Mężczyźni też o siebie dbają ... ambasador garnier :p - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zamknięte > Fora sponsorowane > Zostań ambasadorką Garnier

Notka

Zostań ambasadorką Garnier Jedyna, niepowtarzalna okazja aby zostać ambasadorką Garnier. Weź udział w naszej akcji i wygraj wspaniałe nagrody.

Narzędzia
Stary 2009-02-19, 19:14   #1
imtheone89
Przyczajenie

Mężczyźni też o siebie dbają ... ambasador garnier :p

DBANIE O SIEBIE NIE UJMUJE NIC Z MĘSKOŚCI !
PIĘKNO TKWI W KAŻDYM
PIĘKNO JEST...
NATURALNE

......................... ......................... ...............

witam,
pokusiłem się o mały wstęp do wątku konkursowego z racji tego, że jestem w stosunku co do płci mniejszością na tym forum. Co nas sprowadza na serwis wizaz.pl? Oczywiście zainteresowanie pięknem, czystością, dbałością i nowoczesnością.

Jednym słowem czymś co nas wyróżnia, odznacza i daje chcęć do życia.

Piękno samo w sobie jest naturalnym dobrobytem lecz wiele współczesnych czynników, jak skarzone, zanieczyszczone powietrze czy także nieumiejętność w doborze środka pielęgnacji sprowadza nas na drogę wyniszczenia piękna. I właśnie na tym chciałem się skupić. Czasami sami niszczymy naszą skórę, cerę, włosy... wszystko, o co dbamy poprzez zły dobór kosmetyków.

Ja przez wiele lat byłem w strasznie błędnym kole. Z powodu, że posiadam cerę mieszaną w stronę suchej, lecz wrażliwą + niedoskonałości (teraz już zdaje sobie sprawę z tego skąd te niedoskonałości się pojawiały) używałem specjalnie przeznaczone do takiej cery kosmetyki... hmm... a może inaczej, wydawało mi się, że właśnie takie stosowałem.

Świecąca skóra, często przesuszona? Po czym jeszcze bardziej się przetłuszająca z nierzadko bolącymi niedoskonałościami?

Tak kochani! znam to... co było tego powodem? Oczywiście to błędne koło:
wyszuszanie>>wzmożona produkcja łoju, zaczopowanie ujść gruczołów>>świecenie>>nie doskonałości!

tak wiem! to jest wszystkim niby bardzo dobrze znane "koło" lecz i tak popełniamy błędy.

Ja na szczęście zniszczyłem i przerwałem "błędne koło"!
Wiem jak... i teraz przez ten wątek przedstawiając mój sposób pielegnacji i kosmetyki, których używam pokażę jak dojść do normalnej, bezproblemowej cery.

I tu nawet skarzone powietrze nie da rady naszemu NATURALNEMU PIĘKNU!

Jestem chłopakiem zafascynowanym światem kosmetyków. Może to brzmi śmiesznie ale z drogerii wyjść nie mogę obojętnie. Te piękne opakowania, opisy producenta obiecujące jak za dotknięciem różdżki wspaniały wygląd i zapachy! tak właśnie... zapachy... ah!

Dziękuję wszystkim, którzy przeczytali to co naskrobałem na wstępie,

Jestem Artur. Miło mi Was poznać

PIELĘGNACJA PORANNA:

Wierzę, że się zdziwicie ale na poranną pielęgnację mam swój naturalny kosmetyk
ŻADNYCH ŻELI, MYDEŁEK, PIERDÓŁEK
i tym innych

Koktaj marchwiowo-cytrynowy
* PRZEGOTOWANA WODA 1/2 SZKLANKI
* ŚWIEŻY SOK Z JEDNEJ ŚREDNIEJ MARCHEWKI
* JEDNA CAŁA CYTRYNA
* SOK Z LIŚCIA POKRZYWY

Do szklanki z wodą dolewamy zmieszany sok z cytryny, marchwi oraz pokrzywy. Przelewamy do atomizera lub buteleczki po zużytym toniku, wstawiamy do lodówki. Tak przygotowany koktajl ma za zadanie odświeżyć naszą skórę każdego ranka poprzez spryskanie (atomizer) lub przmycie skóry, a także rozświetlić i dać cennych ładnie skomponowanych witaminek.
NIE POZWÓL WYSCHNĄĆ KOKTAJLOWI NA TWOJEJ SKÓRZE ! po maksimum 5 sekundach usuń koktajl przecierając skórę wacikiem lub ręczniczkiem jednorazowym.

termin ważności w lodówce: max. 2 tyg.
przed użyciem pamiętaj o wstrząśnięciu!
Teraz śmiało możesz nałożyć swój ulubiony krem, a następnie makijaż. Niestety w tym punkcie nie pomogę, ponieważ ja po koktajlu na dzień nie daję żadnych kremów.

MIJA SOBIE ŚLICZNIE DZIONEK, PODCHODZĘ DO LUSTRA... MINĘLO 5,6 GODZ. OD MOJEJ PORANNEJ PIELĘGNACJI... hmm... skóra się nie świeci, jest rozjaśniona i bez niedoskonałości! i tak do pielęgnacji wieczornej.

PIELĘGNACJA WIECZORNA

Wieczorem w ruch idą kosmetyki przeznaczone do skóry wrażliwej.

GARNIER, SKÓRA WRAŻLIWA TONIK ŁAGODZĄCY!
istne cudo jak dla mnie!

BEZPIECZNY SKŁAD:
Aqua/Water, Glycerin, Nymphaea Alba/Nymphaea Alba Flower Extract, Panthenol, Rosa Centifolia/Rosa Centifolia Flower Water, Butylene Glycol, Dipropylene Glycol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Sodium Hydroxide, Sodium Palmitoyl, Proline, Methylparaben, Polyaminopropyl Biguanide (F.I.L. B26643/3).

koi moją skórę, rozjaśnia, nawilża... oczyszcza tak jak ma oczyszczać! delikatnie!

KREM OCHRONNY BAMBINO! << odkrycie dzięki wizażowi (tu pokłony!)

Po przetarciu dokładnym i delikatnym, cery tonikiem, nakładam cieńką warstwę kremu bambino na całą twarz po czym wklepuje. I tak "mój krem na noc" sobie ładnie pięknie wygładza, odżywia, rozjaśnia i ochrania skórę kiedy smacznie sobie śpimy. Rano skóra jest matowa, gładka, świeża i wypoczeta.
Przygotowana pod koktajl!

TO TYLE! MOJA CERA NIE ZNOSI KATORGI, MA SWÓJ NATURLANY PŁASZCZ LIPIDOWY. JEST JUŻ NORMALNA. DZIĘKI DOBREJ PIELĘGNACJI!

POLECAM!

PIELĘGNACJA SPECJALNA:

RAZ W TYGODNIU, MASECZKA Z ZIELONEJ GLINKI ARGILETZ W TUBCE

O maseczce powiedziano już chyba wiele. Wiem, że kto użyje nie powie o niej złego słowa! Przebarwienia żegnajcie! Witaj nowa skóro! Efekt już po m-c stosowania raz w tygodniu, po 15 min, tylko pod prysznicem, aby maseczka nie miała szansy zaschnąć, lub pod parówką.

To tyle jeśli chodzi o cerę! Dziękuję Ci naturo! Żegnaj chemio!

Kosmetyki są ważne, ale minimalizm kosmetyczny jeszcze ważniejszy

C.D.N.

* jama ustna ... jej pielęgnacja!

Edytowane przez imtheone89
Czas edycji: 2009-02-19 o 19:58
imtheone89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:07   #2
zoooko
Przyczajenie

Dot.: Mężczyźni też o siebie dbają ... ambasador garnier :p

ciekawy przepis na ten koktajl napewno skorzystam a ten sok z marchewki trzeba zrobić samemu;>
zoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-19, 20:15   #3
imtheone89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zoooko Pokaż wiadomość
ciekawy przepis na ten koktajl napewno skorzystam a ten sok z marchewki trzeba zrobić samemu;>
Ja robię to tak, że trę marchewkę na najmniejszej tarce, potem te wiórki biorę w rękę (czystą hehe) i wyciskam jak najmocniej potrafię do miseczki aż te wiórki będą suche, wciskam cytrynkę, wywar z pokrzywy i dolewam do wody.

Można to zrobić też w sokowirówce, której niestety nie posiadam :p
Stary 2009-02-20, 09:20   #4
zioła
Zakorzenienie

Bardzo podoba mi się to,że postawiłeś na minimum

Mam tylko jedno pytanie co do oczyszczania twarzy. Wystarcza Ci ten koktajl rano? Przecież po nocy skóra zwykle potrzebuje oczyszczenia, po tym co wydzieli się z niej w ciągu nocy? Te naturalne składniki mają aż takie właściwości oczyszczające?

