śpiewanie ;p - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 18:36   #1
edytkaa177
Raczkowanie

śpiewanie ;p Wątek zbiorczy :)

Kochane wizażanki, czy lubicie śpiewać? Wypowiadajmy się na ten temat
Ja osobiście uwielbiam śpiewać chociaż nie wiem jak mi to wychodzi, nie mi to oceniać

Edytowane przez edytkaa177
Czas edycji: 2012-11-10 o 18:45
edytkaa177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 20:10   #2
bura kocurka
Zakorzenienie

Dot.: śpiewanie ;p

Wątki o śpiewaniu i nauce śpiewu istnieją na wizażu, poszukaj sobie, bo jest tam trochę rad, użytecznych linków itd.

Co do Twojego śpiewu - uważam, że wieeeeleee nauki przed Tobą Na razie śpiewasz tak sobie, nie fałszujesz, ale cichutko coś tam podśpiewujesz - nic szczególnego. Tak to ja umiem śpiewać, a ogólnie uważam, że nie potrafię Słychać, że masz słaby głos (moje koleżanki, które śpiewają profesjonalnie, to potrafią z takim powerem coś odśpiewać, że wow) i nie wyrabiasz na niższych tonach.

Może zapiszesz się na jakieś zajęcia ze śpiewu? Podszkolisz się, rozszerzysz skalę głosu i przede wszystkim go wzmocnisz

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 21:03   #3
madzia2306
Zakorzenienie

ja lubie śpiewać raczej nie fałszuję ale ja za to nie wyrabiam przy bardzo wysokich tonach niskie potrafię bardzo dobrze...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 21:11   #4
Agrippinilla
Rozeznanie

Dot.: śpiewanie ;p Wątek zbiorczy :)

Cytat:
Napisane przez edytkaa177 Pokaż wiadomość
Kochane wizażanki, czy lubicie śpiewać? Wypowiadajmy się na ten temat
Ja osobiście uwielbiam śpiewać chociaż nie wiem jak mi to wychodzi, nie mi to oceniać http://ising.pl/nagranie/3j71krinut,..._rozy-Biesiada Tutaj jest link do jednej piosenki w moim wykonaniu. Można tam znaleźć też inne moje wykonania
Może mnie ocenicie? Proszę o bezwzględną szczerość

I naprawdę polecam stronkę ising.pl, mi się bardzo podoba
Bezwzględną szczerość... no dobrze Ta strona to typowe karaoke, słychać głównie linię melodyczną, głos jest wycofany. Trudno jest ocenić śpiew przy okazji karaoke, to zabawa a nie profesjonalny śpiew.

Twoje wykonanie piosenek nie może być bazą do oceny umiejętności czy możliwości głosowych. Zaśpiewaj coś a cappella, nagraj, przesłuchaj i daj do oceny profesjonaliście
Stary 2010-02-22, 22:44   #5
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Bezwzględnie szczerze to nie jest tak źle jak dziewczyny piszą Nie fałszujesz, słychać że lubisz śpiewać i na karaoke pewnie robisz furrorę Bardzo dobrze, że nie śpiewasz mocno i nie krzyczysz jak niektórzy amatorzy, którym się wydaje, że są zarąbiści Rzadko kto widzi tę subtelną różnicę między krzykiem, a donośnym śpiewaniem, tzw beltingiem. Z Twojego poziomu o wiele łatwiej coś zrobić, bo nie masz zakorzenionych złych nawyków.

Profesjonalne śpiewanie jest jak taniec, czy trening siłowy - to są lata Ćwiczenia ćwiczenia ćwiczenia, a efekty przychodzą powoli. Można się po drodze nieźle sfrustrować Jak się od razu próbuje śpiewać Whitney Houston, to efekt jest jak po udźwignięciu 100kg bez przygotowania.

