|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Życie w niepewności
Hej jestem z chlopakiem od kilku miesiecy chodz wczesniej z nim bylam trzy lata temu. Doszlismy do wniosku ze damy sobie druga szanse ( to on mnei zostawil dla innej o czym sie dopiero teraz dowiedzialam)...jest wspaniale z malym wyjatkiem...Chce mu zaufac i jak juz jestem go pewna to cala sytuacja wywraca sie do gory nogami. Z wielkiego uczucia zaczyna wdzierac sie obojetnosc z jego strony, zeby po jakims czasie znow bylo cudownie...nie potrafie zniesc tej niepewnosci...chcialabym byc z nim, ale takie zadreczanie sie czy w tych zlych chwilach nei znajdzie sobie innej, nie zostawi mnie, ze mu sie juz znudzilam doprowadzaja mnei do obledu...czuje sie rozdarta...nie potrafie racjonalnie myslec przez ten moj strach. Chcialabym byc z nim ale jednoczesnie ten brak zaufania nei pozwala mi byc w pelni szczesliwa. Gdy jest taki obojetny mysle o najgorszych rzeczach ze zaraz mnei zostawi i znow bede sama...tak jak to bylo 3 lata temu. Nie wiem co o tym myslec, co on probuje na tym zdzialac... Z drugiej strony nei potrafie mowic o swoich uczuciach, czulabym sie urazona gdybym miala go Ciagle pytac czy mu na mnie zalezy....z drugiej strony chcialabym zeby mnei o tym zapewnial zebym czula sie pewniej...Czuje sie zagubiona w tym wszystkim...wiem ze nei zawsze musi byc dobrze, ale te chwile obojetnosci sa dla mnei horrorem...za kazdym razem mysle ze to juz koniec...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Życie w niepewności
Cytat:
Też kochałam, dużo się przez niego nacierpiałam. Jak zaczęliśmy być ze sobą żyłam w niepewności i bałam się, że znów zrobi mi to samo... Zaryzykowałam. I nie żałuję, bo to już 5 lat odkąd jesteśmy razem... Skoro doszliście do wniosku, że chcecie dać sobie kolejną szansę to chyba masz z jego strony jakąś ,,małą pewność''- że jednak chce z Tobą być... ![]() A jeżeli chcesz wiedzieć na pewno, ,,na czym stoisz''- porozmawiaj z nim szczerze. Tak od serca. Masz do tego pewne prawo- po tym jak Cię potraktował. Jeżeli nie spodoba mu się ta rozmowa, lub odczujesz dziwne zachowanie z jego strony- sama będziesz wiedziała czy warto zaryzykować. Powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dlaczego zdecydowałaś się na związek z tym chłopakiem po raz kolejny? co ci zaoferował? zmienił się? zrozumiał, że to ty jesteś jedyna? dlaczego on chciał do ciebie wrócić?
czy przez te 3 lata on cały czas był z tamtą? ja wiem, że w takiej sytuacji nie umiałabym zaufać raz jeszcze a bez zaufania nie ma miłości, nie da się stworzyć prawdziwego, szczęśliwego związku zastanów się więc, czy będziesz kiedykolwiek w stanie zaufać czy czujesz, że on cię teraz na prawdę kocha? z tego co piszesz, chyba nie do końca ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
uczucie niepewnosci bedzie Ci towarzyszyc jeszcze bardzo długo, zrozum najpierw był z inna a teraz znowu wrocił do Ciebie, ciągłe obawy,ćzy znowu nie odejdzie bedą Ci sie kłębiły w głowie jeszcze przez jakis czas. Nie ma złotej recepty na pozbycie się obaw. Najlepiej gdyby Cie zapewniał o swojej miłosci i pokazaywał codziennie jak bardzo mu na Tobie zalezy, po jakims czasie twoje wizdje przybledną.
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moze jednak ludzie się nie zmieniają? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jeżeli on się stara, to warto było wrócić , natomiast jeżeli, nie widzisz żadnych starań z jego strony to powinnaś to przemyśleć.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
po moim bylo widac ze mu zalezy zebysmy sie zeszli. i co?? po dwoch miesiacach zafundowal mi drugi raz taki sam horror wiedzac ze przez to co mi zrobil wyladowalam u psychologa. nie warto drugi raz wdl. mnie. przez niego wiele stracilam i zaluje decyzji ze mu pozwolilam. a czulam podobnie jak ty. ciagle balam sie ze mnie zostawi znow.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Byłam dokladnie w takiej samej sytuacji jak Ty, i co? Dalam szanse i po raz kolejny odszedl do innej. Nie mowie, ze z Toba bedzie podobnie, ale mezczyzni na ogol sie nie zmieniaja
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Dla mnie człowiek, który raz zdradził, po prostu ma taki "styl" i czemu ma nie zrobić tego ponownie? Czym innym jest jednorazowy skok w bok a czym innym spotykanie się za czyimiś plecami i regularny romans na długą metę. Nie wybaczyłabym, gdyby facet stworzył drugi związek będąc ze mną. Ale to Twoje życie, Ty ponosisz konsekwencje swoich wyborów.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Mia 694 nawet nie wiesz jak chce z nim porozmawiac...niestety on dzis wyjezdza do Niemiec na tydzien a widujemy sie raz w tygodniu bo studiuję w innym miescie...nei wiem czy zniose tak dlugi czas oczekwan na niego...zreszta on sam nie wie czy wroci w piatek czy jeszcze pozniej...a wtedy kolejny tydzien bez spotkania, bez jego obecnosci...;(
Marcela23 zdecydowalam sie byc z nim po raz kolejny bo nigdy nie spotkalam chlopaka z Ktorym tak dobrze sie czulam, z ktorym moglabym przegadac i byc przy nim cale zycie...Czy sie zmienil?? Hmm...na pewno wydoroślal, ale czy zmienil...Byl z nia przez 2 lata a potem na gg sie odezwal i jaki to on nieszczesliwy, ze go dziewczyna zdradzila...nie potrafilam mu powiedziec „co mnei to obchodzi”...jestem za miekkaL Nie jestem pewna jego uczuc, raz jest czuły i kochany, a po jakims czasie tak jakby sie wszystko walilo...nei rozumiem takiego zachowania. Podobno to kobieta zmienną jest Przez jego zachowanie czuje się taka beznadziejna...zadaje sobei ciagle pytanie czy to ze mna jest cos nei tak, ze nie potrafie utrzymac faceta przy sobie? Czy mu sie juz znudzilam? Jak jest dobrze to sie stara, a jak sa te gorsze chwile to zupelnie tak jakbym byla kims malo waznym...czy to mozliwe zeby byc az tak zmiennym jak chorągiewka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
stworzył z tamtą długi związek
czyli nie było tak, że rzucił ciebie dla niej, ale zaraz zrozumiał, że to jednak ty byłaś tą jedyną ... gdyby go nie zdradziła, pewnie byłby z nią do dziś moim zdaniem potraktował cię jak przysłowiowy klin lubi cię, może nawet coś tam czuje, ale to nie jest żadna wielka miłość dla mnie tak własnie to wygląda |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
“Disobedience, in the eyes of anyone who has read history, is man's original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion.” Oscar Wilde Teufel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Czyli co , rzucił Cię dla innej a kiedy przestał go satysfakcjonować związek z tamtą znowu do Ciebie wrócił? Bo trochę nie rozumiem.
. ah kto wie z tymi facetami ![]() ![]() Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2009-02-12 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Rzucil mnie dla innej, ale potem poznal ta co wytrzymali 2 lata...i po nich znow do mnei wrocil...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest jego druga szansa, a on ja po prostu marnuje. Powinien byc Ci wdzieczny ze mu dalas w ogole te szanse.. Strata czasu i nerwow. Zacznij zyc dla siebie. Pozwalaj sobie na przyjemnosci,postaw siebie na pierwszym miejscu. Bo kto ma zadbac o swoje szczescie jak nie Ty sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
a, to czyli było ich dwie w międzyczasie
myślałam, że 2 lata był z tą, dla której cię rzucił nie wiem, weź go posadź na przeciwko siebie i spytaj: czego ty chłopie ode mnie chcesz? co czujesz, co zamierzasz, co planujesz? dlaczego wróciłeś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Postaram sie nie myslec o nim przez ten tydzien, kiedy bedzie za granica...zajme sie szydelkowaniem, czymkolwiek...a jak wroci to go tak przemagluje ze zapomni jak sie nazywa...jak wroci
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.