![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kłucie w klatce piersiowej...
od pewnego czasu ( jakis ostatni tydzien) regularnie ok 2-3 razy dziennie bardzo delikatnie kluje mnie cos w klatce piersiowej.. nie trwa to dlugo bo ok minuty po wzieciu kilku glebszych oddechow to nieprzyjemne uczucie ustepuje jednak boje sie bo wiem ze nie dzieje sie dobrze. moze powinnam wybrac sie do lekarza w najblizszym czasie tak na wszelki wypadek? ma ktoras z was podobne dolegliwosci i wie o czym to mzoe swiadczyc?
czytalam rozne artykuly na ten temat i wiem ze przyczyny moga byc rozne.. serce ![]() dodam ze klucie w wiekszosci wystepuje bardziej po lewej stronie, raz bylo lekko w po srodku klatki piersiowej a raz z prawej strony.. Dodam ze ostatnio czesto jestem przemeczona i chce mi sie spac mysle ze w duzej czesci to wina pogody (jestem na nia bardzo podatna deszcz- dolujacy nastroj, slonce - swietny humorek.. przewaznie) choc moze sa tez inne czynniki.. sama nie wiem.. zaczelam lykac ostatnio magnez w tabletkach jedna na dzien, staram sie wysypiac, dosc dorbze odzywiac.. dodam ze kiedys czesto zdarzalo mi sie imprezach łyknac jakas pigułeczke a nawet wiecej, lub wziasc amfe, jednak teraz to odstawilam i sie uspokoilam troche.. w sumie zdarzalo mi sie srednio to raz na tydzien, dwa ( weekendowa impreza).. przez ok 2 lata... moze teraz zaczne odczuwac skutki swojej glupoty? Wlasnie co o tym myslicie dziewczyny miala ktoras w was podobne przezycia i ma troche pojecie na ten temat? ![]() do lekarza raczj sie wybiore jednak najpierw chcialabym zobaczyc wasze opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: kłucie w klatce piersiowej...
Wg mnie to stres, też odczuwam takie ukłucia w klatce piersiowej, pytałam mojej lekarki o to, też mi to powiedziała.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
oby to byl tylko stres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to sa nerwobole, powstaja pod wplywem stresu, moga sie pojawic w momencie jak sie stresujesz, albo dlugo pozniej, czasem pojawiaja sie w klatce piersiowej, w plecach
![]() ja czasem tak mam w plecach ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Może to być też związane ze zwiększeniem aktywności fizycznej. Mnie się zdarzało, kiedy zaczęłam biegać. Minęło.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Podobne uczucia mam od jakiś 2-3 tygodni z tym, że mnie kłuje serce a nie z lewej lub na środku, ostatnio się to nasiliło więc zrobiłam sobie ekg i jutro ide do lekarki z wynikami zobaczymy co powie
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
wg mnie to nerwobole, mialam tak samo, przebadalam sie u wielu lekrzay i uslyszalam ze to stres. ale lepiej nie lekcewazyc i isc samemu sie zbadac
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Malutka666, bardzo prawdopodobne, że to nerwobóle. W czasie sytuacji stresowych mam podobne objawy, z tym, że kiedy chcę złapać głębszy oddech, sprawia mi to ogromny ból, o wiele większy.
Lepiej jednak idź do lekarza, nie zaszkodzi się przebadać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Malutka, nie bierzesz tabletek anty ani innych lekow na recepte, prawda?
palisz? czy procz klucia dretwieja Ci czasem konczyny? ja bym jednak nie bagatelizowala: jezeli masz fajnego lekarza rodzinnego to idz, powiedz o wszystkim, niech Ci zbada chociaz pobieznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Do tego magnezu dołóż jeszcze jedną tabletkę potasu przez jakiś miesiąc. Pomoże
![]() Będzie dobrze ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja też mam te kłucia. jednak kardiolog mi powiedziała, że to nic takiego... ale u każdego może być inaczej i ze swojego doświadczenia wiem, że czasem warto lekarza przycisnąć, żeby zlecił badania...
ja przez ten cały czas mojego żywota ![]() idź się przebadać dla świętego spokoju. jeśli rzeczywiście bierzesz tabsy i jak tutaj koleżanka wcześniej napisała, natychmiast poleciałabym na wizytę...
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
tabletek anty nie biore chociaz myslalam zeby je zaczac to na razie ciagle to odkladam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
prawdopodobnie to tylko nerwobóle. ale wizyta u lekarza nie zaszkodzi. choć rodzinny Ci pewnie to samo powie, że to nerwobóle...
![]() czasem trzeba się nagimnastykować, by dostać skierowanie na dokładniejsze badania lub wizytę u specjalisty.
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
jakbym czytala o samej sobie.. mam dokladnie ten sam problem..
