|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Prośbą o kobiecą opinię
Witam!!!
To mój skromny debiut na Forum, jestem jego jednak dość długo biernym uczestnikiem Moje pytanie, a właściwie problem dotyczy zbliżającego się święta tj. 14 lutego Nie wiem jak podejść zupełnie do tego święta...moja dziewczyna powiedziała że ona nie obchodzi tego święta, gdyż powinno się je świętować codziennie ,a nie w komercyjne święto ( ja mam podobne odczucia ),że może nic sobie nie kupujmy, jedynie spędzimy trochę czasu razem (ona pracuję wieczorem). Teraz pytanie, czy jest wśród Was jakaś kobieta,która ma podobne podejście i jest ono szczere. Czy nie powiedziałbyście tego z nadzieją że zostaniecie zaskoczone w jakiś sposób, że będzie to test "czy on oleję sprawę czy jednak coś zorganizuję"? Osobiście skłaniam się do tej ostatniej tezy ![]() Dodam że jest to nasze pierwsze Walentynkowanie, staż - półroczny, wiek - już minęło dawno nam naście... Planuję coś jednak przygotować, gdyż wcześniej wiele razy bez okazji ją zawsze czymś obdarowywałem (kwiatki, czekoladki...itd.) i ona była tym mile i szczerze zaskoczona i zadowolona. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam PS.Przydałby się taki "dar" jak w filmie "czego pragną kobiety" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prośbą o kobiecą opinię
mysle, ze mozesz ja zaprosic do restauracji, przy okazji jakis kwiatek, czekoladka.
Mimo, ze to swieto jest stricte komercyjne, ja go lubie, jakos mi nie przeszkadza. Wkoncu kazda okazja by pokazac jak sie kogos kocha jest dobra, czy to na co dzien czy w Walentynki ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja nie trawie walentynek. poza tym jeszcze urodzinek, imieninek itp lubie tylko rocznice
![]()
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Ależ jest nas całe mnóstwo: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=308862
![]() Ale...czy Twoja dziewczyna mówi szczerze, nie wiem. Musisz ocenić sam. W sumie spędzenie razem wieczoru jest lepsze od tysiąca tandetnych serduszek, miśków, cukiereczków i karteczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mi tam wsio rybka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja w sumie mówiłam podobie jak twoja dziewczyna mojemu chłopakowi, ale w głębi duszy czuję ciut inaczej, mówię bo wiem że on będzie chciał się postarać, może chcieć wydać dużo kasy a ja nie lubię jak dostaję coś drogiego.. ale mimo to zawsze mój chłopak pamięta by mi kupić różę (i np zaprosić mnie do kina - chodź kino zazwyczaj razem planujemy) - i wtedy naprawdę jesten happy że on mimo wszystko pamięta by mi dać coś skromnego, taki malutki dowodzik tego dnia że mnie kocha i pamięta
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odzew z waszej strony
![]() @sine.ira - faktycznie przegapiłem ten wątek, nawet nie wiedziałem że jest aż tyle antywalentynek... nie mam zamiaru obsypywać jej żadnymi tandetnymi serduszkami, czy znowu wyszukanym i drogim prezentem, bo to by oznaczało znowu że nie uszanowałem jej zdania i prośby. Zamierzam jedynie cos symbolicznie jej dać, kolejny raz udowodnić swoje uczucie (jak już pisałem kwiatki, czkoladki, kartki własnoręcznie robione,wypady do kina,teatru zdarzają się często). Planuję jedynie kartkę(zrobioną własnoręcznie) + róże (może te z bibułki?) - będzie zgodnie z jej życzeniem "nic nie kupujemy" - a symbolika zachowana. Myślałem też nad jakimś słodkościami (typu zrobić torcik z bitej śmietany w kształcie serca), ale to jeszcze do przemyślenia jest. Ona pracuję w wieczór walentynkowy, więc pole manewru mam ograniczone pod względem czasu ![]() Zawsze pozostaje niedziela, albo sobotnie popołudnie... - tak samo jak wiele innych dni gdzie można dać wyraz uczuciom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
komercja komercja, walentynkowy kicz swoja droga... ale na czekoladki jest dobra kazda okazja!
