|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przejście do play
czy ktoś z was przechodził z orange do play? bo ja byłam załatwic to 14 sierpnia i do tej pory nic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przejście do play
nie wiem jak jest z kartą, ale ostatnio załatwiałam z tatą przejście do play z abonamentu. Załatwił to w jeden dzień, dostał kartę na której później zmieni się numer na właściwy, telefon nowy. Kazali czekać aż skończy się umowa z erą i wtedy tato dostanie smsa informującego go o tym że karta została aktywowana. I to by było tyle. Może idź do nich jeszcze raz i upomnij się
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do play, ich oferta kusi ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Przechodzilamz simplusa na playa fresh'a ,trwalo to 2-3 dni ,oczywiscie nie obylo sie bez dzwonienia i dopominania się :-/
U ciebei to faktycznie juz prawie miesiac ,mecz ich ostro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
z ery do play przechodziłam miesiąc
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Panelka nie czekaj na smsa od play tylko idź do biura tam gdzie załatwiałaś formalności i się upomnij. Mój chłopak przechodził kilka dni temu, czekał bodajże tydzień na wiadomość od nich aż w końcu się poszedł upomnieć i dostał od ręki kartę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
DOMator
|
Ostatnio Plus robił wielkie problemy z przeniesieniem numeru do Play. Zamiast przenieść numer przysłali wielu osobom rachunki, mimo, że okres umowy już się skończył i te osoby miały być już w innej sieci.
Mojej siostry chłopak bez problemu jakiś czas temu przeniósł numer z orange do play.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a czy numer będzie dokladnie ten sam przy przeniesieniu z orange do play'a? Słyszałam, że np jeżeli dajmy na to jest numer 505123456 to pierwsza cyfra zmienia się bodajże na 7, Jeżeli jest tak jak piszę to co jeśli będą dzwonic do mnie na numer, który miałam w orange czy li z 5 na początku? dodzwonią się? Pytam bo mysle o przeniesieniu znr z orange albo do ery albo do play'a.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
numer jest dokładnie taki sam
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Nad erą się nawet nie zastanawiaj idź do play, dobrze Ci radzę i wiem co mówię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja od paru miesiecy jestem w play, wczesniej tez bylam w orange. Niestety juz zaluje zmiany. Przysyłają rachunki z opóźnieniem (co miesiąc przysyłają oddzielny rachunek, w orange wysylali od razu na caly rok). Mam abonament 25 zł. Przy zakładaniu numeru powiedzieli, ze mogę wybrac jakis pakiet gratis. Wybrałam 100sms za 5zł. Oczywiscie te 5 zl dodatkowo musze placic co miesiac! Co daje 30zł. Kazdy sms wyslany na jakis konkurs, usluge w internecie jest liczony poza abonamentem. O czym oczywiscie nikt nie wspomnial ;/ Automatycznie byla ustawiona usluga "muzyka na czekanie", bylo to jakies brzdąkanie, kazdy kto do mnie dzwonil pytal co to za halas. A kosztowalo to 2zł miesięcznie, chyba, że sobie wyłączysz. Strasznie dużo niejasności. Nie podoba mi się to. To juz wolałam orange.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sms na konkursy, akcje smsowe itp zawsze i w kazdej sieci liczone sa poza abonamentem- przy takich konkursach zawsze tez masz informacje o koszcie. A muzyke na czekanie zawsze mozna dezaktywowac- to chyba nie jest problem. Edytowane przez Amoura Czas edycji: 2009-09-06 o 23:27 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
A czy ktoś orientuje się, jak to jest z przeniesieniem numeru z Orange do Play? Trzeba czekać na koniec umowy czy też nie? Zaznaczam, że ważne jest, by numer był ten sam
![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie są zasady Orange Abonament. Wiem, bo korzystam od 6 lat ![]() Cytat:
Polecam lekturę: http://www.orange.pl/portal/map/map/...=1252323497952 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok- zwracam honor ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
A po co w ogóle przechodzić, po tym co zaproponowało orange w jesiennym abo nie wiem czy warto, play był dobry kiedyś ale teraz coraz więcej ograniczeń wprowadzają. Chyba że masz tam znajomych albo coś specjalnego Ci zaproponowali. Bo inaczej to bym została
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
No wiec dzis wkoncu odebralam karte sim.Lecz po włożeniu karty pisze mi ze karta sim nieaktywna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.