przejście do play - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-06, 14:34   #1
panelka
Raczkowanie

przejście do play

czy ktoś z was przechodził z orange do play? bo ja byłam załatwic to 14 sierpnia i do tej pory nic a facet mi powiedzial ze mniej wiecej za pare dni dostane wiadomość i bede mogła przyjsc po karte.Ile maam jeszcze czekac?! U was tez tyle to trwało? slyszalam ze jak ma sie oferte na karte to jest o wiele szybciej niz jak na abonament i rzeczywiscie trwa to pare dni ale u mnie cisza i nic
panelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 15:05   #2
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: przejście do play

nie wiem jak jest z kartą, ale ostatnio załatwiałam z tatą przejście do play z abonamentu. Załatwił to w jeden dzień, dostał kartę na której później zmieni się numer na właściwy, telefon nowy. Kazali czekać aż skończy się umowa z erą i wtedy tato dostanie smsa informującego go o tym że karta została aktywowana. I to by było tyle. Może idź do nich jeszcze raz i upomnij się

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 15:13   #3
bravvurka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panelka Pokaż wiadomość
czy ktoś z was przechodził z orange do play? bo ja byłam załatwic to 14 sierpnia i do tej pory nic a facet mi powiedzial ze mniej wiecej za pare dni dostane wiadomość i bede mogła przyjsc po karte.Ile maam jeszcze czekac?! U was tez tyle to trwało? slyszalam ze jak ma sie oferte na karte to jest o wiele szybciej niz jak na abonament i rzeczywiscie trwa to pare dni ale u mnie cisza i nic
Przechodziłam z Orange na kartę do Plusa na kartę rok temu. Koszmar!!! Trzy razy składałam prośbę i za 3 razem się udało. Orange robiło wielkie problemy. Wysłałam kartę rejestracyjną i nic, minął miesiąc złożył ponownie prośbę. Zadzwoniłam po 3 tygodniach i koleś z infolinii orange powiedział, że nie wiedzą czy to jest mój podpis na karcie rejestracyjnej. Przefaksowałam mój dowód osobisty. Znowu nic. W końcu za trzecim razem pobrano mi kasę za przejście, więc znów zadzwoniłam na infolinie orange i tym razem babka mi powiedziała, że był problem z adresem zamieszkania (numer kupiłam na necie i przypisali mi adres na który zamówiłam).

Co do play, ich oferta kusi
Stary 2009-09-06, 15:13   #4
paula78
Zakorzenienie

Przechodzilamz simplusa na playa fresh'a ,trwalo to 2-3 dni ,oczywiscie nie obylo sie bez dzwonienia i dopominania się :-/

U ciebei to faktycznie juz prawie miesiac ,mecz ich ostro.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 15:35   #5
Heledore
Zakorzenienie

z ery do play przechodziłam miesiąc Dostałam kartę play`a 2 dni temu i już mam ochotę wyrzucić ją za okno. Nigdy - w żadnej sieci - nie miałam problemów z zasięgiem, a tu nagle teraz gubi mi sieć. Nie można nawet normalnie rozmawiać przez telefon

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 16:37   #6
roxi:*
Wtajemniczenie

Panelka nie czekaj na smsa od play tylko idź do biura tam gdzie załatwiałaś formalności i się upomnij. Mój chłopak przechodził kilka dni temu, czekał bodajże tydzień na wiadomość od nich aż w końcu się poszedł upomnieć i dostał od ręki kartę.
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 19:07   #7
Elfia4
DOMator

Ostatnio Plus robił wielkie problemy z przeniesieniem numeru do Play. Zamiast przenieść numer przysłali wielu osobom rachunki, mimo, że okres umowy już się skończył i te osoby miały być już w innej sieci.
Mojej siostry chłopak bez problemu jakiś czas temu przeniósł numer z orange do play.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 19:41   #8
ofca102
Raczkowanie

GG do ofca102

a czy numer będzie dokladnie ten sam przy przeniesieniu z orange do play'a? Słyszałam, że np jeżeli dajmy na to jest numer 505123456 to pierwsza cyfra zmienia się bodajże na 7, Jeżeli jest tak jak piszę to co jeśli będą dzwonic do mnie na numer, który miałam w orange czy li z 5 na początku? dodzwonią się? Pytam bo mysle o przeniesieniu znr z orange albo do ery albo do play'a.
ofca102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 19:51   #9
Heledore
Zakorzenienie

numer jest dokładnie taki sam

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 20:46   #10
ofca102
Raczkowanie

GG do ofca102

Dzięki
ofca102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 21:17   #11
cosmetologin
Rozeznanie

Nad erą się nawet nie zastanawiaj idź do play, dobrze Ci radzę i wiem co mówię.
cosmetologin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-06, 23:10   #12
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

Ja od paru miesiecy jestem w play, wczesniej tez bylam w orange. Niestety juz zaluje zmiany. Przysyłają rachunki z opóźnieniem (co miesiąc przysyłają oddzielny rachunek, w orange wysylali od razu na caly rok). Mam abonament 25 zł. Przy zakładaniu numeru powiedzieli, ze mogę wybrac jakis pakiet gratis. Wybrałam 100sms za 5zł. Oczywiscie te 5 zl dodatkowo musze placic co miesiac! Co daje 30zł. Kazdy sms wyslany na jakis konkurs, usluge w internecie jest liczony poza abonamentem. O czym oczywiscie nikt nie wspomnial ;/ Automatycznie byla ustawiona usluga "muzyka na czekanie", bylo to jakies brzdąkanie, kazdy kto do mnie dzwonil pytal co to za halas. A kosztowalo to 2zł miesięcznie, chyba, że sobie wyłączysz. Strasznie dużo niejasności. Nie podoba mi się to. To juz wolałam orange.

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-06, 23:25   #13
Amoura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia_Pysia Pokaż wiadomość
Ja od paru miesiecy jestem w play, wczesniej tez bylam w orange. Niestety juz zaluje zmiany. Przysyłają rachunki z opóźnieniem (co miesiąc przysyłają oddzielny rachunek, w orange wysylali od razu na caly rok). Mam abonament 25 zł. Przy zakładaniu numeru powiedzieli, ze mogę wybrac jakis pakiet gratis. Wybrałam 100sms za 5zł. Oczywiscie te 5 zl dodatkowo musze placic co miesiac! Co daje 30zł. Kazdy sms wyslany na jakis konkurs, usluge w internecie jest liczony poza abonamentem. O czym oczywiscie nikt nie wspomnial ;/ Automatycznie byla ustawiona usluga "muzyka na czekanie", bylo to jakies brzdąkanie, kazdy kto do mnie dzwonil pytal co to za halas. A kosztowalo to 2zł miesięcznie, chyba, że sobie wyłączysz. Strasznie dużo niejasności. Nie podoba mi się to. To juz wolałam orange.
Skoro wybralas taki pakiet logiczne jest ze placisz te dodatkowe 5 zl Oni zazwyczaj proponuja jakies dodatkowe bajery ale nie sa one obowiazkowe.
Sms na konkursy, akcje smsowe itp zawsze i w kazdej sieci liczone sa poza abonamentem- przy takich konkursach zawsze tez masz informacje o koszcie.
A muzyke na czekanie zawsze mozna dezaktywowac- to chyba nie jest problem.

Edytowane przez Amoura
Czas edycji: 2009-09-06 o 23:27 Powód: dopisek
Amoura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 10:33   #14
larva
Wtajemniczenie

A czy ktoś orientuje się, jak to jest z przeniesieniem numeru z Orange do Play? Trzeba czekać na koniec umowy czy też nie? Zaznaczam, że ważne jest, by numer był ten sam . Szukałam na stronie Play, ale nie mogę się tam znaleźć. Gdyby ktos dysponował linkiem, będę bardzo wdzieczna.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Amoura Pokaż wiadomość
Skoro wybralas taki pakiet logiczne jest ze placisz te dodatkowe 5 zl Oni zazwyczaj proponuja jakies dodatkowe bajery ale nie sa one obowiazkowe.
Sms na konkursy, akcje smsowe itp zawsze i w kazdej sieci liczone sa poza abonamentem- przy takich konkursach zawsze tez masz informacje o koszcie.
A muzyke na czekanie zawsze mozna dezaktywowac- to chyba nie jest problem.
Coś Ty, w Orange schodzi mi z abonamentu normalnie, bez dodatkowych opłąt.
larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 11:21   #15
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
A czy ktoś orientuje się, jak to jest z przeniesieniem numeru z Orange do Play? Trzeba czekać na koniec umowy czy też nie? Zaznaczam, że ważne jest, by numer był ten sam . Szukałam na stronie Play, ale nie mogę się tam znaleźć. Gdyby ktos dysponował linkiem, będę bardzo wdzieczna.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Coś Ty, w Orange schodzi mi z abonamentu normalnie, bez dodatkowych opłąt.
Oj nie sądzę. Niby jak? Załóżmy że wysyłasz smsa na jakąś tele gre z tv za 9 zł i co zabierają ci to z kwoty abonamentu?? No chyba że mówisz o miksie no to wtedy i owszem. Masz załózmy 25 zł, wysyłasz smsa i masz o daną kwotę nniej na wygadanie. W abonamencie mam 70 min za 40 zł, i wszystko poza płacę sama. Bo niby jak, miałoby ci odbierać z tych 40 zł kwotę za smsa a minuty te same czy mniej?

