|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
ból gardła?
co podajecie swoim pociechom na ból gardła?
mam tantum verde w atomizerze ale aplikacja tego jest przeokropna wiec moze cos innego? tabletki do ssania najlepiej bezsmakowe ![]() nienawidze tej pory roku grrr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ból gardła?
buuuu, widze , za pociecha sie rozchorowala
![]() Tak na szybko moge plecic Nurfen dla dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
cos mała meczy od tygodnia ,tak w kratke :-/
od wczoraj stan podgorączkowy i bol gardła i głowy,pospała dzisiaj całe przedpoludnie a teraz juz dobrze.nie wiem czy cos sie wylęgnie czy przejdzie. mam tantum verde na bol gardla w atomizerze ale smak okropny i aplikacja srednio przyjemna ale walczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Dzieciom mozna podawać Strepsils, w aptekach dostepnych jest wiele lekarstw do ssania przeznaczonych dla nich, o przyjemnym smaku. Mozna podać lek przeciwbólowy, zachęać dziecko do ssania zwykłych cukierków lub jeszcze lepiej - do żucia gumy. Dobrze działają również środki natłuszczające gardło, np. mleko z masłem i z miodem, witamina A, witamina E w kapsułkach (koniecznie rozgryźć).
Dzieci, zwłaszcza w wieku przedszkolnym,bardzo często cierpią na ból gardła ![]() ![]() Dziecko powinno poleżeć w łóżku, być na lekkostrawnej diecie i pić dużą ilość płynów. Można także robić pociesze ciepłe okłady na okolice węzłów chłonnych. POZDROWIENIA DLA CÓRCI ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ah to musze zakupic jakie spastylki dla dzieci-nie wiedzialm ,ze są specjalne.
herbatka z miodem byla -nazwana" obrzydliwa" płukanie nie wchodzi w gre ![]() az tak żle nie jest wiec lody odpadaja ![]() córka apetyt ma ,kurczaczek z rozna wciagnięty został ![]() dzieki za porady i pozdrowienia a teraz ide zagonic ją na "biała sale" milego wieczoku! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Strepsils, ale ten w wersji dolo_intensive (nie dam sobie nic uciac ze tak sie to pisze) chociaz najpierw spytaj w aptece czy nadaje sie dla dziecka w Twoim wieku. Jest dość ostry w smaku (stad moja watpliwosc), ale na ból pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Ja polecam AVENISA SYROP ZIOŁOWY mozna o nim poczytac
http://apteka.mediweb.pl/66564,aveni...wy-210-ml.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.