![]()
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
o ile dobrze pamietam nerwobole nie sa spowodowane praca serca, tylko ma to zwiazek z plucami.
i nie jest to nic groznego ![]() ![]() no oczywiscie dopoki nie zdarza sie nam to dzien w dzien co chwile ![]()
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
chyba to naprawde tylko nerwobóle bo od kiedy przczytałam wasze wypowiedzi przesały mi dokuczać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jeśli ostatnimi czasy miałaś stresujące sytuacje to faktycznie mogą być to nerwobóle. Sama kilka razy w roku coś takiego przechodzę, średnio miłe uczucie
![]() Jeśli natomiast sytuacji stresowych było brak przejdź się do lekarza. Dużo zdrówka życzę i postaraj się nie stresować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez 201701160947 Czas edycji: 2009-01-31 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
A mi jakoś zupełnie umknęły te twoje przelotne imprezy z extasy i amfą, teraz dopiero doczytałam.
No, pogratulować. Idź do lekarza i wymuś na nim skierowanie na ekg, mimo wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
jutro juz ide do lekarza pierwszego kontaku na razie.. tylko martwi mnie jesli on tez stwierdzi ze to tylko nerwy a tak naprawde problem lezy gdzies indziej? wspomniec mu o tych uzywkach kiedys zeby mnie predzej skierowal na bardziej szczegolowe badanie? tylko zastanawia mnie czy lekarz zostawi to dla siebie czy bedzie mogl zrobic cos z ta informacja np powiedziec rodzicom ( mimo ze mam 19 lat) itp heh.. moze glupie z sie martwie bo zdrowie wazniejsze ale jednak nie chcialabym miec przypału.
a chociaz stres minal te lekkie klucie i tak mi dokucza i jakby coraz czesciej chociaz niekotrzy twierdza ze wkrecam sobie tylko i szukam jakis chorob ktorych nie ma... ja bynajmniej nie zamerzam tego bagatelizowac tylko ciekawi mnie ta jedna rzecz czy moge tak sobie bez strachu opowiedziec wszystko lekarzowi :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety u mnie było inaczej. lekarze potraktowali mnie jak małe dziecko i tak oto mama dowiedziała się o mojej antykoncepcji a przy okazji personel w klinice...moja mama tan pracuje. domyśl się jak się czułam... klęłam na czym świat stoi ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Isc i powiedziec o wszystkim. A wczesniej przeprowadzic maly wywiad z mama: czy po urodzeniu podczas badan nie wykryto u Ciebie szmerow w sercu? Malych i czesto ignorowanych, ktore mialy zaniknac okolo szostego roku zycia? Jesli tak, to czy bylas pozniej badana?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
czytalam sporo o tych uzywkach jednak dalej nie wiem. no nic.. zobacze jutro jak to bedzie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
i po wizycie.. nie było potrzeby żeby mowic o tym wszystkim bo samo wyszlo pdczas badania.. to znaczy lekarz wyczul jakis szmer nad sercem, zrobilam ekg od razu, skierowal mnie do kardiologa , na badanie krwi, i inne szczegolowe oraz przepisal tabletki ktora mam brac 3 razy dziennie po pol i jesli bedzie dobrze to za 2 tygodnie mam sie u niego stawic, a jesli beda efekty uboczna ( wlasnie nie dowiedzialam sie jakie one moga byc bo pan doktor stwierdzil ze dziac sie moze wszystki i za duzo tego zeby mowic, co mni cholernie przestraszylo i boje sie wziasc chociaz wiem ze musze heh :/ )
mady polak po szkodzie jak to sie mowi, chcialabym wiedziec tylko czy ktoras z was ma doswiadczenia z czyms takim? o czym moze swiadczyc taki szmer nad sercem, o jakiejs powaznej chorobie? najbardziej interesuje mnie tylko czy da sie to calkowicie wyleczyc jak bede sie stosowac do wszystkich polecen...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie zamartwiaj się, bo naprawdę nie musi być to nic groźnego.
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
malutka - idz na ECHO i poki co niczym sie nie denerwuj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Wiesz, skoro już poszłaś do kardiologa, to trzeba było jego o wszystko wypytać; to lekarz, a nie my, wizażanki, posiada kompetencje, żeby udzielać ci wyjaśnień. Na pewno by cię uspokoił, a tak będziesz się teraz martwić aż do następnej wizyty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
do kardiologa mam isc dopiero po zbadaniu krwi co zrobie jutro bod zis nie zdazylam. na razie bylam u lekarza pierwszego kontaku i on przepisal mi tabletki propranolol wzr 3 razy na dzien po pol mam jesc.. heh dziwne jest dla mnie to juz je dostalam kiedy jeszcze nie wiadomo co mi jest... miala ktoras z was jakies doswiadczenie z nimi? doktor nie chcial mi wymienic skutko ubocznych ale te co wyczytalam na ulotce nie sa zbyt zachecajace np spoolnienie akcji serca itp, mam andzieje ze nie bedzie ejszcze gorzej jak ja wezme.. a juz bym musiala najlepiej.. no ale chyba lekarz wiedzial co robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.