ZŁOTA LISTA TARGOWISKA - czyli z kim nie ma problemów! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-26, 11:43   #1
dagwoj
Zadomowienie

Przekupka: 18 pkt / 100% pozyt.

ZŁOTA LISTA TARGOWISKA - czyli z kim nie ma problemów!

Wiecie co, tak funkcjonuje CZARNA LISTA, może warto zrobić alternatywną "ZŁOTĄ LISTĘ", na którą wpisywać będziemy osoby, z którymi nie ma absoluttnie żadnych problemów. Mówie w szczególności o takich, które pięknie pakują paczuszki, biegną na pocztę w dniu, w którym obiecały wysyłkę, odpowiadają na meile, pytania, nie mają fochów i much w nosie, są miłe i rzeczowe, takie ASY nasze .... bo przyznam szczerze, że nawet 50 przekupek pozytywnych na koncie wcale nie świadczy o tym, że z dana osobą nie będzie problemos, nerwos itp.

Taką obobą jest niewątpliwie m-habibi. Wymieniłam się dwa razy - przesyłka zawsze ubezpieczona, fantastycznie zapakowana. Kosmetyki rzetelnie opisane i wysłane czyściuteńkie.

Do tej pory nie miałam ŻADNYCH problemów z babessą, siek, angel 310

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

azadrubalja no problemos

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

soft - no problemos

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

no problemos także z biala_malpeczka
dagwoj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:49   #2
Soso
Zakorzenienie

Przekupka: 117 pkt / 100% pozyt.
Dot.: ZŁOTA LISTA TARGOWISKA - czyli z kim nie ma problemów!

Dziwny topic

Czytam Twój post, następnie spoglądam na Twoje przekupki i widzę, że na liście polecanych przez Ciebie użytkowniczek brakuje nicków takich jak azadrubalja, biala_malpeczka i soft, czyli de facto wymian z nimi nie polecasz. Wchodzę na przekupki wystawione przez Ciebie - same pozytywne, co więcej, większość hurra optymistycznych (mimo, że wcześniej nie poleciłaś wymian z nimi). Więc o co kaman Edit- w trakcie jak pisałam posta, edytowałaś swojego, więc mój jest już jakby nieadekwatny, ale mam nadzieje, że sens jest zrozumiały

Podsumowując- dla mnie wyznacznikiem z kim warto, a z kim nie, są jego przekupki Cała reszta wydaje mi się czymś w rodzaju zupełnie zbędnego rankingu popularności
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:50   #3
Pfff34
BAN stały

Przekupka: 49 pkt / 98% pozyt.
GG do Pfff34

ja nie miałam żadnych problemów z Agniesia666 i Redhaired Witch. Chyba z tych wymian jestem najbardziej zadowolona

Soso: przekupki mimo wszystko są czasami naciągane A tu nie chodzi chyba o wszystki osoby z pozytywną opinią tylko takie które na prawdę bardzo dobrze się spisały.

Edytowane przez Pfff34
Czas edycji: 2009-02-26 o 11:53
Pfff34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:59   #4
ranka
Kici kici miau miau

Przekupka: 191 pkt / 100% pozyt.

ale wydaje mi sie ze jesli zaszla pomylka w przekupce, a wiadomo kazdemu sie zdarzaja to mozna pisac do Agi zeby uniewaznic?

mam takie samo zdanie jak Soso - mysle ze nwystarczy Czarna Lista i przekupki

Instagram mój
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 11:59   #5
sleepy
Zakorzenienie

Przekupka: 57 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Dziwny topic

Podsumowując- dla mnie wyznacznikiem z kim warto, a z kim nie, są jego przekupki Cała reszta wydaje mi się czymś w rodzaju zupełnie zbędnego rankingu popularności
zgadzam się

Cytat:
Napisane przez Pfff34 Pokaż wiadomość
Soso: przekupki mimo wszystko są czasami naciągane A tu nie chodzi chyba o wszystki osoby z pozytywną opinią tylko takie które na prawdę bardzo dobrze się spisały.
naciągane są wtedy jak je sami naciągniemy...
wystarczy zawsze szczerze ocenić wymianę i Wizażankę, nie obawiać się neutrali czy negatywów
Stary 2009-02-26, 12:24   #6
astronomiczna.ania
Rozeznanie

Przekupka: 81 pkt / 100% pozyt.
GG do astronomiczna.ania

System przekupek + Blacklist stanowią w moim odczuciu wystarczająco sprawnie funkcjonujący mechanizm minimalizujący ryzyko dobicia targu z kimś nieuczciwym.
Pojedyncze incydententy "wpadek" są - ze względu na skalę działalnosci Targowiska - nie do uniknięcia .
Wystawienie sobie nawzajem laurek i publiczne kadzenie takich wpadek nie wyeliminuje
Może co najwyżej poprawić komuś humor .
astronomiczna.ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 13:16   #7
dagwoj
Zadomowienie

Chodziło mi przede wszystkim o to, by poprawić sobie nastrój bo coraz częściej zdarzają się jakieś głupie sytuacje... i nie tylko mi, ale wkoło. Jak czytam liste czarną to mi się odechciewa tych wymianek, ciągle ktoś kogoś oszukał, albo nie zdążył, a chciał, dlatego chciałam - ale widze że niepotrzebnie - poprawić humor sobie i może komuś jeszcze

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:

o to właśnie chodzi...

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Dziwny topic

Czytam Twój post, następnie spoglądam na Twoje przekupki i widzę, że na liście polecanych przez Ciebie użytkowniczek brakuje nicków takich jak azadrubalja, biala_malpeczka i soft, czyli de facto wymian z nimi nie polecasz. Wchodzę na przekupki wystawione przez Ciebie - same pozytywne, co więcej, większość hurra optymistycznych (mimo, że wcześniej nie poleciłaś wymian z nimi). Więc o co kaman Edit- w trakcie jak pisałam posta, edytowałaś swojego, więc mój jest już jakby nieadekwatny, ale mam nadzieje, że sens jest zrozumiały

sens zrozumiały, ale zanim poprawnie napisałam wszytskie nicki upłyneło czasu.

podsumowując - dla mnie takim wysnacznikiem nie są pozytywne przekupki, podobnie jak komentarze na allegro - lekko naciągane. przykład z wczoraj - wizażanka otrzymała ode mnie paczuszkę, dostałam PW że wszystko OK - na co czeka? czemu nie wystawia przekupki? ja wystawiam od razu po otworzeniu i ocenie. paczki nie otrzymałam do tej pory, czekam, czekam, a moja cierpliwość sie kończy, bo inne do mnie doszły, nawet te wysłane przedwczoraj... i co? co w takich sytuacjach robicie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 13:28   #8
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dagwoj Pokaż wiadomość
przykład z wczoraj - wizażanka otrzymała ode mnie paczuszkę, dostałam PW że wszystko OK - na co czeka? czemu nie wystawia przekupki? ja wystawiam od razu po otworzeniu i ocenie. paczki nie otrzymałam do tej pory, czekam, czekam, a moja cierpliwość sie kończy, bo inne do mnie doszły, nawet te wysłane przedwczoraj... i co? co w takich sytuacjach robicie?
ja przekupkę wystawiam dopiero jak obie strony otrzymają swoje paczki

np. taka sytuacja, która przytrafiła mi się naprawdę:
wymieniam się z osobą X, ja dostałam już od niej paczkę a ona ode mnie nie bo paczka 'zaginęła' na poczcie... nie wystawiam przekupki, paczkę odsyłam do osoby X z powrotem

wiem, że paczki giną rzadko ale jednak...
Stary 2009-02-26, 13:33   #9
dagwoj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość

wymieniam się z osobą X, ja dostałam już od niej paczkę a ona ode mnie nie bo paczka 'zaginęła' na poczcie... nie wystawiam przekupki, paczkę odsyłam do osoby X z powrotem

a ja coraz częściej jestem walona po rogach może jestem naiwna i nie takla cwana, bo jestem nowa. Ale jestem dorosła i skoro mówię i umawiam się z kimś na wysyłkę to biegną na pocztę, a jeśli nie to piszę meila z informację i przeprosinami, bo dziecko, bo coś, bo różne są w życiu sytuacje, ale jeśli decydujemy się na wymianki, to bądźmy dorosłe i szanujmy tą drugą osobę i informujmy, a nie ignorujmy jej pytania. Zostałam oszukana dwa razy. I mam prawo martwić się i czekać z niecierpliwością, a brak jakichkolwiek odpowiedzi tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że kolejny raz zostanę oszukana. I tyle.
Stary 2009-02-26, 13:44   #10
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
a ja coraz częściej jestem walona po rogach może jestem naiwna i nie takla cwana, bo jestem nowa. Ale jestem dorosła i skoro mówię i umawiam się z kimś na wysyłkę to biegną na pocztę, a jeśli nie to piszę meila z informację i przeprosinami, bo dziecko, bo coś, bo różne są w życiu sytuacje, ale jeśli decydujemy się na wymianki, to bądźmy dorosłe i szanujmy tą drugą osobę i informujmy, a nie ignorujmy jej pytania. Zostałam oszukana dwa razy. I mam prawo martwić się i czekać z niecierpliwością, a brak jakichkolwiek odpowiedzi tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że kolejny raz zostanę oszukana. I tyle.
rozumiem Cię doskonale, gdybym na początku została oszukana to też byłabym pełna podejrzeń

ja też wymagam rozsądnego zachowania czyli wysyłki w dniu umówionym, potwierdzenia otrzymania przesyłki i odpowiedzi na pytania, a gdy jestem ignorowana to miło przypominam o sobie kolejny raz aż do skutku
Stary 2009-02-26, 13:47   #11
mirra77
Zakorzenienie

Przekupka: 89 pkt / 100% pozyt.

Cytat:

ja z kolei wystawiam przekupke zaraz po otrzymaniu przesylki (przynajmniej staram sie), nawet jesli przesylka ode mnie jeszcze nie dotarla. wiem, ze paczka moze zginac. ale to jednak sa sprawy marginalne. a wychodze z zalozenia, ze jesli moja paczka zginie na poczcie to to jednak nie stoi w sprzecznosci z faktem, ze druga strona dobrze wywiazala sie z wymiany.

mirra77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 13:47   #12
dagwoj
Zadomowienie

ach, dzięki! dlatego chciałam sobie polepszyc nastrój tworząc ten wątek. chciałam poznać inne dobrze wywiązujące się wizażanki. ale jak widze to nie działa też ;(
Stary 2009-02-26, 13:51   #13
Soso
Zakorzenienie

Na początku wystawiałam przekupki natychmiast po otrzymaniu paczki, teraz różnie - zdarza mi się, że czekam, aż druga strona potwierdzi, że wszystko ok /zawsze dopuszczam możliwość odmiany/.
Stary 2009-02-26, 13:52   #14
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirra77 Pokaż wiadomość
ja z kolei wystawiam przekupke zaraz po otrzymaniu przesylki (przynajmniej staram sie), nawet jesli przesylka ode mnie jeszcze nie dotarla. wiem, ze paczka moze zginac. ale to jednak sa sprawy marginalne. a wychodze z zalozenia, ze jesli moja paczka zginie na poczcie to to jednak nie stoi w sprzecznosci z faktem, ze druga strona dobrze wywiazala sie z wymiany.
a jesli moja przesyłka zaginęła a ja odesłałam rzeczy Wizażance z powrotem to wymiany właściwie nie było...
Stary 2009-02-26, 13:56   #15
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
O, przepraszam bardzo: czy Twoim zdaniem przekupki, które nie są na Targowisku "nowe", od razu muszą być "cwane"?????
Sugerowanie podobnej zależności zadziwia mnie
Mimo iż na Targowisku wymianiam się od relatywnie długiego czasu, zawsze nadaję przesyłkę w terminie, który uzgodniłam.
Uważam to za normę i nie stawiałabym znaku równości pomiędzy takim właśnie postępowaniem a naiwnością i brakiem cwaniactwa.
Stary 2009-02-26, 13:59   #16
dagwoj
Zadomowienie

Cytat:
Na początku wystawiałam przekupki natychmiast po otrzymaniu paczki, teraz różnie - zdarza mi się, że czekam, aż druga strona potwierdzi, że wszystko ok /zawsze dopuszczam możliwość odmiany/.
no a jeśli - ja miałam taką sytuację - paczka przychodzi - jesteś zadowolona, nawet bardzo - wystawiacie sobie przekupki, ale po niespełna tygodniu okazuje się że "prawie" nowa, lub "zaledwie wypróbowana" rzecz sie kończy - odmieniacie się, bo to przecież niemożliwością jest żeby coś po kilku razach użycia - coś co miało Ci służyć minimum miesiąc - półtora - się skończyło! to wtedy cofa się przekupkę? bo moim zdaniem - jeśli wizażanka nie wiedziała, że tak jest, była miła, zachowała się fantastycznie, przeprosiła - to jak najbardziej należy jej się pozytyw.
Stary 2009-02-26, 14:00   #17
mirra77
Zakorzenienie

Cytat:
a jesli moja przesyłka zaginęła a ja odesłałam rzeczy Wizażance z powrotem to wymiany właściwie nie było...
no niby tak... ale nie bylo tylko dlatego ze przykladowo poczta nawalila. nie zmienia to faktu ze wizazanka wywiazala sie z umowy, przeslala kosmetyki , kosmetyki sa ok etc.
Poza tym w takich sytuacjach zawsze mozna poprosic moderatora o anulowanie przekupki...
Ale to tylko moje osobiste zdanie, kazdy niech robi jak uwaza za sluszne

(zeby nie bylo - mi sie tez zdarza nie wystawic od razu natychmiast, ale to bardziej z braku czasu i chwilowego zakrecenia )

Stary 2009-02-26, 14:04   #18
dagwoj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez astronomiczna.ania Pokaż wiadomość
O, przepraszam bardzo: czy Twoim zdaniem przekupki, które nie są na Targowisku "nowe", od razu muszą być "cwane"?????
Sugerowanie podobnej zależności zadziwia mnie
Mimo iż na Targowisku wymianiam się od relatywnie długiego czasu, zawsze nadaję przesyłkę w terminie, który uzgodniłam.
Uważam to za normę i nie stawiałabym znaku równości pomiędzy takim właśnie postępowaniem a naiwnością i brakiem cwaniactwa.
widać nie wszystkie wizażanki uważają jak ja czy Ty. dla mnie też to norma. a spoglądając potem na koperty ze stempelkiem z datą na znaczku - trudno komuś zaufać ponownie.

może złe słowo użyłam, powinno być "ZARADNE" - wydaje mi się, że człowiek się uczy w miarę wzrostu liczny wymian i staje się bardziej zaradny

edit: liczby zamist liczny
Stary 2009-02-26, 14:06   #19
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
no a jeśli - ja miałam taką sytuację - paczka przychodzi - jesteś zadowolona, nawet bardzo - wystawiacie sobie przekupki, ale po niespełna tygodniu okazuje się że "prawie" nowa, lub "zaledwie wypróbowana" rzecz sie kończy - odmieniacie się, bo to przecież niemożliwością jest żeby coś po kilku razach użycia - coś co miało Ci służyć minimum miesiąc - półtora - się skończyło! to wtedy cofa się przekupkę? bo moim zdaniem - jeśli wizażanka nie wiedziała, że tak jest, była miła, zachowała się fantastycznie, przeprosiła - to jak najbardziej należy jej się pozytyw.
Jesli była pierwszą właścicielką, to jak mogła nie wiedzieć? Zapomniała, że używała?

Co do wysyłek - mi parę razy zdarzyło się nie wysłać w deklarowanym terminie - raz, że pracuję dość długo, dwa - poza pracą mam mnóstwo innych zajęć i zobowiązań, z których nie mogę się wykręcić, ponadto wracając do domu muszę liczyć się z tym, że stanę w korkach i nie zdążę na pocztę, która notabene otwarta jest w chorych godzinach. Liczenie na mojego Tżeta mija się z celem, jest duzo bardziej zajęty niż ja i mimo jego dobrych chęci, często-gęsto zapomina o moich paczuszkach. Piszę wtedy do Wizażanki, przepraszam i liczę na zrozumienie. Niestety, nie jestem i długo nie będę panią swojego czasu Działa to w obie strony - akurat opóźnienia w wysyłce traktuję bardzo wyrozumiale - podczas jednej z moich pierwszych wymianek czekałam koło miesiąca na obiecaną przesyłkę

Edytowane przez Soso
Czas edycji: 2009-02-26 o 14:14 Powód: dopisek
Stary 2009-02-26, 14:13   #20
dagwoj
Zadomowienie

Cytat:
Jesli była pierwszą właścicielką, to jak mogła nie wiedzieć? Zapomniała, że używała?
nie wiem, staram sie nie oceniać ludzi, ale to trudne. chyba mam po prostu pecha albo nie wiem co
Stary 2009-02-26, 14:21   #21
Layla79
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

ja od siebie mogę dodać, że patrząc po swoich przekupkach, to ja byłam zadowolona prawie ze wszystkich wymianek. może z 1 nie byłam. A tak polecam wszystkich ze swojej listy! ;-)

Edytowane przez Layla79
Czas edycji: 2009-02-26 o 14:23
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 14:46   #22
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
widać nie wszystkie wizażanki uważają jak ja czy Ty. dla mnie też to norma. a spoglądając potem na koperty ze stempelkiem z datą na znaczku - trudno komuś zaufać ponownie.

może złe słowo użyłam, powinno być "ZARADNE" - wydaje mi się, że człowiek się uczy w miarę wzrostu liczny wymian i staje się bardziej zaradny

edit: liczby zamist liczny
Hmm ... moim zdaniem pojęcie "zaradny" ma również niewiele wspólnego z terminowym wysyłaniem paczek
Szkoda zresztą czasu na dalsze semantyczne rozważania
Wracając do rzeczy: wedlug mnie system laurek publikowanych na Złotej liście nie okaże sie przydatny
Indeks Przekupek, jako prosty system oceny zero-jedynkowej wzbogacony o zwięzłe komentarze to chyba najlepsze co można było wymyslić.
Złota lista po pewnym czasie zaczęłaby przypominać Blacklist: jej przestudiowanie zajmowałoby debiutującym przekupkom całe wieki.
Naturalnie nie chcę przez to powiedzieć, że Blacklist jest zbędna
Jest wprost przeciwnie
Można tam znaleźć szereg niezwykle cennych informacji, w tym między innymi wpisy dające świadectwo niechlubnych zachowań przekupek, których konto jest aktualnie - o dziwo - czyste jak łza.

PS. A na poprawę humoru - nie masz jak udana wymiana. Taka zwyczajnie udana. Bez laurki

Edytowane przez astronomiczna.ania
Czas edycji: 2009-02-26 o 15:12
Stary 2009-02-26, 16:07   #23
vilandra
Zakorzenienie

Przekupka: 107 pkt / 100% pozyt.

droga dagwoj vel Holly Taki wątek z kim warto się wymieniać juz był w dawniejszych czasach i można go sobie "wykopac" Nie sprawdził sie za bardzo, bo trzeba było kilka stron przlecieć, żeby wyszuakć konkretną osobe. Dlatego właśnie powstał system Przekupek. Wydaje mi sie, ze się sprawdza.
Tylko, żebykażdy pisał rzetelnie. Osobiście ja wystwiając przekupke nie ograniczm się tylko do napisani , że "super " Pisze, że kosmetyk był czysty, że orginalny itp
A to że jesteś zniechęcona, moja droga, chyba każda miała kiedyś taki stan, wierz mi. Ile razy ja byłam rozczarowana, bo czekałam na paczkę jak dziecko na prezent, a po otwarciu Więkoszść jednak moich wymianek była udana.
I na zakończenie pozwole sobie wystawić "laurkę " m-habibi, od której dostałam dzisiaj piękną Sycylie + gratiski. A wszystko śliczne, czyste i w ogóle

EDIT tak sobie pomyślałam, że jak jest "czarna lista-luźna dyskusja" to może tak biała czy też złotą utworzyc, gdzie będziemy sobie słodzić do woli
Ja np moge posłodzić mirra77 za jej przecudne wstążeczki

Edytowane przez vilandra
Czas edycji: 2009-02-26 o 16:13
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 17:04   #24
Pfff34
BAN stały

Przekupka: 49 pkt / 98% pozyt.
GG do Pfff34

oj dziewczyny. jednym może się nie podobac wątek ale drugim tak. nie zapominajmy po co został stworzony.
Pfff34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 17:06   #25
astronomiczna.ania
Rozeznanie

GG do astronomiczna.ania

Cytat:
oj dziewczyny. jednym może się nie podobac wątek ale drugim tak. nie zapominajmy po co został stworzony.
A po co został stworzony?

Nota bene chyba bez wiedzy Moderatora Targowiska, w którego to kompetencjach jest tworzenie wątków "redakcyjnych" lub uznawania za takowe wątków nie będących "kramikami", a stworzonych przez użytkowników Targowiska

Edytowane przez astronomiczna.ania
Czas edycji: 2009-02-26 o 18:28
Stary 2009-02-26, 18:10   #26
mirra77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilandra Pokaż wiadomość
EDIT tak sobie pomyślałam, że jak jest "czarna lista-luźna dyskusja" to może tak biała czy też złotą utworzyc, gdzie będziemy sobie słodzić do woli
Ja np moge posłodzić mirra77 za jej przecudne wstążeczki

dziekuje

Stary 2009-02-26, 20:02   #27
angel 310
BAN stały

Przekupka: 11 pkt / 100% pozyt.
GG do angel 310

nie rozumiem negatywnych emocji zwiazanych z tym watkiem
jeśli komuś wątek i jego sens się nie podoba, to trudno, ale moze można sobie czasem posłodzić
jeśli wątek niezgodny z regulaminem Mod moze go chyba skasować czy coś...
skoro jest czarna lista i wątek dyskusyjny, moze być i złota lista-co to komu przeszkadza?
nie mam duzego doswiadczenia na targowisku, ale wiem, ze bardzo chetnie wymienie sie ponownie z silencio, gargamelową ,Margott, Amanda-1a a takze chooomikiem i innymi wizazankami,ktore z dobroci serca w odpowiedzi na pw przesylaly mi probki lub odlewki zapachow,ktore chcialam poznac.Przekupek nie ma bo nie byla to wymiana z targowiska ale bardzo dobre wrazenia pozostaly
w dzisiejszych smutnych czasach milo chyba przeczytac ze ktos kogos docenia, czy za wywiazanie sie z umowy, czy po prostu za dobre serce i bezinteresowna czasami przysluge
angel 310 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 20:17   #28
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Nie widze sensu zakłądania takiego wątku, wyznacznikiem powinny byc przekupki. Ewentualne dyskusje prosze przeniesc na plotkowe.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości