|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Włosy brązowo-rude?
Witam, mam pewne zasadnicze pytanie. Bardzo chciałabym kupić taką farbę by uzyskać taki brązowo-rudy odcień, ale nie za ciemny. Tylko obawiam się, że nie trafię na odpowiednią farbę bo zazwyczaj, kolor łapie zupełnie inaczej jak to pokazują na opakowaniu. Moje włosy były już wcześniej farbowane, ale było to tak dawno, że kolor zdążył się już całkowicie zmyć, wręcz zlać się z moim naturalnym kolorem. Obecnie mam takie jasno brązowe włosy z złotymi refleksami, które miejscami wyglądają jak żółte, co mi się bardzo nie podoba. Chciałam spytać czy mogłybyście mi coś doradzić a propos wyboru odpowiedniej farby, by uzyskać kolor o którym mówiłam wyżej. Jeżeli natomiast miałybyście inne propozycje kolorów do moich niebieskich oczu, które chciałabym jakoś podkreślić kolorem włosów, to chętnie posłucham
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Włosy brązowo-rude?
to dokladnie jak ja mam tez jasna troche rozowa cere ktora zmieniam w brzoskwiniowa
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
mhm wiesz, zawsze mogę spróbować jak mi się nie będzie podobał ten rudo-brązowy kolorek to przefarbuję, bo wiesz, każdy lubi co innego i widzi siebie inaczej
![]() Ja mam zamiar kupić farbę fryzjerską matrixa albo voila bez amoniaku, to teoretycznie zawsze mogę jeszcze zapytać fryzjerki co ona o tym myśli, ale dzięki za radę ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jeżeli chcesz taki kolor to kup farbę Loreal FERIA PREFERENCE kolor numer p15 czyli jasny machoniowy brąz (red brown) wyjdzie ci identycznie jak na opakowaniu tylko idź do drogerii i zobacz opakowanie bo w internecie kolor jest przekłamany. farba mimo tego że nie profesjonalna spisuje się świetnie łapie równo i ma naprawdę same zalety. Wiem bo co ok 2 miesiące farbuje nią mamę, która właśnie o takim kolorze marzyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a to jest farba trwała?
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja bym radziła Wellaton, mahoniowy brąz. Na takich włosach, jakie masz, uzyskasz właśnie taki kolor, o jakim mówisz. I wiem z doswiadczenia, że Wellaton jest trwalszy od wielu innych farb.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.