|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
śpiewanie ;p Wątek zbiorczy :)
Kochane wizażanki, czy lubicie śpiewać? Wypowiadajmy się na ten temat
![]() Ja osobiście uwielbiam śpiewać chociaż nie wiem jak mi to wychodzi, nie mi to oceniać ![]() Edytowane przez edytkaa177 Czas edycji: 2012-11-10 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: śpiewanie ;p
Wątki o śpiewaniu i nauce śpiewu istnieją na wizażu, poszukaj sobie, bo jest tam trochę rad, użytecznych linków itd.
![]() Co do Twojego śpiewu - uważam, że wieeeeleee nauki przed Tobą ![]() ![]() Może zapiszesz się na jakieś zajęcia ze śpiewu? Podszkolisz się, rozszerzysz skalę głosu i przede wszystkim go wzmocnisz ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ja lubie śpiewać raczej nie fałszuję ale ja za to nie wyrabiam przy bardzo wysokich tonach niskie potrafię bardzo dobrze...
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Dot.: śpiewanie ;p Wątek zbiorczy :)
Cytat:
![]() Twoje wykonanie piosenek nie może być bazą do oceny umiejętności czy możliwości głosowych. Zaśpiewaj coś a cappella, nagraj, przesłuchaj i daj do oceny profesjonaliście ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Bezwzględnie szczerze to nie jest tak źle jak dziewczyny piszą
![]() ![]() ![]() Profesjonalne śpiewanie jest jak taniec, czy trening siłowy - to są lata ![]() ![]() ![]() Ale to jest też kwestia obycia. Śpiewaj dalej, staraj się ćwiczyć piosenkę przez jakiś czas zanim ją nagrasz. Możesz się starać intuicyjnie naśladować niektórych wykonawców, ale to tak w granicach zdrowego rozsądku, żeby nie stać się kopią. Ważne, żeby Ci to sprawiało radość, a nie frustrowało, to innym też się będzie podobać ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...221940&page=28 - Tu mamy taki wątek w którym dzielimy się swoimi spostrzeżeniami, są tam linki do ćwiczeń itp, jakbyś była zainteresowana.
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ja proponuję Ci, żebyś wybrała jakąś fajną piosenkę, bez wysokich tonów, bez takiego głupiego podkładu no i dobry mikrofon.
![]() A może pomoże Ci, jak będziesz śpiewać - ćwiczyć, razem z wykonawcą? Puść sobie jakąś swoją ulubioną piosenkę i spróbuj wbić się w jego ton. Na pewno nie wyjdzie Ci tak jak jemu ale chodzi tu o utrzymanie pewnego poziomu głosu/tonu/dźwięku czy czego tam jeszcze ![]() Czekam na inne piosenki :PPP
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam śpiewać
![]() ![]() kiedy mam zly humor, wlączam muzyke, i spiewam do komputera (odstresowuje mnie to) ![]() dziwna jestem, wiem ![]()
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Mnie sie w ogole nie podobalo
![]() Nie wiem czy to włsnie ze spiewem wiazesz przyszlosc? Czy to tylko hobby? W kazdym razie jeszcze duzo ale to na prawde duuuuzo pracy przed Toba ![]() Powodzenia ![]()
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Broń Boże nie uważam się za eksperta od śpiewu. Kiedyś śpiewałam w jakiś szkolnych zespołach i tyle. Wiem, że mój głos jest w miarę czysty i dość oryginalny.
Twoje wykonania nie powaliły mnie. Wydaje mi się, że śpiewasz na dwóch dźwiękach - tu przeciągniesz delikatnie, a tu urwiesz. Tragicznie też nie jest, ale jeśli chciałabyś się pokazać szerszej publice, to od razu weź się do roboty. W końcu od tego są marzenia, żeby je spełniać ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez Pancza Czas edycji: 2010-02-23 o 14:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
tak :P
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Edytowane przez edytkaa177 Czas edycji: 2013-11-19 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja lubię śpiewać i to bardzo, chociaz nie sądze, zeby wyhodziło mi to jakos świetnie chociaz moja nauczycielka muzyki mówi ze bardzo jej sie podoba mój śpiew.
![]() ja na wysokich tez za bardzo nie wyrabiam, chociaz czasem nawet to mi sie uda ![]() ![]() za to jak spiewam nisko to cos mnie sciska w gardle i strasznie fałszuję. ![]() a co do twojego spiewu, to dosyc trudno ocenic bo faktycznie muzyka troche przysłania... ale ogólnie nie jest źle. ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Autorko, nie chcę Cię urazić, ale Twój śpiew brzmi fatalnie. Odnosi sie wrażenie jakbyś śpiewała z przymkniętymi ustami, fałszujesz, nie wyrabiasz na wysokich tonach z dykcją bardzo nieciekawie. W barwie głosu też nie ma nic nadzwyczajnego.
Nie miej mi tego za złe, ale na prawdę piszę co myślę ![]()
Umieram dziewięć razy Umieram stojąc w oknie Na korytarzu 26.05.2010 - Babciu... Edytowane przez Claire Fisher Czas edycji: 2010-02-23 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Proponuję żeby wszystkie Wizażanki (te które śpiewają bo lubią itp. itd.) zamieściły swoje przeróbki piosenek
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
niestety- nie mam na czym się nagrać, moje mp3 z dyktafonem zrobiło sobie protest i nie działa (:
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
Just when you think the world is going nowhere Just when you almost gave up on your dreams They take you by the hand And show you that you can There're no boundaries... Edytowane przez Choomik Czas edycji: 2010-02-24 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Spiewaj a jak się komus nie podoba to... niech nie słucha.
Uwielbiam sobie spiewac jak jestem sama, lubie też grać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Nie jest źle. Pracuj nad emisją, sądzę, że spokojnie da się Cię wyszkolić. Skala głosu też się roźciąga, sukcesywnie, po miesiącach ćwiczeń.
![]() Chomik - fajnie, fajnie, ino czasem ucinasz końcówki (dykcyjnie). No, chyba, że to było zamierzone (w końcu piosenka jest w angielskim, więc mogło).
![]() Edytowane przez broadwaydream Czas edycji: 2010-02-25 o 11:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.