|
Notka |
|
Zostań ambasadorką Garnier Jedyna, niepowtarzalna okazja aby zostać ambasadorką Garnier. Weź udział w naszej akcji i wygraj wspaniałe nagrody. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Zostań ambasadorką Garnier
Cześć. Mam cerę mieszaną.
Wypryski pojawiają się w tzw. strefie T, czyli czoło, nos, broda. ![]() Czasem też na policzkach. Najczęściej przed okresem, w wyniku stresu i przemęczenia. Kiedyś nie stosowałam niczego, co mogłoby mi pomóc w walce z pryszczami. Dopiero niedawno (2lata-moim zdaniem dopiero po mniej więcej takim okresie można w pełni ocenić stosowany lek przeciw trądzikowi) zaczęłam stosować Brevoxyl 4% Krem (załączyłam zdjęcie). Spróbuję szczegółowo opisać wszystkie korzyści jego posiadania oraz wady. Działanie:
----------------------------------------------------------- Jutro podzielę się moją opinią na temat: Antytrądzikowego żelu z mikrogranulkami for lady Dax Cosmetics Perfecta No problem. Edytowane przez kocim Czas edycji: 2009-02-18 o 15:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zostań ambasadorką Garnier
Nie było mnie długo- chorowałam.
Napiszę dziś o Antytrądzikowym żelu z mikrogranulkami. Jest żelem do mycia twarzy z wyciągiem z arbuza, wapniem i alantoiną. ![]() Jak działają składniki: Wyciąg z arbuza- działa uspokajająco i kojąco na skórę, nadaje jej delikatność ![]() ![]() Wapń - wspomaga witaminę C w budowaniu kolagenowej struktury włókien tkanki łącznej. Działa antyalergicznie i kojąco na podrażnioną skórę. Hamuje stany zapalne. ![]() Alantoina – ma działanie kojące, łagodzi podrażnienia, pobudza regenerację tkanek, przyspiesza gojenie mikrouszkodzeń skóry, nawilża, wygładza i zmiękcza naskórek. Wrażenia:
![]() Uwaga:
Wydajne opakowanie-150ml Edytowane przez kocim Czas edycji: 2009-02-18 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Rano stosuję żel Perfecty( co drugi dzień), wieczorem brevoxyl( także co drugi dzień) i jestem zadowolona ze stanu skóry
![]() To jednak nie koniec pielęgnacji mojej skóry ![]() A o tym już niedługo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Oceniać będę kolejny produkt z mojej domowej szafki
![]() Kiedy zdarzy się, że moja skóra zacznie być szorstka, miejscowo wysuszona lub gdy się świeci ![]() ![]() Ma on tę zaletę, że jednocześnie nawilża i matuje. Dlatego często używam go przed wyjściem z domu ![]() ![]() ![]() ![]() Nakładam na twarz po umyciu antytrądzikowym żelem Perfecty. Ładny, świeży zapach utrzymuje się na twarzy przez jakiś czas, a później znika(niestety!). Po za tym jest lekki i beztłuszczowy, co jest bardzo korzystne dla mojej mieszanej skóry. Dzięki temu nie pojawiają mi się po nim żadne wypryski ![]() Krem ten bardzo szybko się wchłania, idealnie rozprowadza i nie pozostawia śladów. Jak dla mnie jest bardzo wydajny, choć ma 75ml. Nie pamiętam już ceny. Wydaję mi się, że nie kosztował więcej niż 18zł. Gorąco polecam!!! ************************* *************
Już niedługo lekki podkład z serii Nivea visage young. Zapraszam do czytania i oceniania ![]() Edytowane przez kocim Czas edycji: 2009-02-18 o 15:07 Powód: poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
![]() A ja wracam dalej do mojego oceniającego wątku ![]() Bardzo przydatny produkt tokrem nawilżający+lekki podkład be beautiful! NIVEA VISAGE YOUNG ![]() ![]() Mimo że jest dostępny tylko w jednym odcieniu(natural), to idealnie dopasowuje się do skóry. Ze względu na to, że jestem blada( ![]() ![]() Działanie:
![]() Dodatkowo krem posiada filtry UVA/UVB, co przydatne jest w słoneczny dzień ![]() Krem jest wydajny(75ml) i kosztuje ok. 10-18zł w zależności od miejsca zakupu. Można stosować go chwilę po nałożeniu matującego kremu-żelu control shine! Edytowane przez kocim Czas edycji: 2009-02-18 o 15:01 Powód: niezbędne poprawki |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
..bardzo fajny wątek
![]() ![]() wiele przydatnych informacji i ładnie napisany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Na początek napiszę tak ogólnie na temat aktualnej temperatury i pogody.
![]() dużo śniegu ![]() Z racji, że ostatnie dni są mroźne ![]() Zima może mieć naprawdę zły wpływ na stan naszego organizmu: ![]()
Należy pamiętać, żeby chronić włosy, a na pewno już nie wychodzić w mokrych bo to je bardzo zniszczy ![]() ![]() Co prawda, noszenie czapki ma wpływ na przetłuszczanie się włosów i ich przyklapnięcie, bądź roztrzepanie, pamiętać trzeba, że mróz i silny wiatr mają dużo gorszy wpływ na stan zdrowia włosów. ![]() Wracając do pielęgnacji twarzy... Kiedy wychodzisz na zewnątrz, pamiętaj żeby: ![]()
![]() Skóra: ![]() Myślę, że kremy z serii NIVEA VISAGE YOUNG, o których pisałam wcześniej będą odpowiednie ![]() Należy pamiętać także o delikatnej skórze pod oczami. ![]() Usta: ![]() Aby pomadka(zwykła lub ochronna) trzymała się długo, warto wcześniej zrobić peeling. Najlepszym sposobem jest masaż kryształami cukru, delikatny, okrężnymi ruchami. ![]() ![]() Później należy nałożyć pomadkę(do kupienia w aptece lub w sklepie). Polecam serię z firmy NIVEA(najlepiej taką specjalną przeznaczoną na zimę- załącznik3). ![]() Każdy znajdzie coś dla siebie. Po powrocie warto posmarować usta pomadką intensywnie nawilżającą (załącznik4) ![]() lub zrobić okład z miodu, który jest naprawdę odżywczy dla ust (jak i całego organizmu). ![]() ![]() Oczy: ![]() Kupić można ochronne okulary, które przydają się w spotkaniu z silnym wiatrem(załącznik 1 i 2). Modne i przydatne ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocim Czas edycji: 2009-02-18 o 15:31 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Jutro podam kilka banalnych działań(których skutki mogą zadziwić) oraz zabiegów, które pomogą w odmianie naszego wyglądu, np. długi sen(przynajmniej 8-9godz.), ja niestety nie mam okazji, gdyż wstaje rano o 4.50. Jednak staram się wysypiać. ![]() Oraz kilka metod na szybką poprawę wyglądu, np. po imprezie, czy długiej nauce
![]() Zapraszam już jutro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Przepraszam jeżeli namieszałam w załącznikach, ale raz wyświetlają się w formie obrazów, które widać, a raz odwrotnie (tylko tekst załącznika) i w innej kolejności.
Dziś napiszę tylko kilka zdań, gdyż mam zawalenie prac domowych i nauki. 1. Kiedy kładę się spać, wkładam łyżeczki (małe lub większe) do zamrażarki. A kiedy się budzę, trzymam je kilka minut na powiekach-czuję się wtedy dużo lepiej i znika obrzmienie wywołane długą nauką i krótkim snem ![]() ![]() Kiedy zapomnę o schłodzeniu łyżeczek, moczę waciki kosmetyczne w zimnym mleku. To też pomaga. 2. Wieczorem smaruję twarz chłodnym mlekiem, co odżywia skórę i ją nawilża. ![]() Na razie tyle, gdyż muszę już lecieć. Dokończę jutro ![]() Edytowane przez kocim Czas edycji: 2009-02-18 o 14:50 Powód: przeróbka |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Zmieniłam trochę w moim wątku, żeby był bardziej przejrzysty.
A już niedługo dołączę nowe porady i opinie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Znalazłam dziś maseczkę dla mojego typu skóry:
Oczyszczająca do cery tłustej z zaskórnikami Zalej wrzątkiem 3–4 łyżki płatków owsianych. Przestudź, dodaj łyżkę miodu i 4 rozgniecione śliwki (bez skórki). Ledwo ciepłą nałóż na twarz. Po 20 minutach zmyj ciepłą wodą. ![]() ![]() Wypróbuję ją, kiedy tylko znajdę jakieś śliwki ![]() Gdyby był ktoś zainteresowany, to napiszę jeszcze dwie inne. Nawilżająca do cery normalnej Garść owoców dzikiej róży gotuj 5 minut. Przestudź, dodaj łyżkę miodu i odrobinę mąki owsianej. Wyrób na gładką masę i nałóż na twarz. Zmyj chłodną wodą po 15 minutach. ![]() ![]() Odżywcza do cery suchej Kilka kropli soku porzeczkowego zmieszaj z łyżeczką miodu, łyżeczką oliwy z oliwek i zółtkiem kurzego jajka. Natychmiast nałóż na twarz. Zmyj po 20 minutach. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocim Czas edycji: 2009-02-23 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Zamierzam kupić jedną z maseczek Garniera w najbliższym czasie, więc niedługo o niej napiszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Od kilku dni piję herbatkę Receptury Natury Sposób na piękne włosy, skórę i paznokcie. Takie "odżywianie" mojej skóry od wewnątrz na pewno dobrze na nią podziała
![]() ![]() Skład: Liść pokrzywy (Urtica dioica) Liść herbaty zielonej (Camelia sinensis) Ziele bratka (Viola tricolor) Ziele owsa (Avena sativa) Liść rooibos (Aspalathus linearis) Koszyczek kwiatowy rumianku (Matricaria chamomilla) Ziele palczatki cytrynowej (Cymbopogon citratus) Korzeń lukrecji (Glycyrrhiza glabra) Owoc jabłka (Malus domestica) Ziele skrzypu polnego (Equisetum arvense) Cynk (cytrynian cynku) - 12mg, 80% ZDS ![]() A o wynikach na pewno napiszę ![]() Edytowane przez kocim Czas edycji: 2009-02-24 o 13:47 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Piję tą herbatkę już ponad tydzień i mam wrażenie, że wyskakujące czasem wypryski są mniejsze, a włosy bardziej lśniące. Ale z racji, że tydzień to mało, więc nie mogę zapewniać o skuteczności tego produktu.
Przypomniałam sobie o kosmetykach, których używałam kilka miesięcy temu. Skusiłam się(może pół roku temu) na pewien produkt z serii Clean&Clear Żel punktowy na pryszcze. ![]() Szczerze- rozczarowałam się. Nie dość, że "szczypało", to jeszcze nie widać efektów. Być może moje "okazy" były na tyle silne, że nie poddały się samoistnie ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Jeśli chodzi o kosmetyki z tej serii( Clean&clear) mam mieszane uczucia. ![]() Peelingujący żel przeciw wągrom ![]() Bardzo fajny w użyciu. Nie stosowałam go zbyt często bo to peeling i mógł podrażnić skórę. Usunął większość "punkcików". Niestety od kiedy się skończył, nie mogę go znaleźć w żadnym sklepie. Ale w najbliższym czasie spróbuję ponownie. |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.