Zostań Ambasadorką Garniera! Moja pielęgnacja :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Zostań ambasadorką Garnier

Notka

Zostań ambasadorką Garnier Jedyna, niepowtarzalna okazja aby zostać ambasadorką Garnier. Weź udział w naszej akcji i wygraj wspaniałe nagrody.

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 21:01   #1
Linn4
Raczkowanie

Zostań Ambasadorką Garniera! Moja pielęgnacja :)

Oto mój stały program pielęgnacyjny.

Typ cery: mieszana
Skłonność do alergii: brak skłonności do alergii
Skłonność do rozszerzonych naczynek: brak
Skłonność do podrażnień: cera normalna
Włosy: Proste, cienkie, dość zmęczone codziennym suszeniem, ale wspierane przez stos odżywek

R A N E K

Wstawanie nie przychodzi mi z łatwością. Ustawiając budzik na godzinę 7, zazwyczaj z łóżka podnoszę się dopiero 46min później. To już chyba mój rodzaj rytuału

Ok, udało mi się wstać. Cóż za sukces, teraz wystarczy tylko zjeść, niestety, niezbyt pożywne śniadanie popijając w pośpiechu herbatą. Patrząc na zegarek zauważam, że mam 50min na przygotowanie się do szkoły.
Cel: łazienka

Ok. Jak każdego dnia podchodzę do wanny i myję głowę. Oczywiście w ruch idzie
szampon i odżywka 'Pantene Pro-V gęste i mocne'
Po osuszeniu moich cienkich, długich kłaków czas na
Schwarzkopf, Gliss Kur Total Repair

Teraz do akcji rusza maść,
Klindacin T
na trądzik i inne zakażenia skóry. (apteka). Całe szczęście, że wchłania się tak szybko... Przy moim ograniczeniu czasowym!
Do tego jeszcze zrobione na zamówienie z przepisu specjalny płyn na miejsca zakażone
Hydrocort i inne składniki

Teraz pora zająć się tymi uporczywymi "kropkami" na moim nosie i jego okolicach. Żegnajcie wągry!
Clearasil, Complete, Oczyszczające płatki na wągry

Nerwowo zerkam na telefon. Spokojnie, jeszcze jest trochę czasu... Teraz akcja - szybkie mycie zębów. Okazuje się jednak, że ta akcja nie jest taka krótka. W końcu biały uśmiech to podstawa!
Blend-a-med Complete 7+ oraz
Gaba, Elmex Sensitive Plus
Ach te moje wrażliwe zęby...

Uśmiecham się do lustra z zadowoleniem. Prawie jak gwiazdorski uśmiech (pomijając tą szparę między zębami i kilkoma przebarwieniami oczywiście...)
Ok, teraz przydałby się krem matujący... Jak zawsze niezawodna
Dax Cosmetics, Perfecta, Cera mieszana

No, od razu widać poprawę
Zanik krem wchłonie nakładam na brwi kredkę. Bez niej są takie jasne... No cóż, uroki bycia blondynką
Eveline, Beauty Line, kredka z temperówką

Teraz już nawet mogę spojrzeć w lustro nie krzywiąc się Dlaczego ciągle zapominam wybrać się na tą przeklętą hennę??
Teraz do akcji wchodzi
Maybelline, Dream Matte Mousse oraz
Maybelliine, Define A-Lash Mascara

Teraz, kiedy cera jest matowa i nie świeci się, tusz wydłużył moje rzęsy, mogę iść do szkoły. Ach, kolejny dzień tortur...

P O P O Ł U D N I E

Oj tak, szkoła naprawdę potrafi zmęczyć człowieka. Moje biedne dłonie tak bardzo zmęczone pisaniem... Na szczęście zawsze pod ręką mam
Kozie mleko, Ziaja, krem do rąk

Ulżyłam trochę moim dłoniom, teraz trzeba ulżyć mojej duszącej się cerze. Pora zmyć cały makijaż. I tak do końca dnia zamierzam tylko pouczyć się i posiedzieć przed telewizorem...
Garnier, mleczko do demakijażu, skóra wrażliwa

W I E C Z Ó R

Oho, na zegarze już mocno po 23. Chyba pora wejść pod prysznic, a potem w końcu odrobić prace domowe.
Powtarzam po raz kolejny rytuał z Płatkami oczyszczającymi na wągry Clearasil, Klindacinem T oraz płynem z apteki. Teraz czas na
Peeling Perfecta, z mikrodrobinkami
Oczywiście wg. zaleceń, nie stosujęgo każdego dnia

Od razu odczuwam ogrooomną świeżoość Teraz jeszcze
Perfecta, maseczka odżywcza z migdałami i miodem

W tym czasie zdążam umyć zęby. Zmywam maseczkę i nakładam po raz kolejny krem Perfecty matujący.
Teraz jeszcze poprawię łuk moich brwi... No, chyba mogę już zwolnić łazienkę.

Oczywiście nie można zapomnieć o 20krotnym użyciu
Pomadki Bebe, perłowej
Co ja bym bez niej zrobiła...

Na szczęście mam już taką wprawę, żę te wszystkie czynności zajmują mi nie aż tak dużo czasu...

Linn4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-02, 08:06   #2
Linn4
Raczkowanie

Zapaaachy ;)

Moja mała perfumeria...

Do szkoły?

Zawsze mówiłam - zapach to wykończenie stroju Ciągle się tego trzymam i staram się, aby moje zapachy odpowiadały mojej osobowości, a także porze dnia. Dlatego z rana wyciągam
Adidas, Pure Lightness EDT

Zanim znalazłam ten "odpowiedni" szukałam i szukałam... Może kręci mnie ta trochę męska woń ;D Jedyna wada tego naprawdę ładnego zapachu jest nietrwałość.. No, ale jak zawsze mam go w torbie to nie jest źle

Na wieczór?

Elegancko mniej czy bardziej, nie odmawiam sobie zmysłowości poprzez dobranie odpowiedniego zapachu. Perfumy kupione na lotnisku Nigdy nie zapomnę tego dnia... Ach te samoloty lubiące się spóźniać 5 godzin... To mój ulubiony spośród wszystkich...
Ghost perfume

Noo, za tą cenę chyba mam prawo wymagać, nie? Zapach mnie powala za każdym razem, jest intensywny i trzyma się całą noc Och och ile to już komplementów słyszałam po użyciu tego zapachu!

Z kumpelami?

Na zakupy, czy po prostu posiedzieć, obejrzeć film czy dobrej (i tylko dobrej) muzyki... Również odnaleziony po wielu próbach
C-Thru Magic

Linn4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Zostań ambasadorką Garnier

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości