|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zbyt szybkie ujawnianie swoich kart
Nie wiem czy ja jestem jakaś inna czy może mężczyźni z którymi się spotkałam ...
Problem polega na zbyt szybkim ujawnianiem swoich uczyć .Po prostu nie rozumiem czego odpychają mnie osoby które na pierwszej randce lub spotkaniu mówią już o miłości ... Jak można po kilku dniach lub jeszcze lepiej po 1 dniu mówić coś takiego. W jakiś sposób mnie to od razu odpycha i nie mam już zamiaru na dalsze spotkania. Może to ja boje się odpowiedzialności nie mam pojęcia. A może jeszcze nie przyszedł ten książę z bajki:P Co wy w takiej sytuacji robicie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbyt szybkie ujawnianie swoich kart
W takich sytuacjach myślę sobie, że osoba ta nie ma pojęcia o miłości..
Albo, że jest zdesperowana czy coś.. I też raczej chce mi się uciekac niż w to wierzyc. ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może to nowy sposób na zaciągnięcie dziewczyny do łóżka? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mozliwe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
no to raczej nie jest odkrywanie kart a tym bardziej uajwnianie swoich uczuć. bo raczej nie ma mowy wtedy o miłości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie jesteś jedyna, która ucieka od takich osób
![]() ![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe dobre tylko czy któraś się na to nabiera ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
mam podobnie... również mnie odpychają osoby, które bardzo szybko mówią, co czują, bo po prostu im w to nie wierzę. Tak samo odrzuca mnie od facetów, którzy po 1-3 spotkaniach ustawiają sobie moje zdjęcie na tapecie w komputerze, telefonie. Miałam 3 takie przypadki, hehe naiwniacy myślą, że zaimponują mi tym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- ma parcie na szkło, chce złapać jakąkolwiek dziewczynę, bo nie chce być sam (to w przypadku gości pod trzydziestkę, którzy długo byli w związku, panna ich rzuciła i nie potrafią się odnaleźć w nowej sytuacji) - i wcale nie musi być to związek nieszczęśliwy; kolega mający ogromne parcie na szło tworzy z moją koleżanką bardzo szczęśliwy związek (po prostu szczęśliwie trafił na dziewczynę mającą podobne poglądy i bardzo samotną) - chce zaliczyć i urobić nieco trudniejszą "w obsłudze" dziewczynę (czyli chodzi o seks) - myli zauroczenie i pożądanie z miłością (czyli chodzi o seks, ale chłopak sam wierzy w to, co mówi i nie wie, że to nie miłość; problem pojawia się po miesiącu-trzech, gdy fala zauroczenia mija i z tej niby wielkiej miłości zostaje wielkie nic) - mówi to, bo go koledzy, czy "inteligentne" gazety nauczyły, że to dziewczyny lubią, tak wypada - nadużywa gg, SMSów - żyje w świecie wirtualnym, gdzie po 2-3 rozmowach wszystkim się wydaje, że spotkali drugą połówkę i bratnią duszę - ma poważne problemy emocjonalne lub jest chory psychicznie - bardzo bardzooo rzadkie: mówi prawdę, bo autentycznie zakochał się od pierwszego wejrzenia, nie przejdzie mu to po miesiącu i jest szansa na miłość jak z filmu ( ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyta człowiek tak narastająco, a tu bez emocji nagle takie cuś... ![]() To w ramach małego off-topa. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Ja sie nabralam, i teraz z takim chorym psychicznie czy emocjonalnie desperatem 5 lat jestem.
![]() Czy ja wiem czy rzadkie?
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
ja się spotkałam z chłopakami którzy na pierwszych nawet luźnych i koleżeńskich spotkaniach mówili, że coś do mnie czują itd
![]() znam też takich którzy słowo "kocham" nigdy nie powiedzieli chociaż mają 20 lat, po prostu nie spotkali tej jedynej.. a znam też takiego, co do mnie "mai" 2,5 roku a nie powiedział "kocham" bo wie że nic z tego nie będzie, ale nie chce "zrezygnować?" ![]() z facetami.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
no coż,nie spotkał mnie jeszcze ten zaszcyt,żeby mi chłopak na 1-wszej randce wyznał miłość
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
chyba tez wiele powiedziec nie moge bo jak to napisalyscie rowniez sie "nabralam"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ................ Co do chlopakow wyznających od razu miłość, ja też jestem podejrzliwa. Prędzej uwierzę w wciskanie kitu dziewczynie, aby zaliczyć jakiś seksik, aniżeli w prawdziwe wyznanie... ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
O ile w miłość od pierwszego wejrzenia na upartego moge uwierzyć, tak deklaracje od pierwszego wejrzenia rozkladają mnie na łopatki... i to nie ze wzruszenia
![]() Kojarzy mi się to automatycznie z podrywami w stylu "Bolało, jak spadłaś z nieba?" chociaz z drugiej strony... Ciekawe, jakby taki osobnik zareagował, gdyby drugiego dnia znajomości pojawila sie z jego strony deklaracja o miłości a trzeciego ja u niego w domu, żeby szczegóły ślubu z teściową omówic ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
o tyle o ile rozumiem to w przypadku nastolatków którym jeszcze pstro w głoach op tyle u dorosłych ludzi to średnio do nie trafia ale wiesz...
pewnie każdemu z nas sie zdarzy/zdarzyło po prostu odlecieć na czyjs widok.. a przy okazji randki/rozmowy która np. świetnie się uda świrujemy nieco, nie my tylko nasze hormony, mózg.. i po prostu czasem tak wychodzi, że się palnie cos głupiego z serii "chce być z toba całe życie"... i to w ogóle nie oznacza, że ta strona mówiąca ma to na myśli ani też nie oznacaza, że druga jest do czegoś zobowiązana... na dodatek obie są świadome tego, że to nie jest prawda - wiec w czym problem ? W jednym krótkim słowie.. szkoda tracić życie z takich powdów bo można stracić kogoś wartościowego z powodu jednego implusu oczywiście nie mówię wyżej o opcji w której ktoś używa takich słów najzwyczajnie w świecie po to by nas wykorzytsać.
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
spotkałam się z takimi przypadkami. było to może z 3 chłopaków, którzy po pierwszym spotkaniu powiedzieli mi "kocham Cię"
co zrobiłam? uciekłam gdzie pieprz rośnie odcięłam sie od nich, nie gadam z nimi moim zdaniem jest z nimi coś nie tak, skoro po pierwszym spotkaniu mówią takie rzeczy. takie "kocham cie" to sobie mogą w dup* wsadzić. bo przecież wiadomo, że powiedzieli to ot "tak sobie" a ja nie potrzebuje takiego faceta... mój obecny TŹ powiedział mi to po 8 miesiącach chyba. więc uwierzyłam ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Jest roznica - spora - miedzy szybkim a zbyt szybkim odslanianiem kart.
W pierwszym przypadku jest to obiektywna ocena, w drugim subiektywne odczucia. Zazwyczaj na pierwszym spotkaniu ludzie nie trzymaja w rekach kart zadnych, wiec i nie bardzo jest co do odslaniania. ![]() Ale oczywiscie bywa tez inaczej. Zazwyczaj wtedy gdy znali sie ludzie jako kolezenstwo wczesniej, a pierwsza randka to nie jest ich pierwsze spotkanie w zyciu, a jedynie pierwsze w takim charakterze. No chyba, ze to randka w ciemno byla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Wyznanie milosci na pierwszej randce to jak dla mnie nie jest szybkie ujawnienie kart, tylko szukanie łatwowiernej.
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Uśmiałam się. Najczęściej to prawda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Miałam tylko jedną taką sytuację.
Dokładnie 4 (z hakiem) lata temu. Zaryzykowałam i nie żałuję ![]() Mój mężczyzna po prostu jest strasznie wylewnym romantykiem ![]() Słowo "kocham" dopiero niedawno nabrało dla nas wielkiego znaczenia. W chwili gdy się poznaliśmy byliśmy jeszcze gówniarzami ![]() ![]() Jednak jeżeli chodzi o starszych mężczyzn, którzy na pierwszej randce zapewniają o swych wielkich uczuciach i snują dalekosiężne plany...no cóż. Podchodzę do tego co najmniej sceptycznie ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.