|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jak malować oczy z hererochromią (różnobarwność tęczówki)?
Od jakiegoś czasu bardziej zainteresowałam się makijażem- a można powiedzieć, że w sumie to zaczęłam się w ogóle interesować, bo wcześniej używałam jedynie maskary, kredki do oczu i brwi
![]() A może przesadzam i tylko sobie wmawiam, że to co pasuje jednemu oku nie pasuje drugiemu? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak malować oczy z hererochromią (różnobarwność tęczówki)?
Nie maluję oczu sama, ale może zainspiruje Cię Kate Bosworth- ona właśnie ma oczy takie jak Ty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na pewno brązy... bo one pasują do wszystkiego, tak samo szarości
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeju ale ci zazdroszcze!!! Moim zdaniem jest to szczyt zaje*istości!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Co do Kate Bosworth to oglądałam jej różne zdjęcia i czasami jest super pomalowana, ale było też zdjęcie, na którym miała oczy pomalowane na niebiesko no i z jednym okiem według mnie się trochę gryzło.
Makijaż na co dzień wolę bardziej stonowany, ale chciałabym móc kiedyś jakoś zaszaleć i nie wyglądać przy tym głupio ![]() ![]() Zanotowałam w takim razie, że mogę używać brązów, beżu, złotych odcieni - te zdarzało mi się używać, ale tak, żeby nie były bardzo widoczne. Zobaczę też jak się czuję w fioletach (chociaż mam strach przed tym czy nie zrobię sobie śliwki z oka ![]() No i dziękuję za komplement co do oczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem masz śliczne te oczy! jeszcze nigdy nie widziałam osoby z takimi oczami
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Powiem tak - ja mam zielone oczy. Najczęściej używam kolorów: fioletowe, zielone i brązy. Moim zdaniem te kolory najfajniej wyglądają przy zielonych oczach, szczególnie fiolet. Musisz wybrać taki odcien, który jest może trochę jaśniejszy, jeśli boisz się efektu śliwy pod okiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
jakie Ty masz fajne oczęta
![]() moje propozycje: klasyczne neutralne barwy: czerń, szarość, biel, beże do tego gołębi błękit, lila, złoty, pistacjowy lub limonkowy cienie pomarańczowe czy morelowe ładnie podbijają zieloną barwę oczu. z kolei jeśli użyjesz różu lub czerwieni- utworzy się silny kontrast z niebieskim.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że nie odpisywałam, ale przeczytałam nowe posty, miałam odpisać później i jakoś wyleciało mi z głowy
![]() Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, trochę naprowadziłyście mnie na trop w jakich odcieniach mam buszować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witajcie!
Od urodzenia borykałam się z problemem "ale Ty masz dziwne oko! pokaż!"... odkąd pamiętam nienawidziłam mojego innego oka, chciałam mieć normalne. Moje plamki w prawym oku znacząco pomniejszają je wizualnie. Kiedy trochę dorosłam, stwierdziłam, że to powinien być mój atut. Więc tak jak wcześniej ukrywałam moją wadę/skarb (niewłaściwe skreślić ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.