamponu.
Używam ich od jakiegoś roku, ale za każdym razem odczuwam dość silny ból przy "dopychaniu" go, że tak powiem. Tak, jakby dalej nie było już miejsca, jakby na coś napierał.
Jestem dziewicą, ale to chyba nie błona? Słyszałam, że tampon moze przez nią przejść, poza tym błona nie znajduje się chyba tak daleko
Dodam, że mam tyłozgięcie i w moich przypuszczeniach to właśnie sprawca tego bólu... ale skoro maleńki tampon sprawia mi ból, co będzie przy stosunku?

Mam nadzieję, że okaże się, iż "każdy tak ma"

Aha i dodam, że gdy już tam jest, tampon mnie nie uwiera ani nic, więc jest raczej założony prawidłowo...

jak czujesz opór to nie pchaj go na siłę dalej tylko spróbuj zmienić trochę kąt pod jakim wkładasz. ja też czasami tak mam, i wiem jaki to jest ból jak się tak 'dopycha' ale tamponu nie musisz wkładac idealnie na wprost. ja mam czasami wrazenie ze wkladam go pod jakims dziwnym kątem w tył, ale to tylko wrazenie bo wtedy wchodzi normalnie i jest ok spróbuj nim poruszac po prostu i znalezc inny kąt
Stary 2009-01-29, 19:49   #3
karuska88
Raczkowanie

zgadzam sie z kolezanka wyzej a moze sprobuj tez innej pozycji do wkladania tam,ponu to wtedy bedzie wchodzila pod innym katem i juz nie powinien bolec
karuska88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 20:02   #4
lorali
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mary_alice_young Pokaż wiadomość
jak czujesz opór to nie pchaj go na siłę dalej tylko spróbuj zmienić trochę kąt pod jakim wkładasz. ja też czasami tak mam, i wiem jaki to jest ból jak się tak 'dopycha' ale tamponu nie musisz wkładac idealnie na wprost. ja mam czasami wrazenie ze wkladam go pod jakims dziwnym kątem w tył, ale to tylko wrazenie bo wtedy wchodzi normalnie i jest ok spróbuj nim poruszac po prostu i znalezc inny kąt
Cytat:
Napisane przez karuska88 Pokaż wiadomość
zgadzam sie z kolezanka wyzej a moze sprobuj tez innej pozycji do wkladania tam,ponu to wtedy bedzie wchodzila pod innym katem i juz nie powinien bolec
Poruszać próbowałam, czasami pomaga, ale czasami czuję taki opór, że

No a zmiana pozycji jest raczej niemożliwa, przynajmniej ja sobie jej nie wyobrażam, gdy zakładam go w małej toalecie

No, ale trochę mnie uspokoiłyście Dziękuję
lorali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 20:19   #5
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

pierwsze tampony wkładałam na leżąco z żelem nawilżającym

ale do dziś nie wiem jak działają tampony z aplikatorem
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-29, 22:14   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja mam podobnie z tamponami, a na dodatek po paru godzinach tamponów czuję jakieś okropne napięcie mięśni w okolicy podbrzusza, nie wiem co to jest, ale jest nieznośne. Przez to nie używam tamponów, w awaryjnych sytuacjach najwyżej. Ale i tak po 2 tamponie mam już tak dość, że nie mogę się doczekać aż go wyjmę.

Z seksem problemów nie mam

Przypuszczam, że Twój problem to nie problem , bo skoro tampon nie uwiera, to jest prawidłowo założony. Po prostu to już koniec Twojej pochwy, dalej nie wepchniesz

Edytowane przez Lexie
Czas edycji: 2009-01-29 o 22:15
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 09:46   #7
_Natalee_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie z tamponami, a na dodatek po paru godzinach tamponów czuję jakieś okropne napięcie mięśni w okolicy podbrzusza, nie wiem co to jest, ale jest nieznośne. Przez to nie używam tamponów, w awaryjnych sytuacjach najwyżej. Ale i tak po 2 tamponie mam już tak dość, że nie mogę się doczekać aż go wyjmę.

Z seksem problemów nie mam

Przypuszczam, że Twój problem to nie problem , bo skoro tampon nie uwiera, to jest prawidłowo założony. Po prostu to już koniec Twojej pochwy, dalej nie wepchniesz
moze za dlugo masz tampona albo to objaw zespolu wstrzasu toksycznego?
na to bym uwazala, ja z podobnymi objawami po tamponie do spzitala trafilam, do tego z goraczko dlatego to mnie zmylilo....

_Natalee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 11:27   #8
piotrkowalolitka
Zadomowienie

po prostu w roznych etapach cyklu szyjka macicy zmienia swoje polozenie. i mysle ze to wlasnie ona utrudnia ci "dopchniecie" tamponu tez to mialam

życie jest piękne

8minute arms, buns, legs, abs
19/11
piotrkowalolitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 11:54   #9
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez _Natalee_ Pokaż wiadomość
moze za dlugo masz tampona albo to objaw zespolu wstrzasu toksycznego?
na to bym uwazala, ja z podobnymi objawami po tamponie do spzitala trafilam, do tego z goraczko dlatego to mnie zmylilo....
Raczej to nie to, nie trzymam za długo (może ze 3 h?), tu raczej chodzi ile czasu w sumie mam w sobie tampony Przy pierwszym zwykle jeszcze nie jest źle, przy drugim nawet i po godzinie mam dość. Wstrząsu też nie mam, bo nie mam żadnych innych jego objawów, tylko ból podbrzusza i tyle...

Nie wiem skąd to się bierze, po prostu zrezygnowałam z używania tamponów na co dzień i stosuję najwyżej kiedy muszę, kiedy jestem na wakacjach i chcę iść na plażę
Stary 2009-01-30, 12:03   #10
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

ja taki opór czuje zawsze kiedy dostane myśli że może jednak są wygodniejsze niż podpaski
i porzuciłam próby
zostaje przy tradycyjnej metodzie
tampony są okropne
Stary 2009-01-30, 12:16   #11
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Nooo, dla mnie też są okropne Nie rozumiem zupełnie zachwytów nad nimi, ale to z powodu moich "dolegliwości"... Może gdybym ich nie miała, to bym wolała tampony...? Kto wie.
Stary 2009-01-30, 12:45   #12
_Natalee_
Zadomowienie

Cytat:
Raczej to nie to, nie trzymam za długo (może ze 3 h?), tu raczej chodzi ile czasu w sumie mam w sobie tampony Przy pierwszym zwykle jeszcze nie jest źle, przy drugim nawet i po godzinie mam dość. Wstrząsu też nie mam, bo nie mam żadnych innych jego objawów, tylko ból podbrzusza i tyle...

Nie wiem skąd to się bierze, po prostu zrezygnowałam z używania tamponów na co dzień i stosuję najwyżej kiedy muszę, kiedy jestem na wakacjach i chcę iść na plażę
no ja tak tez mialam, tyle ze u mnie go zdiagnozowano, ale powiem Ci,ze teraz tylko przy mini nie czuje oporów przy wiekszych tez sie srednio czuje mimo,ze nie powinnam stosowac to czasem sa sytuacje awaryjne

Stary 2009-01-30, 13:42   #13
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Hm, skoro u Ciebie zdiagnozowano przy takich objawach, to może ja mam to samo... W takim razie będę jeszcze bardziej uważać na te tampony i maksymalnie ich unikać Dzięki
Stary 2009-01-30, 14:37   #14
Anneaviel
Przyczajenie

Ja też mam czasem wrażenie, że wchodzi pod kątem. Jakby nie prosto, ale znacznie w bok. I zdarza się, że nie mogę wepchnąć go głębiej. Wtedy zawsze biorę kilka głębokich wdechów, żeby rozluźnić mięśnie pochwy i jakoś wchodzi. Przy mini nie mam takich problemów, ale przy większych tak bywa. Ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała, skoro nie czujesz dyskomfortu podczas noszenia.
Anneaviel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-01-30, 16:05   #15
_Natalee_
Zadomowienie

Cytat:
Hm, skoro u Ciebie zdiagnozowano przy takich objawach, to może ja mam to samo... W takim razie będę jeszcze bardziej uważać na te tampony i maksymalnie ich unikać Dzięki

no ja do tego goraczki dostalam,ale poczytaj ulotke od tamponow i przemysl wszystko jeszcze raz

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości