Problemy z gardłem .. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 21:01   #1
karolciab93
Raczkowanie

Problemy z gardłem ..

Witam dziewczynki
chciałam Was prosić o rade bo sama nie wiem co mam zrobić..
bylam ostatnio u lekarza poniewaz pojawily mi sie na migdalach takie jakby grudki biale, ktore brzydko pachniały i ktore wypadaly gdy mialam jakis mocny napad kaszlu..
i on skierowal mnie do laryngologa ktory powiedzial ze to normlane ze migdaly maja taka jakby forme sera i jak jem zbieraja sie tam kawalki jedzenia i naskorka ktore potem zostaja wydzielane w postaci tych grudek.. i powiedzial ze musze z tym zyc..
kurcze ale tak sie nie da.. mam je z jednej strony tylko i ten migdal jej bardo powiekszony.. i to mnie drazni podczas przelykania śliny.. w dodatku okropnie pachnie mi z ust .. wiecie dziewczynki to jest zapach takiej ropy jakby.. to jest okropnie uciążliwe.. o i w dodatku boli mia gardlo.. co ja mam zrobic teraz ?

Wygralam walkę o marzenia : Projekt 'Prawo jazdy' zakonczony powodzeniem!
karolciab93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 21:20   #2
campari
Raczkowanie

Dot.: Problemy z gardłem ..

to angina ropna, tak podejrzewam i to się po prostu leczy. moze wybierz sie do laryngologa lub po prostu do innego lekarza. gardło to poważny problem. polecam tez zrobic wymaz z gardla, aby sprawdzic, czy nie ma tam roznych bakterii, ktore beda odpowiedzialne za nawracanie sie tego stanu

good girls are made of sugar & spice, as for me,
I'm made of vodka & ice.

eat me.
drę koszule, łamię serca.

Edytowane przez campari
Czas edycji: 2009-02-02 o 21:21 Powód: literowka:)
campari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 21:30   #3
karolajna_roro
Wtajemniczenie

mam cos podobnego tylko ze u mnie jest to od dzieciństwa, z obu migdałów i nie powoduje brzydkiego zapachu z ust.
jak byłam mniejsza miałam miec z tego powodu wycinane migdałki ale w ostatniej chwili lekarz powiedzial ze to bez sensu.
jakis rok temu przyjmowałam leki homeopatyczne, które pomogły ale na krótki okres czasu. moze Tobie pomogą?
tak więc mi nie pozostaje nic innego jak z tym zyc

karolajna_roro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-02, 21:58   #4
Sweet_21
Zakorzenienie

Lekarz powinien skierować Cię na wymaz z migdałków,nie powinien tego bagatelizować, bo jeśli jest nalot oznacza to zapalenie.
Dziwne, bo zawsze kiedy ja mam taki nalot, boli mnie głowa, mam gorączke i nic mi już nie pozostaje jak leczenie antybiotykiem.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 08:13   #5
ankasz
Zakorzenienie

To jest ropne zapalenie migdałków. Mam to samo, od dziecinstwa. W moim wypadku niczym nie da sie tego usunąć. Niedawno byłam u lekarza, i powiedział, że jedynym (ale nie koniecznym) wyjściem było by usunięcie. Wymagało by to tygodniowego pobytu w szpitalu i kilku tygodni "rehabilitacji" gardła. A ja studiuję i nie mogę sobie na to pozwolić. Da sie z tym żyć.

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 09:31   #6
karolciab93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
To jest ropne zapalenie migdałków. Mam to samo, od dziecinstwa. W moim wypadku niczym nie da sie tego usunąć. Niedawno byłam u lekarza, i powiedział, że jedynym (ale nie koniecznym) wyjściem było by usunięcie. Wymagało by to tygodniowego pobytu w szpitalu i kilku tygodni "rehabilitacji" gardła. A ja studiuję i nie mogę sobie na to pozwolić. Da sie z tym żyć.

Kochana a u Ciebie nie występuje przy tym brzydki zapach?
Bo ja już sama nie wiem.. jedynym powodem tego zapachu mogą być właśnie te migdałki bo wszystkie ząbki mam zdrowe..
dla mnie to jest uciążliwe bo jeden migdał jak pisałam jest znacznie powiększony..
a laryngolog powiedział ze nic się nie da z tym zrobić.. nie rozumiem przecież mógł mi nawet operacje wycięcia zaproponować a non nic.. żadnych leków.. nie mówiąc już o tym że przez to ledwo co mówię bo mam chrypkę okropną.. w sumie nie jestem pewna czy wiąże się ona z tymi grudkami czy też z przeziębieniem ale mam jej już po dziurki w nosie.. eh.. ci lekarze :/

Stary 2009-02-03, 10:02   #7
Słodkaaa
Zakorzenienie

Moja droga, to nie ejst zapalenie ani angina jak sugeruja dziewczyny...

Czasami tak sie zdarza, że na migdałkach pojawia sie biały nalot (łuszczący sie naskorek, resztki jedzenia) ktory nieprzyjemnie pachnie, a wręcz smierdzi

Jedynym wyjsciem w tej sytuacji z tgo co wiem, jest usunięcie migdałków...

poszukam na necie informacji na ten temat, albo sama sprobuj... wpisz brzydki zapach z ust czy cos takiego...
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-03, 10:15   #8
TeaHouseMoon
Rozeznanie

Mam z tym problem od dzieciństwa. Powiększony migdał, z którego raz na jakiś czas wypadają (przy kasłaniu) białe, serowate kawałki czegoś Mam 20 lat i wciąż z tym żyję, choć wiem, że to nie jest normalne. Ale nie mam już siły chodzić po lekarzach i wciąż słyszeć co innego. Już raz nawet było bardzo blisko do wycięcia migdałków, aż w końcu lekarz na którejś wizycie mi odmówił z powodu pory roku
Ja także mam wciąż chrypę, chodzę i robię "khem khem" cały czas. Ale nauczyłam się z tym żyć, po prostu. Może w wakacje znowu spróbuję się tym zająć, bo teraz wiadomo, brak czasu. Tak czy siak nie dziwi mnie, że lekarz Ci tak powiedział. Każdy mówi co innego

TeaHouseMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 10:23   #9
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolciab93 Pokaż wiadomość
Kochana a u Ciebie nie występuje przy tym brzydki zapach?
Bo ja już sama nie wiem.. jedynym powodem tego zapachu mogą być właśnie te migdałki bo wszystkie ząbki mam zdrowe..
dla mnie to jest uciążliwe bo jeden migdał jak pisałam jest znacznie powiększony..
a laryngolog powiedział ze nic się nie da z tym zrobić.. nie rozumiem przecież mógł mi nawet operacje wycięcia zaproponować a non nic.. żadnych leków.. nie mówiąc już o tym że przez to ledwo co mówię bo mam chrypkę okropną.. w sumie nie jestem pewna czy wiąże się ona z tymi grudkami czy też z przeziębieniem ale mam jej już po dziurki w nosie.. eh.. ci lekarze :/

jeden lekarz polecił mi płukać gardło mieszanką: szklanka przegotowanej wody + łyżka stołowa wody utlenionej. 1-2 razy dziennie. Troche pomogło. Myślę, że na brzydki zapach pomoże.

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 10:52   #10
Słodkaaa
Zakorzenienie

prosze

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=989334

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3510107

albo wpiszcie sobie w google RETENCJA MIGDAŁKÓW

Edytowane przez Słodkaaa
Czas edycji: 2009-02-03 o 10:55
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-03, 11:44   #11
karolciab93
Raczkowanie

Dziękuje kochane za wszystkie rady
z tego co widzę nie tylko ja mam ten problem..
eh.. no coż skoro specjalista tak powiedział to pewnie tak musi być..
chyba jedyne co moge zrobic to kupić większe opakowanie gum do żucia
uff uspokoiłyście mnie bo ten zapach może jakoś zwalcze bałam się tylko zeby glosu nie stracić a swoją drogą jak to jest z wycięciem migdałków?
zmienia się po tym głos bardzo? i w ogóle co to zmienia? przepraszam że tak pytam ale mnie to ciekawi może kiedyś bym się zgodzila na to ..
nie wiem kurcze spróbuje tej mieszanki wody utlenionej z wodą przegotowaną..
mam cale ferie trzeba coś działać..

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości