|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wynik TSH. Czy moge byc w ciąży??
.
Edytowane przez Arife Czas edycji: 2010-02-26 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: wynik TSH. Czy moge byc w ciąży??
O rety...
![]() Badanie TSH to nie test ciążowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ola-Unhola
|
A co ma piernik do wiatraka???
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Arife Czas edycji: 2010-02-26 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
TSH jest wynikiem taczyce BetaHCG jest wynikiem jelsi chodzi o ciąze .. wiec odpowiedz nasuwa sie sama ?! w ciayz nie jestes mozesz miec co s nie tak z tarcyca !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
![]() TSH jest to hormon wytwarzany przez przysadkę mózgową,który wpływa na pracę tarczycy...nie jest wskaźnikiem zaistniałej ciąży.Możesz być w ciąży,ale badanie tego hormonu nie daje żadnych wyników ciążowych.Jeśli chcesz wiedzieć czy to może być ciąża to zbadaj sobie beta hCG. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny jestem tu zupełnie nowa. Mam pytanie, czy bralyscie moze utrogestan przed ciaza? Lekarz mi przepisal miesiac temu na wyregulowanie miesiaczek i mam brac od 16dc przez 10 dni. Mam mieszane uczucia co do tego leku.... Pomozecie? Dodam jeszcze ze mam nadzieje ze zafasolkowalam w tym miesiacu ale od owulacji dopiero kilka dni minelo wiec jeszce dlugo czekania i w zwiazku z tym lekiem nie jestem pewna czy moge zajsc w ciaze czy to tylko reguluje mkiesiaczke. Dzieki wielkie za odpowiedzi
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
ja nie brałam,ale jest to lek na podtrzymanie ciąży czyli pochodna progesteronu,jeśli Ci zlecił to go bierz,a jeśli sądzisz ,ze jesteś w ciaży to skocz do apteki po test albo zrób betaHcg z krwi. Ja brałam luteinę i przed ciążą i jeszcze w ciąży.A to tez lek o podobnym działaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ola-Unhola
|
Utrogestan to to samo co Duphaston, czyli Progesteron.
Zalecany jest w wielu przypadkach, które nie zawsze sa zrozumiałe dla poczatkujących ![]() Po pierwsze stosuje się go w celu uregolowania cyklu właśnie w dniach 16-25. Jeżeli nie doszło do zapłodnienia, to dostajemy okres do kilku dni po zaprzestaniu stosowania. Po drugie to lek podtrzymujący ciążę i ułatwiający zagnieżdżenie zarodka, gdyby do zapłodnienia doszło - okresu nie dostajemy. To tak w skrócie ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
wiesz ja potrze pod swoim kontem ! bo w ciayz jestem i mam problemy z tarczyca tsh ft3 ft4 itd i endo powiedzial zebym lepiej miala ponizej 1
![]() Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj w klubie.... Mi mój gin, który ma też specjalizację z endo nie monitoruje w ogóle TSH, bo stwierdził, że w ciąży i tak wariuje i zwyczajnie szkoda pieniędzy. Co miesiąc badam tylko ft3 i ft4. TSH poniżej 1... to nawet przed ciążą brzmiało dla mnie jak science -fiction ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi na temat utrogestanu. Troszke mnie to uspokoilo bo myslalam ze nie mozna wtedy zajsc w ciaze ale jesli jest tak jak piszecie to jest maly cien nadziei
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.