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-07, 12:41   #16
larva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Oj nie sądzę. Niby jak? Załóżmy że wysyłasz smsa na jakąś tele gre z tv za 9 zł i co zabierają ci to z kwoty abonamentu?? No chyba że mówisz o miksie no to wtedy i owszem. Masz załózmy 25 zł, wysyłasz smsa i masz o daną kwotę nniej na wygadanie. W abonamencie mam 70 min za 40 zł, i wszystko poza płacę sama. Bo niby jak, miałoby ci odbierać z tych 40 zł kwotę za smsa a minuty te same czy mniej?
Mam abonament w Orange określony z góry, 25 zł. Jeśli wydzwonię/wypiszę te 25 zł, wtedy dodatkowo mi nalicza. W każdej chwili mogę sprawdzić, ile zostało mi jeszcze na koncie. I każda telegra czy SMS za 2,44 (chociażby PAH) odlicza mi od tej kwoty. A z przelicznikiem jest tak, ze za 40 zł masz 70 minut albo ileś SMS-ów.
Takie są zasady Orange Abonament. Wiem, bo korzystam od 6 lat

Cytat:
Jeśli chcesz rozmawiać swobodnie i bez żadnych ograniczeń, nie zastanawiać się, do kogo i kiedy dzwonisz - wybierz Orange abonament. Tylko w nowej taryfie masz abonament, który zawiera:

* duży pakiet minut do wszystkich sieci - minuty są wymienne nie tylko na SMS-y, MMS-y i internet, ale także na roaming, rozmowy międzynarodowe, Wideo Rozmowy czy SMS-y konkursowe.

Po wykorzystaniu abonamentu płacisz stałą stawkę za rozmowy, SMS-y, MMS-y i inne usługi do wszystkich sieci.

Liczba minut:
abonament 25 zł - 40 minut

Liczba SMS-ów
abonament 25 zł - 125 SMS

W nowych taryfach abonament możesz w pełni kontrolować swoje wydatki, aby nie zaskoczył Cię żaden rachunek. Możesz to zrobić:

* wysyłając odpowiedniego SMS-a
* wybierając odpowiednią zakładkę simteligent w swoim telefonie

Wiem Ile Zostało

20. dnia każdego miesiąca otrzymasz bezpłatnie SMS-em informację o środkach, jakie pozostały Ci jeszcze do wykorzystania do końca okresu rozliczeniowego z kwoty Twojego abonamentu, z prezentów na zawsze oraz włączonych usług dodatkowych.

Polecam lekturę:

http://www.orange.pl/portal/map/map/...=1252323497952

larva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-07, 12:58   #17
Amoura
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
Mam abonament w Orange określony z góry, 25 zł. Jeśli wydzwonię/wypiszę te 25 zł, wtedy dodatkowo mi nalicza. W każdej chwili mogę sprawdzić, ile zostało mi jeszcze na koncie. I każda telegra czy SMS za 2,44 (chociażby PAH) odlicza mi od tej kwoty. A z przelicznikiem jest tak, ze za 40 zł masz 70 minut albo ileś SMS-ów.
Takie są zasady Orange Abonament. Wiem, bo korzystam od 6 lat

Polecam lekturę:

http://www.orange.pl/portal/map/map/...=1252323497952

Ok- zwracam honor Nie korzystam z sieci orange i zalozylam ze jest tak jak w innych sieciach- moj blad
Amoura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-16, 09:57   #18
ladymarion
Przyczajenie

A po co w ogóle przechodzić, po tym co zaproponowało orange w jesiennym abo nie wiem czy warto, play był dobry kiedyś ale teraz coraz więcej ograniczeń wprowadzają. Chyba że masz tam znajomych albo coś specjalnego Ci zaproponowali. Bo inaczej to bym została
ladymarion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 15:35   #19
panelka
Raczkowanie

No wiec dzis wkoncu odebralam karte sim.Lecz po włożeniu karty pisze mi ze karta sim nieaktywna Telefon normalnie dziala tylko połączen nie da sie wykonywac. Moja mama miala to samo pare miesiecy temu i sama sobie to jakoś naprawiła lecz nie pamieta jak...
panelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości