![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
zlobek nr 29 - ul. Nike 6 Warszawa
Witam Mamy Maluchow, ktore beda uczeszczac do zlobka w roku 2014/2015. Jestem mama 16 miesiecznej Tosi po wakacjach idziemy pierwszy raz do zlobka, moze znajda sie Mamy ktore tez oddaja Maluchy do tego zlobka!? Fajnie byloby sie spotkac podczas wakacji, zeby maluchy sie poznaly
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: zlobek nr 29 - ul. Nike 6 Warszawa
Witam,
moje dziecko też prawdopodobnie dostanie się do tego Żłobka od września ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Cześć, moja córka również się tam dostała, mam nadzieję że od września ruszamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Mój Maluszek też się dostał
![]() ![]() Troszkę się martwię jak to będzie... I oby ruszył od 1 września bo nie mam co z synkiem zrobić a pracować muszę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam Was,
mój synek też się dostał do żłobka na ul. Nike. ![]() Niestety żłobek jest w remoncie, 24 sierpnia ma być odbiór, ale... Byłam tam 15 sierpnia (święto) a tam remont trwa w najlepsze. Podłogi przy wejściu jeszcze nie położone, straszny bałagan.. Rozmawiałam z robotnikami, niestety optymistami raczej nie byli. ![]() Drogie Mamusie, wszystko się może zdarzyć, nawet przesunięcie otwarcia. Ja na szczęście jeszcze przez cały wrzesień mam urlop, ale osobiście trzymam kciuki za zakończenie remontu i odebranie skończonego budynku. Mieszkam w Ursusie, może jakaś mama około rocznego dziecka ma ochotę spotkać się na popołudniowym spacerku gdzieś w okolicach? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Witam, dawno tu nie zagladalam a tu proszę, jest kilka mam maluszkow
![]() ![]() A jak Wam idzie przyzwyczajanie Maluchow do trybu zlobkowego? bo u nas to roznie jest ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Boże dziewczyny nie przerażajcie mnie
![]() Ja jakoś za specjalnie nie przyzwyczajam mojego Maluszka, je zupkę przed spaniem, później drugie danie. Nie umie robić w nocniczek i smoczek to jego przyjaciel ![]() Przeraża mnie jeszcze ilość dzieci w grupie - 29- szok. Nie wiem jak te Panie dopilnują wszystkich Maluszków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Justyna - jutro wybieram się w okolice zlobka to może mi się uda dowiedzieć jak prace ida....U nas tak samo smoczek to przyjaciel
![]() ![]() Jeśli chodzi o jedzienie to w tym zlobku jest drugie danie przed drzemka a zupa po drzemce, na stronie zlobkow jest rozpiska.... sniadanie o 8.30 bodajże ale ja i tak planuje mojej dac mleko przed wyjściem z domu...
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Super
![]() Fajnie, że Twoja córka jeszcze mleko pije bo mój synek już od 3 miesięcy nie pije mleka, po prostu nie chce. Rano też będę dawała mu kaszkę bo tam na pewno nie będzie jadał, dopiero z czasem jak się przyzwyczai. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Mój Mateuszek ma 12 miesięcy i na szczęście już nie chce smoczka
![]() Może macie jakieś rady? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Chyba nici z dziesiejszej wizyty w zlobku - pogoda nieco pokrzyzowala plany - miał być spacerek również po okolicach....
Bety moja ostatnio pada ok 11.30 dziś 11.15 kilka razy udało się o porze zlobkowej, cwiczymy dalej...
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mój synek też pada różnie raczej zawsze koło 11.
Bety moim zdaniem Twoje dziecko samo padnie i nawet nie zauważy, że butli nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a macie już całą wyprawkę?
Rzeczy dla maluchów podpisujecie markerem czy jak? Ja powoli wszystko zbieram. Czy ktoś wie jak wyglądają leżaczki lub coś na czym dzieci tam śpią? No i czy nie macie problemów z zapisaniem dziecka do pediatry żeby to zaświadczenie uzyskać? U nas w przychodni miejsc brak, ratuje mnie jak zwykle lux med. Rany, tyle pytań krąży mi po głowie.. ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- No i najważniejsze! W najbliższy poniedziałek będzie informacja kiedy będzie otwarcie żłobka. A swoją drogą, do ostatniej chwili trzymać ponad setkę mam w niepewności.. Ech, no nic. Czekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ja już wyprawkę mam w 80%, jeszcze brakuje mi kilka rzeczy. Dzieci śpią chyba na takich materacach grubych z tego co mi się kojarzy. Właśnie wczoraj przypomniało mi się a propo tego lekarza i tez miałam problem z zapisem ale również prywatna przychodnia mnie uratuje.
Trochę to żenujące, że w poniedziałek mam się dowiedzieć czy przez kilka dni muszę kombinować opiekę na wrzesień czy jednak otworzą Żłobek. Ale chyba nic innego nie pozostaje tylko czekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Witam, wczoraj jednak bylysmy przy zlobku - zapytałam panow robotnikow czy wiadomo czy ruszy we wrześniu, kiedy odbiory? - powiedzieli ze odbiory będą pod koniec przyszłego tygodnia, wiec jakos sobie tego nie wyobrażam ze dopiero będę wiedzieć w piątek czy od poniedziałku idzie moje dziecko do zlobka.
Ja na razie planuje Mala odbierać przed drzemka, z czasem będę ja zostawiać dluzej. Nie mam jeszcze kocyków, kaloszy, płaszczyka przeciwdeszczowego, szczoteczki, pasty, reszta chyba jest ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- aa do lekarza idziemy za tydzień ale zapis był ponad miesiąc temu, ddoatkowo będzie szczepienie, wiec nie wiem czy to dobry pomysl od razu do zloba-zapytam lekarza...
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jeszcze co do podpisywania ubranek itd. polecam na allegro zamówić NAPRASOWANKI imienne bardzo fajna sprawa i tani koszt. Zamawia się z imieniem i nazwiskiem dziecka i przyprasowuje po wewnętrznej stronie.
No to pięknie odbiory mają być w przyszłym tygodniu a Żłobek ma być czynny od września lub nie ,po prostu super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie zdenerwowane mamy, których dzieci zaczną uczęszczać do żłobka na Nike. Moja Tosia (2 latka) też się tam dostała i obawiam się, że to ja bardziej przeżyję naszą rozłąkę
![]() Może ,,zagląda" tu mama której dziecko też idzie do żłobka i mieszka w Ursusie (osiedle przy ul. Magnackiej), chętnie się spotkamy na placu zabaw żeby dzieci się poznały. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Drogie Mamy
![]() Przekazuję informację uzyskaną od kierownika żłobka z ul. Nike: Informacja czy żłobek będzie otwarty od 1września będzie dopiero w czwartek.. ![]() Zaczyna to być śmieszne... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
w takim razie potwierdza się to co mi powiedzieli robotnicy, ze odbiory będą pod koniec tygodnia.... a w czwartek pewnie nie będzie można się dodzwonić bo wszyscy będą telefonować...echhh...coc czuje ze to będzie październik....
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Mój synek również dostał się do tego żłobka, chociaż mieszkamy na Niedźwiadku (Ursus). W sierpniu kończy 18 m-cy. I też szczerze mówiąc jestem przerażona dniem, w którym będę musiała go tam zostawić. Poza tym nie sądziłam, że grupy będą tak liczne :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
No to mamy już 3 dzieci w wieku 18 miesięcy
![]() ![]() Też wczoraj dzwoniłam do kierowniczki i kazała dzwonić w czwartek, żenada. Ale mam też dobrą informację dzwoniłam do głównej siedziby Żłobków i rozmawiałam z działem technicznym gdzie Pan poinformował mnie, że na 99% Żłobek będzie czynny. A odbiory to już chyba formalność. Podobno wszystko jest ukończone. Dziewczyny czy wy 1 września niesiecie już całą wyprawkę? I jak zamierzacie w pierwszym tygodniu zostawiać dzieci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Z tego co rozmawiałam z pielęgniarką przy podpisywaniu umowy, to w pierwszych dniach przychodzi się z dzieckiem po dwie godziny. Pierwszego dnia zostajemy z dzieckiem na sali, drugiego na chwilkę wychodzimy itd. Tak, żeby stopniowo przyzwyczajać dziecko do tego, że zostanie bez nas na kilka godzin. Zapisywali rodziców na konkretne godziny. Ja z Mateuszkiem idę od 7 do 9.
Właśnie z tą wyprawką też nie wiem co i jak. Przecież jest tego strasznie dużo.. Ja wszystkiego od razu nie biorę, bo wszystkiego jeszcze nie mam ![]() Fajnie by było gdyby ruszyło od września. Wracam do pracy w październiku, więc przez cały miesiąc mogłabym go powoli przyzwyczajać do zostawania na ponad 8h bez rodziców. Ech, ciekawe jak to będzie.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy któraś z was ma może dostęp do listy rzeczy, które są potrzebne do żłobka? Czy jest tam ręczniczek?
Poza tym co do terminu oddania żłobka do użytku to tak zastanawiam się czy oni zamierzają poinformować nas tak z dnia na dzień? Jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji, w której w piątek dowiaduję się, że od poniedziałku idziemy do żłobka. To niby kiedy mam iść do tego lekarza po zaświadczenie, że jest zdrowy. Najbardziej w tym wszystkim nie podoba mi się to wyczekiwanie i niepewność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Tak jest tam ręczniczek a nawet 2. Tak oczywiście tak jak to w naszym kraju bywa powiedzą nam w piatek, że możemy w poniedziałek przyprowadzić dzieci. Ja nawet innej opcji nie przyjmuje 1 września jestem już nastawiona, że idziemy do Żłobka. Zapisana jestem od 9 do 11.
Pierwszy tydzień wezmę urlop aby po parę godzin zostawiać Marcelka ale od kolejnego tygodnia niestety będzie musiał już zostać na 8 godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Szkoda, że na forum nie ma żadnej mamy około rocznego malucha
![]() Zawsze to raźniej by było.. Ja to żałuję, że na Nike nie robią żadnego spotkania informacyjnego, tak jak robią w innych żłobkach. Już widzę jak 1 września kilkadziesiąt osób wchodzi do żłobka i tak właściwie nie wie co ma zrobić ze sobą, dzieckiem i tobołem z wyprawką.. Roczne maluchy jeszcze nie wszystkie chodzą samodzielnie, więc to wszystko trzeba nieść. I dzieciątko, i pieluchy, chusteczki, kocyki, ręczniki i inne pierdoły. Rany, wszystko na głowie postawione. Ja też nastawiam się na wrzesień. Niby od października idę do pracy, jednak marzy mi się trochę czasu dla siebie.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Witam się, ja natomiast się nastawiam na październik tak bardzo mi szkoda oddawać Tosie do zloba
![]() Ja planuje Tosie zostawiać po tych 2 tyg adaptacji, do pory drzemki, będą ja odbierać albo babcia, potem z czasem jak zobaczę jak się przyjela, będę przedluzac az dojdziemy do godziny 15-16, echhh to wszystko takie trudne..
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Hej ja mam roczną Olę więc idziemy do najmłodszej grupy. Potrzebuję wrócić do pracy od 15 września więc nie wiem co zrobimy jak nie uruchomią ale nastawiam się pozytywnie. Z wyprawki to mam szczoteczkę i pastę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Poszewki jeszcze nie kupowałam, ale myślę że to na ten kocyk co mamy przynieść. Poczekam na informację w dniach adaptacyjnych.
W pierwszych dniach i tak wyjdziemy przed leżakowaniem. Witam mamę Oli, może nasze dzieciaki będą w jednej grupie. Na którą idziecie pierwszego dnia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.