Ale to jest też kwestia obycia. Śpiewaj dalej, staraj się ćwiczyć piosenkę przez jakiś czas zanim ją nagrasz. Możesz się starać intuicyjnie naśladować niektórych wykonawców, ale to tak w granicach zdrowego rozsądku, żeby nie stać się kopią. Ważne, żeby Ci to sprawiało radość, a nie frustrowało, to innym też się będzie podobać

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...221940&page=28 - Tu mamy taki wątek w którym dzielimy się swoimi spostrzeżeniami, są tam linki do ćwiczeń itp, jakbyś była zainteresowana.
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-22, 23:35   #6
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Ja proponuję Ci, żebyś wybrała jakąś fajną piosenkę, bez wysokich tonów, bez takiego głupiego podkładu no i dobry mikrofon.
A może pomoże Ci, jak będziesz śpiewać - ćwiczyć, razem z wykonawcą? Puść sobie jakąś swoją ulubioną piosenkę i spróbuj wbić się w jego ton. Na pewno nie wyjdzie Ci tak jak jemu ale chodzi tu o utrzymanie pewnego poziomu głosu/tonu/dźwięku czy czego tam jeszcze
Czekam na inne piosenki :PPP

sauer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 09:31   #7
teleskop86
Rozeznanie

Uwielbiam śpiewać kiedyś ładnie mi to wychodziło, na apelach szkolnych zawsze mnie wybierano do śpiewu. śpiewałam też psalmy w kościele , bylam ministrantką po wycięciu migdałków niestety glos mi sie zmienil i juz tak ladnie nie spiewam.
kiedy mam zly humor, wlączam muzyke, i spiewam do komputera (odstresowuje mnie to) na imprezach z kolezankami tez spiewamy, karaoke i jazda:P
dziwna jestem, wiem

teleskop86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-23, 10:47   #8
edytkaa177
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teleskop86 Pokaż wiadomość
Uwielbiam śpiewać kiedyś ładnie mi to wychodziło, na apelach szkolnych zawsze mnie wybierano do śpiewu. śpiewałam też psalmy w kościele , bylam ministrantką po wycięciu migdałków niestety glos mi sie zmienil i juz tak ladnie nie spiewam.
kiedy mam zly humor, wlączam muzyke, i spiewam do komputera (odstresowuje mnie to) na imprezach z kolezankami tez spiewamy, karaoke i jazda:P
dziwna jestem, wiem
Nie, nie jesteś dziwna Ja mam podobnie

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
Ja proponuję Ci, żebyś wybrała jakąś fajną piosenkę, bez wysokich tonów, bez takiego głupiego podkładu no i dobry mikrofon.
A może pomoże Ci, jak będziesz śpiewać - ćwiczyć, razem z wykonawcą? Puść sobie jakąś swoją ulubioną piosenkę i spróbuj wbić się w jego ton. Na pewno nie wyjdzie Ci tak jak jemu ale chodzi tu o utrzymanie pewnego poziomu głosu/tonu/dźwięku czy czego tam jeszcze
Czekam na inne piosenki :PPP
Chcesz, żebym dodała linki do innych piosenek w moim wykonaniu?
Stary 2010-02-23, 12:47   #9
malwinac
Zadomowienie

Mnie sie w ogole nie podobalo. Nie chce Cie urazic bo nie znam sie na spiewie jestem tylko przecitnym sluchaczem ale moim zdaniem to jest kiepściutkie.
Nie wiem czy to włsnie ze spiewem wiazesz przyszlosc?
Czy to tylko hobby?
W kazdym razie jeszcze duzo ale to na prawde duuuuzo pracy przed Toba
Powodzenia

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 14:24   #10
Pancza
Zadomowienie

Broń Boże nie uważam się za eksperta od śpiewu. Kiedyś śpiewałam w jakiś szkolnych zespołach i tyle. Wiem, że mój głos jest w miarę czysty i dość oryginalny.
Twoje wykonania nie powaliły mnie. Wydaje mi się, że śpiewasz na dwóch dźwiękach - tu przeciągniesz delikatnie, a tu urwiesz. Tragicznie też nie jest, ale jeśli chciałabyś się pokazać szerszej publice, to od razu weź się do roboty. W końcu od tego są marzenia, żeby je spełniać

Cytat:
Napisane przez teleskop86 Pokaż wiadomość
dziwna jestem, wiem
Mam podobnie. A imprezy bez karaoke ?! Co to za imprezy ?!

Edytowane przez Pancza
Czas edycji: 2010-02-23 o 14:25
Pancza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 14:56   #11
edytkaa177
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
Mnie sie w ogole nie podobalo. Nie chce Cie urazic bo nie znam sie na spiewie jestem tylko przecitnym sluchaczem ale moim zdaniem to jest kiepściutkie.
Nie wiem czy to włsnie ze spiewem wiazesz przyszlosc?
Czy to tylko hobby?
W kazdym razie jeszcze duzo ale to na prawde duuuuzo pracy przed Toba
Powodzenia
Śpiew to tylko moje hobby Ale tak sobie pomyślałam, że może jakbym się trochę podszkoliła, to zaczęłabym śpiewać w jakimś zespole weselnym, troszkę bym sobie dorobiła
Stary 2010-02-23, 15:18   #12
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Cytat:
Chcesz, żebym dodała linki do innych piosenek w moim wykonaniu?
tak :P

Stary 2010-02-23, 16:44   #13
edytkaa177
Raczkowanie

Cytat:
tak :P
Proszę bardzo Na specjalne życzenie

Edytowane przez edytkaa177
Czas edycji: 2013-11-19 o 15:31
Stary 2010-02-23, 17:04   #14
vicky_
Zakorzenienie

ja lubię śpiewać i to bardzo, chociaz nie sądze, zeby wyhodziło mi to jakos świetnie chociaz moja nauczycielka muzyki mówi ze bardzo jej sie podoba mój śpiew.
ja na wysokich tez za bardzo nie wyrabiam, chociaz czasem nawet to mi sie uda np. spiewałam ostatnio bogurodzice i mi wyszło nawet spoko
za to jak spiewam nisko to cos mnie sciska w gardle i strasznie fałszuję.
a co do twojego spiewu, to dosyc trudno ocenic bo faktycznie muzyka troche przysłania... ale ogólnie nie jest źle.
Stary 2010-02-23, 17:42   #15
Claire Fisher
Raczkowanie

Autorko, nie chcę Cię urazić, ale Twój śpiew brzmi fatalnie. Odnosi sie wrażenie jakbyś śpiewała z przymkniętymi ustami, fałszujesz, nie wyrabiasz na wysokich tonach z dykcją bardzo nieciekawie. W barwie głosu też nie ma nic nadzwyczajnego.
Nie miej mi tego za złe, ale na prawdę piszę co myślę
Na korytarzu

26.05.2010 - Babciu...

Edytowane przez Claire Fisher
Czas edycji: 2010-02-23 o 17:45
Claire Fisher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-23, 17:49   #16
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Śpiew to tylko moje hobby Ale tak sobie pomyślałam, że może jakbym się trochę podszkoliła, to zaczęłabym śpiewać w jakimś zespole weselnym, troszkę bym sobie dorobiła
moje marzenie, serio może nie zbyt ambitne, ale jakbym dostała taką propozycję to odrazu bym się zgodziła tyle, że nie mam w głosie nic charakterystycznego, a moim doświadczeniem są tylko szkolne akademie i kilka lat chóru szkolnego ;p

Nanusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 14:36   #17
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Proponuję żeby wszystkie Wizażanki (te które śpiewają bo lubią itp. itd.) zamieściły swoje przeróbki piosenek Ja sama nie śpiewam ale innych zawsze chętnie słucham :P

Stary 2010-02-24, 14:53   #18
Nanusiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Proponuję żeby wszystkie Wizażanki (te które śpiewają bo lubią itp. itd.) zamieściły swoje przeróbki piosenek Ja sama nie śpiewam ale innych zawsze chętnie słucham :P
niestety- nie mam na czym się nagrać, moje mp3 z dyktafonem zrobiło sobie protest i nie działa (:

Nanusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-24, 21:29   #19
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=JwQzhuSGHCE Proszę. Mam nadzieję, że wybaczycie jakość. Jak wyjdę z frustracji, którą wywołuje u mnie mój śpiew, to może nagram coś nowego już bez szumu
And show you that you can

There're no boundaries...

Edytowane przez Choomik
Czas edycji: 2010-02-24 o 21:30
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 08:04   #20
gerda300
Raczkowanie

Spiewaj a jak się komus nie podoba to... niech nie słucha.

Uwielbiam sobie spiewac jak jestem sama, lubie też grać.
gerda300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-02-25, 11:49   #21
broadwaydream
Wtajemniczenie

Nie jest źle. Pracuj nad emisją, sądzę, że spokojnie da się Cię wyszkolić. Skala głosu też się roźciąga, sukcesywnie, po miesiącach ćwiczeń.

Chomik - fajnie, fajnie, ino czasem ucinasz końcówki (dykcyjnie). No, chyba, że to było zamierzone (w końcu piosenka jest w angielskim, więc mogło).

Edytowane przez broadwaydream
Czas edycji: 2010-02-25 o 11:52
broadwaydream jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości