|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
ZŁOTA LISTA TARGOWISKA - czyli z kim nie ma problemów!
Wiecie co, tak funkcjonuje CZARNA LISTA, może warto zrobić alternatywną "ZŁOTĄ LISTĘ", na którą wpisywać będziemy osoby, z którymi nie ma absoluttnie żadnych problemów. Mówie w szczególności o takich, które pięknie pakują paczuszki, biegną na pocztę w dniu, w którym obiecały wysyłkę, odpowiadają na meile, pytania, nie mają fochów i much w nosie, są miłe i rzeczowe, takie ASY nasze
![]() Taką obobą jest niewątpliwie m-habibi. Wymieniłam się dwa razy - przesyłka zawsze ubezpieczona, fantastycznie zapakowana. Kosmetyki rzetelnie opisane i wysłane czyściuteńkie. Do tej pory nie miałam ŻADNYCH problemów z babessą, siek, angel 310 ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- azadrubalja no problemos ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- soft - no problemos ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- no problemos także z biala_malpeczka
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ZŁOTA LISTA TARGOWISKA - czyli z kim nie ma problemów!
Dziwny topic
![]() Czytam Twój post, następnie spoglądam na Twoje przekupki i widzę, że na liście polecanych przez Ciebie użytkowniczek brakuje nicków takich jak azadrubalja, biala_malpeczka i soft, czyli de facto wymian z nimi nie polecasz. Wchodzę na przekupki wystawione przez Ciebie - same pozytywne, co więcej, większość hurra optymistycznych (mimo, że wcześniej nie poleciłaś wymian z nimi). Więc o co kaman ![]() ![]() Podsumowując- dla mnie wyznacznikiem z kim warto, a z kim nie, są jego przekupki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
ja nie miałam żadnych problemów z Agniesia666 i Redhaired Witch. Chyba z tych wymian jestem najbardziej zadowolona
![]() Soso: przekupki mimo wszystko są czasami naciągane ![]() Edytowane przez Pfff34 Czas edycji: 2009-02-26 o 11:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Kici kici miau miau
|
ale wydaje mi sie ze jesli zaszla pomylka w przekupce, a wiadomo kazdemu sie zdarzaja to mozna pisac do Agi zeby uniewaznic?
mam takie samo zdanie jak Soso - mysle ze nwystarczy Czarna Lista i przekupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wystarczy zawsze szczerze ocenić wymianę i Wizażankę, nie obawiać się neutrali czy negatywów
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
System przekupek + Blacklist stanowią w moim odczuciu wystarczająco sprawnie funkcjonujący mechanizm minimalizujący ryzyko dobicia targu z kimś nieuczciwym.
Pojedyncze incydententy "wpadek" są - ze względu na skalę działalnosci Targowiska - nie do uniknięcia ![]() Wystawienie sobie nawzajem laurek i publiczne kadzenie takich wpadek nie wyeliminuje ![]() Może co najwyżej poprawić komuś humor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||
Zadomowienie
|
Chodziło mi przede wszystkim o to, by poprawić sobie nastrój
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
podsumowując - dla mnie takim wysnacznikiem nie są pozytywne przekupki, podobnie jak komentarze na allegro - lekko naciągane. przykład z wczoraj - wizażanka otrzymała ode mnie paczuszkę, dostałam PW że wszystko OK - na co czeka? czemu nie wystawia przekupki? ja wystawiam od razu po otworzeniu i ocenie. paczki nie otrzymałam do tej pory, czekam, czekam, a moja cierpliwość sie kończy, bo inne do mnie doszły, nawet te wysłane przedwczoraj... i co? co w takich sytuacjach robicie?
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
np. taka sytuacja, która przytrafiła mi się naprawdę: wymieniam się z osobą X, ja dostałam już od niej paczkę a ona ode mnie nie bo paczka 'zaginęła' na poczcie... nie wystawiam przekupki, paczkę odsyłam do osoby X z powrotem wiem, że paczki giną rzadko ale jednak...
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też wymagam rozsądnego zachowania czyli wysyłki w dniu umówionym, potwierdzenia otrzymania przesyłki i odpowiedzi na pytania, a gdy jestem ignorowana to miło przypominam o sobie kolejny raz aż do skutku ![]()
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ach, dzięki! dlatego chciałam sobie polepszyc nastrój tworząc ten wątek. chciałam poznać inne dobrze wywiązujące się wizażanki. ale jak widze to nie działa też ;(
#13 |
Zakorzenienie
|
Na początku wystawiałam przekupki natychmiast po otrzymaniu paczki, teraz różnie - zdarza mi się, że czekam, aż druga strona potwierdzi, że wszystko ok /zawsze dopuszczam możliwość odmiany/.
|
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sugerowanie podobnej zależności zadziwia mnie ![]() Mimo iż na Targowisku wymianiam się od relatywnie długiego czasu, zawsze nadaję przesyłkę w terminie, który uzgodniłam. Uważam to za normę i nie stawiałabym znaku równości pomiędzy takim właśnie postępowaniem a naiwnością i brakiem cwaniactwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
no a jeśli - ja miałam taką sytuację - paczka przychodzi - jesteś zadowolona, nawet bardzo - wystawiacie sobie przekupki, ale po niespełna tygodniu okazuje się że "prawie" nowa, lub "zaledwie wypróbowana" rzecz sie kończy - odmieniacie się, bo to przecież niemożliwością jest żeby coś po kilku razach użycia - coś co miało Ci służyć minimum miesiąc - półtora - się skończyło! to wtedy cofa się przekupkę? bo moim zdaniem - jeśli wizażanka nie wiedziała, że tak jest, była miła, zachowała się fantastycznie, przeprosiła - to jak najbardziej należy jej się pozytyw.
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym w takich sytuacjach zawsze mozna poprosic moderatora o anulowanie przekupki... Ale to tylko moje osobiste zdanie, kazdy niech robi jak uwaza za sluszne ![]() (zeby nie bylo - mi sie tez zdarza nie wystawic od razu natychmiast, ale to bardziej z braku czasu i chwilowego zakrecenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
może złe słowo użyłam, powinno być "ZARADNE" - wydaje mi się, że człowiek się uczy w miarę wzrostu liczny wymian i staje się bardziej zaradny ![]() edit: liczby zamist liczny ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wysyłek - mi parę razy zdarzyło się nie wysłać w deklarowanym terminie - raz, że pracuję dość długo, dwa - poza pracą mam mnóstwo innych zajęć i zobowiązań, z których nie mogę się wykręcić, ponadto wracając do domu muszę liczyć się z tym, że stanę w korkach i nie zdążę na pocztę, która notabene otwarta jest w chorych godzinach. Liczenie na mojego Tżeta mija się z celem, jest duzo bardziej zajęty niż ja i mimo jego dobrych chęci, często-gęsto zapomina o moich paczuszkach. Piszę wtedy do Wizażanki, przepraszam i liczę na zrozumienie. Niestety, nie jestem i długo nie będę panią swojego czasu ![]() ![]() Edytowane przez Soso Czas edycji: 2009-02-26 o 14:14 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
ja od siebie mogę dodać, że patrząc po swoich przekupkach, to ja byłam zadowolona prawie ze wszystkich wymianek. może z 1 nie byłam. A tak polecam wszystkich ze swojej listy! ;-)
Edytowane przez Layla79 Czas edycji: 2009-02-26 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szkoda zresztą czasu na dalsze semantyczne rozważania Wracając do rzeczy: wedlug mnie system laurek publikowanych na Złotej liście nie okaże sie przydatny Indeks Przekupek, jako prosty system oceny zero-jedynkowej wzbogacony o zwięzłe komentarze to chyba najlepsze co można było wymyslić. Złota lista po pewnym czasie zaczęłaby przypominać Blacklist: jej przestudiowanie zajmowałoby debiutującym przekupkom całe wieki. Naturalnie nie chcę przez to powiedzieć, że Blacklist jest zbędna ![]() Jest wprost przeciwnie Można tam znaleźć szereg niezwykle cennych informacji, w tym między innymi wpisy dające świadectwo niechlubnych zachowań przekupek, których konto jest aktualnie - o dziwo ![]() PS. A na poprawę humoru - nie masz jak udana wymiana. Taka zwyczajnie udana. Bez laurki ![]() Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2009-02-26 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
droga dagwoj vel Holly
![]() Tylko, żebykażdy pisał rzetelnie. Osobiście ja wystwiając przekupke nie ograniczm się tylko do napisani , że "super " Pisze, że kosmetyk był czysty, że orginalny itp A to że jesteś zniechęcona, moja droga, chyba każda miała kiedyś taki stan, wierz mi ![]() ![]() ![]() I na zakończenie pozwole sobie wystawić "laurkę " m-habibi, od której dostałam dzisiaj piękną Sycylie + gratiski. A wszystko śliczne, czyste i w ogóle ![]() EDIT tak sobie pomyślałam, że jak jest "czarna lista-luźna dyskusja" to może tak biała czy też złotą utworzyc, gdzie będziemy sobie słodzić do woli ![]() Ja np moge posłodzić mirra77 za jej przecudne wstążeczki ![]() Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2009-02-26 o 16:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nota bene chyba bez wiedzy Moderatora Targowiska, w którego to kompetencjach jest tworzenie wątków "redakcyjnych" lub uznawania za takowe wątków nie będących "kramikami", a stworzonych przez użytkowników Targowiska Edytowane przez astronomiczna.ania Czas edycji: 2009-02-26 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziekuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
nie rozumiem negatywnych emocji zwiazanych z tym watkiem
![]() jeśli komuś wątek i jego sens się nie podoba, to trudno, ale moze można sobie czasem posłodzić ![]() jeśli wątek niezgodny z regulaminem Mod moze go chyba skasować czy coś... skoro jest czarna lista i wątek dyskusyjny, moze być i złota lista-co to komu przeszkadza? nie mam duzego doswiadczenia na targowisku, ale wiem, ze bardzo chetnie wymienie sie ponownie z silencio, gargamelową ,Margott, Amanda-1a a takze chooomikiem i innymi wizazankami,ktore z dobroci serca w odpowiedzi na pw przesylaly mi probki lub odlewki zapachow,ktore chcialam poznac.Przekupek nie ma bo nie byla to wymiana z targowiska ale bardzo dobre wrazenia pozostaly ![]() w dzisiejszych smutnych czasach milo chyba przeczytac ze ktos kogos docenia, czy za wywiazanie sie z umowy, czy po prostu za dobre serce i bezinteresowna czasami przysluge ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Nie widze sensu zakłądania takiego wątku, wyznacznikiem powinny byc przekupki. Ewentualne dyskusje prosze przeniesc na plotkowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.