A maseczkę z glinki (ta sama firma) , robię sama, tylko czystą glinkę mieszam z łyżką wody i robię papkę. Też bardzo polecam

P.S. fajny wątek

Edytowane przez zioła
Czas edycji: 2009-02-20 o 09:23
zioła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 10:21   #5
imtheone89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zioła Pokaż wiadomość
Bardzo podoba mi się to,że postawiłeś na minimum

Mam tylko jedno pytanie co do oczyszczania twarzy. Wystarcza Ci ten koktajl rano? Przecież po nocy skóra zwykle potrzebuje oczyszczenia, po tym co wydzieli się z niej w ciągu nocy? Te naturalne składniki mają aż takie właściwości oczyszczające?

A maseczkę z glinki (ta sama firma) , robię sama, tylko czystą glinkę mieszam z łyżką wody i robię papkę. Też bardzo polecam

P.S. fajny wątek
W przypadku mojej skóry bardzo dobrze się sprawdza. Zero przetłuszczenia, niedoskonałości... widocznie moja skóra nie potrzebowała radykalnego oczyszczania, które do tej pory jej fundowałem i, które za każdym razem wywoływały u mnie pryszcze i świecenie twarzy. Czasami "dogłębne oczyszczenie" to tylko chwyt reklamowy, ze skóry wystarczy z samej powierzchni zetrzeć to co zostało po nocy własnie w taki delikatny sposób. To dla niej najzdrowsze. Pozdrawiam

Załączam plik ze mną <lol>
to było jeszcze w lato, kiedy byłem nieźle opalony, ale i to nie zaszkodziło cerze przy takiej pielęgnacji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1811167_1024.jpg (88,2 KB, 135 załadowań)
Stary 2009-02-20, 11:01   #6
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Nie wiedziałam że mężczyźni też robia takie 'domowe kosmetyki'
Nigdy nie skusiłam się na nic w tym stylu oprócz peelingu kawowego(który sobie bardzo chwale). Jakos tak zawsze mi się wydawało że jkabym nalozyla coś na twarz z takich rzeczy do jedzenia miałabym ochote to zjeść bo by mi pod nosem pachniało
No ale skoro mężczyzna nawte poleca...To może spróbuje.
Na zdjęciu skóra wygląda nieźle, tylko że bardzo opalona, lepiej by było widać na większym zbliżeniu i bez opalania

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-20, 11:48   #7
imtheone89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Nie wiedziałam że mężczyźni też robia takie 'domowe kosmetyki'
Nigdy nie skusiłam się na nic w tym stylu oprócz peelingu kawowego(który sobie bardzo chwale). Jakos tak zawsze mi się wydawało że jkabym nalozyla coś na twarz z takich rzeczy do jedzenia miałabym ochote to zjeść bo by mi pod nosem pachniało
No ale skoro mężczyzna nawte poleca...To może spróbuje.
Na zdjęciu skóra wygląda nieźle, tylko że bardzo opalona, lepiej by było widać na większym zbliżeniu i bez opalania

A bo mężczyźni też o siebie dbają
hehe no to daję jakąś fotkę taką gdzie nie jestem opalony i z dosyć bliska
z mamą pipi w sylwka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d9b3b7a851.jpg (39,4 KB, 132 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-20, 20:08   #8
imtheone89
Przyczajenie

C.D.N. ...

JAMA USTNA

Czym byłaby piękna cera, bez pięknego uśmiechu?

Tak, wiem! Kolor oraz układ zębów są uwarunkowane genetycznie. Mam to szczeście, że naturalnie mam ładne białe i proste zęby.
Ale poprzez spożywanie herbaty, słodyczy i wgl potraw moje zęby nie są natualnie białe, niekiedy mają nieciekawy żółty nalot, są nieczyste.

Jest wiele wybielających past, ale mi do gustu przypadła jedna jedyna:

BLEND-A-MED 3d WHITE !

wybieram wersję podstawową!

Uwierzcie próbowałem wiele past nawet tych po 30, 40 zł, ale tylko blend-a-med 3d white daje mi pewność i satysfakcje z uzyskanej bieli.

No tak... ale tu się liczy także systematyczność i zamiłowanie do szczotkowania zębów :p

Ja zazwyczaj myję z rana przed śniadaniem, odrazu po śniadaniu i następnie po każdej przekąsce, po obiedzie, kolacji i po nocnym obżarstwie. Wtedy mogę iść spać.

Ale tak robiłem przy każdej paście, a jakoś najlepsze efekty widzę dzięki tej.

SKROBAK DO CZYSZCZENIA JĘZYKA!

Ale jama ustna to nie tylko zęby, to także język, na którym często lubi pojawiać się biały nalot, najczęściej są to pozostałości pasty. Wtedy używamy urządzonka jakim jest skrobak Ciach ciach i języczke jest świeżutki, czyściutki i pozbawiony bakterii

ODŚWIEŻACZ DO UST

Na koniec po wszystkich zabiegach psikam odświeżaczem do ust firmy Rossmann, Prokudent

POLECAM WSZYSTKIM TE 3 produkty, które upiększą nasz uśmiech i dodadzą pewności siebie...
... teraz każdy pocałunek będzie czystą przyjemnością!

......................... .........................

USTA!
......................... .........................

Szczególnie w zimę moje usta są często spierzchnięte i wysuszone, przez co uwydatniają się suche skórki.

Pomocne są w zwalczaniu tego efektu balsamy, pomadki i inne cuda niewidy do ust.

Ja polecam wypróbowaną kurację "usta jak marzenie"

Etap nocny:
smarujemy usta balsamem do ust TISANE ... dostępnym w aptekach!

efekt: rano usta są nawilżone i odżywione

Etap dzienny:
smarujemy usta cieńką warstwą kremu nivea klasycznego, a potem równie cieńką warstwą balsamem TISANE

Zapomniałem co to są problemy z ustami!

WAŻNE!! KOSMETYKI TE DA SIĘ ZLIZAĆ A NA MROZIE LIZĄC USTA i ZLIZUJĄC NASZE WARSTEWKI OCHORNNE dajemy sobie marne skutki kuracji!

PAMIĘTAJ! 3MAJ JĘZYK ZA ZĘBAMI

C.D.N.
Stary 2009-02-21, 01:55   #9
wsiowy_gupek
Zakorzenienie

GG do wsiowy_gupek

Buzia rzeczywiście wydaje sie być wypielęgnowana dość
Nie wiem czy masz naturalnie cere bez większych problemów, czy to dzięki tym kosmetykom, ale chyba troche mało ich żeby zneutralizowac jakieś większe problemy Chociaż ja też nie używam całego sklepu kosmetycznego

Mimo to podoba mi sie Twój wątek, ale moge byc nieobiektywna bo jestem chłopiarą, mam słabość do mężczyzn więc nie wiem czy powinnam głosować

Zapuszczam:
włosy, paznokcie i biust.

Po prostu od urodzenia jestem chora na lenia
Wszystko co robię - robię tak od niechcenia...

Bo wolny czas to jest coś co lubie,
tych co pracują i się uczą nie rozumiem!
wsiowy_gupek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-21, 09:11   #10
imtheone89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez wsiowy_gupek Pokaż wiadomość
Buzia rzeczywiście wydaje sie być wypielęgnowana dość
Nie wiem czy masz naturalnie cere bez większych problemów, czy to dzięki tym kosmetykom, ale chyba troche mało ich żeby zneutralizowac jakieś większe problemy Chociaż ja też nie używam całego sklepu kosmetycznego

Mimo to podoba mi sie Twój wątek, ale moge byc nieobiektywna bo jestem chłopiarą, mam słabość do mężczyzn więc nie wiem czy powinnam głosować

Uwierz mi, że moja buzia wyglądała tragicznie! Miałem niekiedy taki stan skóry, że nawet na urodziny mojej mamy, kiedy to zjechała się cała rodzina zamknąłem się w pokoju, zgasiłem światło, pod kołdrę i kazałem powiedzieć, że mnie nie ma. Wsydziłem się pokazać z czerownymi wulkanami na czole, brodzie. Używałem wtedy zestawy garniera, under twenty itp... do właśnie cery z niedoskonałościami. I to był wielki błąd. Po prostu źle dobrane kosmetyki!

Hmm... miłoby było jakbym dostał głosy ale jakoś specjalnie się nie będę o nie upominał. Tak prawdę mówiąc rozmowa i pisanie o kosmetykach to moja mała pasja xD

Pozdrawiam

EDIT: Chciałem jeszcze nadmienić, że dużo czytałem o tzw "minimalizmie kosmetyczny" ... myślę, że to akurat dobrze kiedy stosuje się jeden preparat do oczyszczania, jeden do nawilzania i jeden do ew. niedoskonałości. Zazwyczaj używając całą serię w przypadku skóry tłustej i problemowej tylko szkodzimy wysuszaniem i chemią w nich zawartą.

Ile bym dał żeby wszystkie kosmetyki były w czarncyh brzydkich opakowaniach, byłby bezzapachowe i nie miały żadnych obietnic producenta :p hehe wtedy bym na nie pewnie tak nie leciał

Czas edycji: 2009-02-21 o 09:17
Stary 2009-02-21, 10:03   #11
Ewelosa
Raczkowanie

GG do Ewelosa

Też ostatnio odkryłam ten basalm do ust - i zapisuję się do fan clubu bo jest rewelacyjny

Cytat życia:
"Albowiem taki człowiek jest jakie myśli w jego sercu"
Ewelosa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-02-22, 20:48   #12
natuUusia
Przyczajenie

Artur, świetny wątek gratuluje pomysłu i dziękuje, że zechciałeś podzielić się z nami swoim doświadczeniem w walce z niedoskonałościami itp.

Sama mam duży problem z cerą. Moja skóra przetłuszcza się i mam dużo niedoskonałości + przebarwienia z nimi związane. Ostatnio zmieniłam dermatologa. Zapisała mi maść Acne Derm. Nie wiem czy ona komuś coś mówi. Jak narazie jest spoko. Troche się uspokoiło i moge się cieszyć PRAWIE idealną cerą. Cały czas używam rano żelu z Under Twenty. Nawet nieźle matuje. Ale mam chęć wykorzystać twój przepis na ten koktajl.

Mam tylko jedno pytanie do Ciebie Artur, jak myślisz czy jesli będę używała tego kotajlu to będę mogła później po nim zastosować tą maść od dermatologa? Bo stosowanie tego mojego żelu to raczej chyba odpada, nie? Pozdrawiam
natuUusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-22, 21:35   #13
imtheone89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez natuUusia Pokaż wiadomość
Artur, świetny wątek gratuluje pomysłu i dziękuje, że zechciałeś podzielić się z nami swoim doświadczeniem w walce z niedoskonałościami itp.

Sama mam duży problem z cerą. Moja skóra przetłuszcza się i mam dużo niedoskonałości + przebarwienia z nimi związane. Ostatnio zmieniłam dermatologa. Zapisała mi maść Acne Derm. Nie wiem czy ona komuś coś mówi. Jak narazie jest spoko. Troche się uspokoiło i moge się cieszyć PRAWIE idealną cerą. Cały czas używam rano żelu z Under Twenty. Nawet nieźle matuje. Ale mam chęć wykorzystać twój przepis na ten koktajl.

Mam tylko jedno pytanie do Ciebie Artur, jak myślisz czy jesli będę używała tego kotajlu to będę mogła później po nim zastosować tą maść od dermatologa? Bo stosowanie tego mojego żelu to raczej chyba odpada, nie? Pozdrawiam

z tego co wiem, to Acne Derm nie można nakładać na skórę przygotowaną wcześniej tonikim... << nie chciałbym wprowadzić w błąd więc proszę przejrzyj forum, lub prosze o odzwe jakiejś wizażanki mój koktail jest naturalną mgiełką do odświeżania twarzy bez ŻADNYCH ulepszej chemicznych i myślę, że po tym na pewno maść by się nie gryzła. Żel UnderTwenty ma strasznie niepotrzebny składnik jakim jest SLS czyli Sodium Laureth Sulfate << detergent powodujący to, że nasz żelik się pięknie pieni, ale także to, że zostając na skórze powoduje różne wysieki i wysuszanie skóry. Dlatego ja zrezygnowałem z żeli, mydełek itp na rzecz mgiełki i toniku GARNIER, SKÓRA WRAŻLIWA Tonik Łagodzacy. Postaraj się na tydzień odłożyć swój żel i jesli nie zobaczysz jakiejś poprawy stosując tylko lekko oczyszczający (delikatnie) ale uczciwie tonik i koktajl to powróć do żelu, ale naprawdę... wybierz sobie inny żel, najlepiej apteczny. Acne Derm wyszusza skórę prawda? Pamiętaj o nawilżaniu. Jeśli podpasuje Tobie krem bambino polecam. Jeśli nie, to polecam krem nawilżająco-łagodzacy z serii do skóry wrażliwej Garniera. Bambino używaj na noc >> mniejsze ryzyko zapchania porów, jeśli jesteś na to podatna!

Dziękuję za miłe słowa
pozdrawiam!

Jutro postaram się opisać kosmetyki, których nie polecam, a które wypróbowałem na sobie.

a teraz mykam nynku )

Czas edycji: 2009-02-22 o 21:37
Stary 2009-02-27, 21:24   #14
Aga1141
Raczkowanie

o rany wreszcie jakiś chłopak który się interesuje kosmetykami, Ty to chyba ideałem jesteś a miałam już dzisiaj laptopa nie włączać mam taką samą skórę jak Ty miałeś więc bankowo wypróbuję to co poleciłeś. A tonik garniera jest super
Aga1141 jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Zostań ambasadorką Garnier

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości