![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
dj Tiesto
Kto jeszcze polubil tego holenderskiego DJ-a?
![]() Pamietam jak reklamowano rok temu na rmf maxxx, ze beda emitowac w kazda sobote jego program Tiesto Club Life i zastanawialam sie o co tyle szumu. ![]() A teraz to jedna z moich ulubionych audycji radiowych ![]() ![]() Muzyka tworzy niesamowity klimat i jeszcze jak przypadkiem sie wtedy jedzie samochodem za miastem przez mgle i slucha sie Tiesto w radiu, to w zasadzie nie trzeba juz nic wiecej ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Tiesto |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dj Tiesto
Rena nie spodziewałam się jakoś po Tobie zamiłowania do takiej muzyki
![]() Ja DJ Tiesto usłyszałam pierwszy raz parę lat temu na retransmisji z Mayday na kanale Viva Polska i szalałam potem za utworem "Traffic" ![]() Potem jakoś on też grał na otwarciu olimipiady w Grecji bodajże i wtedy mówili już o nim jako o najlepszym DJ świata ![]() A RMF Maxxx słucham często(teraz na przykład) i lubię czasem taką techniawkową "rąbankę", a w samochodzie to już zwłaszcza ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Isa, to Ty jeszcze malo o mnie wiesz
![]() Slucham w zasadzie kazdego gatunku muzyki - i beethovena i rammsteina i poezje spiewana ![]() Tutaj jest Traffic na youtubie - http://pl.youtube.com/watch?v=9rqZ5SisGsc Naprawde duzo energii - i na rolkach tez sie fajnie jezdzi z Tiesto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Hmm, Dj Tiesto przyciągnął moją uwagę kawałkiem "Traffic"(co to się działo, nawet dzwonki na komórki robiłam sobie z tego kawałka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Polecam wam plyte wlasnie ta na ktorej jest slynny utwor traffic. Niezly klimat
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Zdarza mi się słuchać
![]() ''Just be'' - dla mnie bomba, choć klimatem nieco różni się od np. 'Traffic', czy 'Elements of Life'. Niemniej jednak tworzy ciekawe rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
jego kawalki znalam jeszcze przed wydaniem plyty Athena, z ktorj povhdozi miedzy innymi Traffic i Adiago fot strongs
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Tak, tak, Tiesto to dla mnie książę trance'u (królem jest Armin van Buuren
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O trance znalazlam taka notke - http://pl.wikipedia.org/wiki/Trance Tu mamy Twojego krola - http://pl.wikipedia.org/wiki/Armin_van_Buuren Przesluchalam kilka kawalkow i wole Tiesto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Heh, Rena, super, że przesłuchałaś i dzięki za linki
![]() ![]() Podbnie jak Ty, ja na początku też wolałam Tiesto, Armina znałam wcześniej, mimo wszystko wolałam tego drugiego Holendra . Musiałam chyba do niego dorosnąć ![]() Nawiązując do audycji Tiesto w RMF Maxxx - jeszcze nie słuchałam, może dziś jak nie usnę ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry za małe OT na temat Armina, ale jakoś nigdy nie mogę się powstrzymac i muszę dodać te moje 0,03 PLN ![]() A Tiesto i tak jest genialny, prawie (podkreślam PRAWIE) jak Armin - w końcu Holendrzy są najlepsi ![]() P.S. Na wizazu siedzę prawie codziennie, jestem raczej bierna, przeważnie czytam, a tu proszę - napisałąm coś wreszcie ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Trafilam na watek dla siebie ( patrz moj nick
![]() Mi w sercu gra trance glownie wokalny ![]() ![]() ![]() A co do rmf maxxx to polecam dzis transmijse z sunrise restival, na ktorym wlasnie od polnocy zagra tiesto ![]() pozdrawiam wszystkich, ktorzy na prawde to czuja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kiedyś słuchałam club life ale od pewnego czasu zaczęli puszczać taką sieczke że sie nie dało słuchać ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
W maxxxie wlasnie
![]() http://www.rmfmaxxx.pl/index.html?art=news&nr=6200 Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zaczęło sie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Armina może puścili dlatego, że to cała relacja z Sunrise, a jakby nie było RMF MAXXX ma udział w tej imprezie . Generalnie ASOT jest puszczany w innych (dwóch) polskich stacjach, ale ja słucham z międzynarodowego inbternetowego, bo jest live ;-)
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no pewnie, przecież to nie ostatnia taka impreza ![]() słucham właśnie Sunrise, brakuje mi tu Armina ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Temu panu zawsze mówię stanowcze: TAK! Jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem Armin to wczoraj gral melodyjnie i przyjemnie ale... do posluchania a jak na event to zbyt zamulajaco. Chociaz... gdybym tam byla to pewnie z radochy unosilabym sie nad calym amfiteatrem i plynela razem z muzyka
![]() ![]() Ehh... tez sie splakalam szczegolnie wczoraj siedzac w domu i sluchajac bo... ja mialam tam byc ![]() Shybuya ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na szczęscie można w necie słuchać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Ja bardzo chciałam jechać i kombinowałam na wszystkie sposoby, żeby tam być, ale 1) nie miałam kasy 2) nie miałam z kim - nikt z moich znajomych raczej nie słucha tego typu muzyki (taaaa.... wszyscy uwielbiają muzykę rodem z Radia Eska
![]() ![]() Słuchać nie słuchałam i dziś też nie posłucham, bo idę spać i wczoraj spałam też . Trza rano wstać do pracy (na szczęście tylko do końca lipca, więc jak skończę, to wszystko obejrzę i przesłucham) . Mówicie, że Armin grał melodyjnie, nie do potańczenia ? No on ostatnio postawił chyba na melodyjność, bardziej na wsłuchanie się i ''przeżywanie i chłonięcie'' niż zabawę - dało się to zauważyć w jego ostatnich setach w A State of Trance . Ale i tak Go kocham ( a może właśnie dlatego ? ) ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was kochane ![]()
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() potwierdzam, więcej melodyjności u Armina ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No nie sluchalam wczoraj
![]() ![]() Wiecie gdzie go mozna odsluchac?? Co do koncertu - planowo sie nie wybieralam. Od pewnego czasu unikam masowych imprez plenerowych (nie zawsze z sukcesem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale od 20 do 22 słuchałam co tam grali ![]() EDIT: Widzałam właśnie na Vivie Polsce reklamę jakiejś składanki "Follow the sunrise"; będą tam te wszystkie utwory z wczoraj? ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://muzyka.onet.pl/10178,87386,92389,plyty.html ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Hehe może by tak zmienić temat wątku na trance labo sunrise ;-)
Zresztą swoją drogą to i tak myślałam, że znajdzie się tu więcej trance-maniaczek . . . A co do tego, że jak się czegoś bardzo chce, to nie ma sił, żeby się nie udało - tak, to prawda. A ja chyba za łatwo się poddałam, niestety . Czego bardzo zresztą żałuję. Ale poprawę obiecuję i proszę o rozgrzeszenie ![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o Tiesto, to był mój ulubieniec kiedyś, kiedy zaczęłam słuchać trance'u, jednak z czasem uznałam, że w jego cieniu działa wiele lepszych artystów ( np. Markus Schulz, jeden z wielu ), tworzących bardzo dobry trance. Mimo, że Tiesto zarabia nie wiadomo ile pieniędzy i jest zapraszany na największe imprezy , to zdarza się, że na jeden jego set nie ma żadnego interesującego kawałka,i jesli już jesteśmy przy sławnych osobach, to zdecydowanie muzyka AvB przebija Tiesto, bo jest rozmaita ( choć ten też czasami przynudza, to tylko człowiek )
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Reno, jak tam jazda na rolkach?
![]() ![]() Jeżeli chodzi o Tiesto i Armina van Buurena, to miałaś okazję zobaczyć ich w Kołobrzegu podczas minionego weekendu na imprezie clubowej Sunrice Festival. ![]() Z tego co się orientuję obaj mieli swoje spoty, a Kołobrzeg był po prostu wypełniony po brzegi. Zatrzymałam się tam na chwilę będąc nad morzem, ale nie zostałam. ![]() Cytat:
Uprzedzam, że podobnie jak Rena, mam bardzo zróżnicowany gust muzyczny. ![]() Tiesto rzadko, ale ten jeden utwór wałkuję po prostu bez przerwy . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Jak slusznie zauwazyla kropka Tiesto to dobra muzyka ale i ... komercja. Jest to dj rozpoznawalny, wiele osob ktore nie sluchaja trance'u doskonale kojarzy przynajmniej kilka jego utworow a np dla mnie to nie on byl najwieksza gwiazda tegorocznego sunrise'u. Zgarnia on za to gruba kase podczas gdy w jego cieniu tworzy wiele mega utalentownych ludzi. Dla mnie prawidziwy trance to nie utwory tiesto ktore mozna uslyszec na vivie obok kanikul
![]() Tez jestem otwarta na rozne brzmienia, bardzo chetnie slucham np comy, u2, stinga ale jednak to co najbardziej mi w sercu gra to trance ![]() Moze powiecie jakie utwory Wam najbardziej przypasowaly? ![]() Jesli mam zaczac to dla mnie ponad wszystkim jest andain- beautiful things. Piekny wokal, sliczny tekst i cudowne dzwieki a calosc tworzy jak dla mnie ponadczasowa mieszanke ktora ma dla mnie ogromne znaczenie sentymentalne. Poza andain jest wiele utworow ktore sa dla mnie na tym samym miejscu ![]() P.S Kropko jesli piszac AvB mialas na mysli Above & Beyond to nie jest to jeden czlowiek a az 3, konkretnie Jono Grant, Tony McGuinness i Paavo Siljamäki, ktorzy wraz z Justine Suissa ( wszystkie wokale to jej glos no i jest autorka tekstow) tworza OceanLab. Pisze zeby uswiadomic ile osob moze stac za 5 minutami dobrej muzyki a nie po to zeby sie czepiac wiec bez obrazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.