|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Salvador Dali - Femme - pytanie.
Moje drogie, potrzebuję pomocy. Kolega poprosił mnie, jako znawczynię perfum
![]() ![]() W załączeniu zdjęcie pudełek - kremowo-żółtego i srebrnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Salvador Dali - Femme - pytanie.
Jeżeli pamięta nazwę i jest to Dali Femme (czyli Salwador Dali- Dali) , to ten sam zapach
![]() Powinien też pamiętać flakonik- słynne usta (pojedyncze), które poza wersją zieloną występują jeszcze jako Eau de Dali. Dla pewności niech się wypowie ktoś jeszcze...
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sądzę, że wersja w srebrnym opakowaniu nie jest żadną "wariacją na temat". W moim posiadaniu jest 30ml PdT - właśnie w srebrnym opakowaniu. Dobre kilkanaście lat temu znajoma mi osoba używała Dali Femme i zapach jest identyczny. Niestety nie wiem jak wyglądało opakowanie. Faktycznie, w zdjęciach katalogowych najczęściej pojawia się wersja kremowa, natomiast w perfumeriach - widuję tylko srebrną. Obstawiałabym, że to po prostu zmiana opakowania, ale może ktoś jeszcze się wypowie... Pozdrawiam i powodzenia!
![]() edit: Justyna ma rację: jest jeszcze Eau de Dali ale zarówno flakon jak i opakowanie są w odcieniu brzoskwiniowo-różowym. A niebieska Laguna to już zupełnie inna historia... Edytowane przez teclo Czas edycji: 2010-11-24 o 19:34 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dzięki bardzo. Tak właśnie myślałam, choć np. na fragrancex.com są dwa zapachy:
Dali Perfume by Salvador Dali for Women: http://www.fragrancex.com/products/_..._products.html Opis: Dali Perfume by Salvador Dali, Salvador dali created dali in 1983. It is the result of the following top fragrance notes: bergamot, mandarin and basil. The middle notes are: lily of the valley, rose and cedar and the base of the fragrance is: vanilla musk and benzoin. Dali is recommended for formal use. Salvador Dali Perfume by Salvador Dali for Women: http://www.fragrancex.com/products/_..._products.html Opis: Salvador Dali Perfume by Salvador Dali, Launched by the design house of salvador dali in 1983, salvador dali is classified as a refined, subtle, oriental fragrance. This feminine scent possesses a blend of exotic, rich, oriental florals. It is recommended for evening wear. zdjęcia w obu przypadkach wydają się identyczne ![]() Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2010-11-24 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Też mnie to zdziwiło -może wkradł się jakiś błąd? Skoro jednak w obu wariantach kolorystycznych chodzi o koncentrację Parfum de Toilette, to trzymałabym się wersji, że zmieniono opakowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Przekonamy się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Czekam z ciekawością na rezultat tych zakupów - Agnieszko, napisz proszę czy obdarowana osoba była zadowolona. Wracam do tego wątku dlatego, że wczoraj w malutkiej perfumerii na warszawskich Jelonkach widziałam PdT Daliego w kremowym opakowaniu....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Niestety, przekonamy się dopiero po świętach
![]() ![]() Pudełko niby jest srebrne, ale ma taka kremową obwódkę koło obrazka w środku - mam nadzieję, że będzie OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Kochane pomóżcie może ,któraś z Was używała perfum Salvador Dali-Femme jeśli tak to bardzo proszę o opis tych perfum konkretnie o zapach . Pozdrawiam wszystkie Wizażanki.
![]() Edytowane przez Laliq Czas edycji: 2012-11-14 o 14:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ten zapach to mój KWC - zobacz na opisy wizażanek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:36.