|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
2 i 3 filar
Za niedlugo bede musiala podjac decyzje jaki 2 filar wybrac,ale po przegladnieciu artykułów w sieci nie za bardzo nadal wiem czym sie kierowac.Czy tym ze 'duzy moze wiecej', czy tym, ze male calkiem niezle sobie radzą.
A czym Wy sie kierowalyscie Dziewczyny? Ktory wybralyscie i dlaczego?Co jeszcze warto wiedziec? A co a propos 3 filaru? Ktory warto wybrac? A moze wiecej niz jeden ale z mniejsza stawka? I na co tutaj zwrocic uwage? Mam nadzieje ze ktoras z Wizazanek podzieli sie swoimi uwagami. Zamieszczam ten post tutaj a nie na forum 'Praca' bo chyba wiecej osob tu zaglada ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: 2 i 3 filar
mam nadzieje ze któras z pracujących Wizazanek mi pomoże
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Szczerze? 2-gi filar wybrałam w Amplico dlatego, że moja
ciocia jest agentem, a nie miałam czasu się zastanawiać, a to było "pod ręką"... Poza tym wtedy jeszcze nie było wiadomo jakie wyniki będą miały towarzystwa... A teraz - też nie bardzo mi się chce zastanawiać nad zmianą, nie znam się na tym, nie lubię i tyle! A czy wiadomo co będzie za parę lat? Ja w tej chwili na Twoim miejscu zwróciłabym tylko uwagę, zeby była to firma/grupa kapitałowa istniejąca od dłuższego czasu na rynku, myślę, że krótkotrwałe wyniki finansowe nie są jeszcze miarodajne... Ale jak już wspomniałam, nie znam się na tym, to tylko moje luźne wrażenia, więc może wypowie się ktoś bardzoiej kompetentny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() moze ktos jeszcze? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
heh !
mam nadzieje ze jednak sa jakies pracujace Wizazanki na tym formum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Hej! Ja na 2 i 3 filar ubezpieczylam sie w PZU. Nie mam pojecia czy to dobrze czy zle, gdzies w kazdym badz razie musialam, no jezeli chodzi o filar 3 to jest oczywiscie dobrowolny. Wydawalo mi sie poprostu, ze jest to firma dzialajaca od zawsze i w pewnym stopniu panstwowa wiec moze tak szybko nie upadnie, a co do jej wynikow finansowych to ciezko cokolwiek powiedziec jak bedzie za, powiedzmy 30 lat. Narazie nie mam zamiaru zmieniac na nic innego. Na Twoim miejscu rozwazylabym 3 Towarzystwa Ubzpieczeniowe: PZU, Nationale Nederlande i Comersial Union.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() moze ktos jeszcze ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hej!
Tak się składa, że studiuję na 5 roku ubezpieczeń i co nieco wiem na temat filarów ![]() Poza tym muszę Cię zmartwić nie możesz wybrać dwóch funduszy emerytalnych w 2 filarze. Pozdrawiam Patrycja
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Może to Ci trochę ułatwi
![]() http://gospodarka.gazeta.pl/pieniadz...0,1876459.html
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie generali na II
i najbardziej przekonujacy Amplico AIG Life |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.