![]() ![]() jakies dobre pralinki... eehh.. kartki i rozy bym nie chciala ![]() ![]() ![]()
................. Edytowane przez syntagma Czas edycji: 2009-02-11 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To tylko symbol - jak każde inne święto. Ech...nie wiem czemu się utarło przekonanie, że obchodzenie walentynek ergo "okazywanie uczuć od święta". Ja lubię dostać czekoladki niezależnie czy z okazji walentynek, dnia kobiet, rocznicy pierwszego pierdnięcia dziecka kuzynki czy z okazji braku okazji ![]() Każda okazja do okazywania pozytywnych uczuć jest dobra. Nie rozumiem skąd taki "szum" w okół walentynek, biorąc pod uwagę fakt, że komercja towarzyszy nam na każdym kroku codziennie. Pozdrawiam serdecznie. Edit: (Napisała to kobieta będąca w 4,5 letnim związku ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-02-11 o 16:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokladnie, komercja jest na kazdym kroku, wystarczy wlaczyc tv czy radio, kazde swieta polaczone sa z komercja, wezmy np. Boze Narodzenie, dobry miesiac wczesniej mozna kupic wszystkie ozdobki swiateczne, co sie tylko zapragnie, tez komercja. Wczoraj widzialam juz w sklepie ozdobki na Wielkanoc ![]() Wiec tam samo jest z Walentynkami, tez swieto komercyjne, i szczerze mowiac nie rozumiem dlaczego tak wiele osob probuje przed tym uciec, przeciez nie trzeba odrazu tony papierowych serduszech wycinac i zasypywac nimi domu, ale czekoladka czy kwiatek jest bardzo mily, wiec czemu nie ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Twojej dziewczyne raczej chodzi prawdopodobnie oto żebys nie kupował misiów,serduszek i tym podobnych dupereli
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie każda okazja jest dobra by spędzic ze sobą więcej czasu. Lub miły wieczór
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Już w antywalentynkowym wątku wyjaśniono Ci o co chodzi z tym "kochaniem się/okazywaniem uczuć od święta". Niby zrozumiałaś, a jednak okazuje się, że nie ![]() Facet pisze tutaj, że jego dziewczyna nie świętuje tego magicznego dnia bo ma jakieś tam swoje powody (że komercha, kicz). Tak trudno to zaakceptować i zrozumieć, że ludzie różnią się poglądami ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak wspomniałam w poprzednim temacie, to jest już swego rodzaju "zboczenie zawodowe". Praktycznie od razu, mimowolnie włącza mi się "czerwona lampka", gdy widzę tego typu uproszczenia myślowe (co z poglądami na daną sprawę nie ma nic wspólnego). Jeszcze raz przepraszam za te niepotrzebne dywagacje.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-02-11 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Skoro Twoja dziewczyna tak do Ciebie powiedziala to nie sadze zeby uwazala inaczej i w duchu oczekiwala na prezent od Ciebie. Wiem to sama po sobie. Kiedy bylam mlodsza uwazalam ze powinno sie na Walentynki cos kupic a teraz uwazam ze wcale NIE!
![]() ![]() Gdybym miala chlopaka teraz to chcialbym z nim gdzies wyjsc i tez zaznaczylabym ze nie kupujemy sobie prezentow (bo to wlasnie na walentynki kupuje sie te miski sryski itp) Takze tak jak mowisz - skoro nie mozecie w walentynkowy wieczor gdzies wyjsc to jak najbardziej na drugi dzien badzcie razem i spedzcie go milo i baardzo przyjemnie ![]() No ale rozyczke jako mezczyzna w zwiazku oczywiscie mozesz kupic ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Walentynki są obrzydliwe wręcz. Takie różowe, kiczowate i żałosne. Bleh
![]() Daj jej kwiatek. Powiedz, że bez okazji. Tyle.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja mam takie samo podejście, jak kobitka autora i też zapowiedziałam TZowi, że nie kupujemy sobie prezentów, tylko pobędziemy razem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Czy mówiła szczerze my tu nie zgadniemy
![]() Może kompromisowo ugotuj coś dla Was dwojga (nie musi to być coś szalenie skomplikowanego, byle coś co razem będzie fajnie zjeść, pogadać, wypić winko) i zjedzcie sobie kolację w domu. Wychodzenie gdzieś jest z góry skazane na klęskę bo wszędzie tłumy, czekoladki i kwiatki dostawała często... Więc będzie co innego, a obędzie się bez kupowania. P.S. Fajnie widzieć, że facet stara się dla swojej ukochanej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Przez głowę mi nie przeszło by kupować jakieś miśki, poduszeczki i inne różowo-cukierkowe maskotki
![]() Nie przejrzałem jeszcze całego wątku anytwalentynkowego, ale uważam że takie święto dobrze że jest w kalendarzu. Sedno tkwi w tym jak do tego święta podchodzimy i je celebrujemy (pewne osoby będą starały się w ten jeden dzień nadrobić zaległości poprzez kupno wyszukanych prezentów i zorganizowanie wyjątkowego dnia, a inne wyrażą to co mówią codziennie drobnymi gestami, czynami - co z perspektywy czasu znaczy więcej i jest bardziej cenne (?) ). Podobnie można mieć obiekcję do każdego święta (Wielkanocy , Bożego Narodzenia - gdzie komercja jest jeszcze większa i tracimy przez to sens tych świąt). To by było na tyle rozważań filozoficznych na temat tego święta ![]() Kwiatki i czekoladki - tych rzeczy nie dostawała zbyt często wcześniej (dopiero od kiedy jesteśmy razem, ale jakoś jeszcze nie spowszedniały) -na pewno nie zaszkodzą , jeśli ilość nie jest przesadzona. Wspólny posiłek po pracy - wydaje się dobrym pomysłem, albo jakiś masaż po pracy też będzie dobrym sposobem na okazania uczucia. Zawsze pozostaje dzień następny , gdzie już nie spotka się tyle przesłodzonej atmosfery wokoło. PS. Każdy się opiekuję swoją "różą" jak Mały Książe i stara się dla swej ukochanej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Na dodatek, jak mówi, nie od święta
![]() Cytat:
![]() Nie mogłam się powstrzymać - wrodzona wredota wzięła górę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że symboliczny kwiatek i coś, co lubi - np. czekoladki - to nie jest nic niestosownego, ale podaj jej to z odpowiednim tekstem, np.: "to nie jest róża z okazji Walentynek, bo szanuję to, że nie lubisz tego święta. Po prostu poczułem, że chcę Ci coś podarować - potraktuj to jako wyraz moich uczuć, które są we mnie każdego dnia". Albo kartka (może zrobiona własnoręcznie) z napisem "Nie jestem kartką walentynkową". Tak sobie wymyślam... ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-02-12 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.