|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Metamorfoza zewnętrzna i wewnętrzna
No więc zamieszczałam ten sam tekst w dziale o PUNKACh, ale widze, że dawno tam nikt nie pisał, dlatego zamieszczam to tutaj.
"Jednym z odłamów subkultury punk jest straight edge - ascetyczna subkultura sprzeciwiająca się piciu alkoholu, paleniu papierosów i brania narkotyków. Subkultura punk kładzie nacisk na inteligencję, oczytanie, umiejętność bronienia własnych poglądów i przede wszystkim - własne zdanie." - zdanie pochodzi z bloga abcun. blog . onet. pl A moja koleżanka mówiła, że czytała książkę, że ktoś się ROBIŁ na punka (robił... na niego, a nie był nim) i że oni ćpali. Echm... Swoją drogą. Ja tam ubieram się normalnie, bransoleta na rękę, buty normalne, czasem jeansy, czasem czanrne rurki + czarna luzka, słucham The Rasmus, Good Charlotte, NickelBack (to co wymieniłam to bardziej rock lub rock punk), mam swoje zdanie i jeśli wierzyć temu powyższemu cytatowi - to właśnie taka jestem, takie mam myślenie i usposobienie. Pytanie do was po przeczytaniu tego co napisałam: CZY JESTEM PUNKIEM? Bo nie wiem. Ubiór też o czymś świadczy, nie dużo ale jednak jakoś trzeba człowieka rozpoznać. Na razie jestem takim maleńkim punkiem xd Czekam na wasze odpowiedzi! Pozdrawiam wszystkich, jestem tutaj nowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Dot.: Metamorfoza zewnętrzna i wewnętrzna
Nie jesteś punkiem, nawet takim malutkim, bo nawet nie słuchasz punkowych kapel. Te, które wymieniłaś to pop rockowe zespoły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Podałam przykłady. Podaj mi w takim razie kilka/naście zespołów PUNKOWYCH jeśli możesz. Nie znam wszystkiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Jeśli mówisz o nurcie straight edge, to grzechem byłoby nie wspomnieć o The Teen Idles. Można dodać 7 Seconds, xLooking Forwardx czy Regres jeśli już wymieniać kapele.
Z tego co i jak piszesz wnioskuje, że jesteś młoda. Cytat:
Cytat:
Te kapele, które wymieniłaś to bardziej pop. Myślisz, że punk puszczają na vivie? Każdy powinien mieć własne zdanie i umiejętność bronienia go, niezależnie od tego jakiej słucha muzyki i jak się ubiera. Powodzenia w poszukiwaniach 'siebie' ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Wätek przesuwam na Plotkowe.
![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale, że jak? chcesz na siłę zrobić z siebie Punkówę? dlaczego akurat ten ruch? takie otoczenie, czy moze udowodnienie, ze jestes 'inna i original'? Te przykłady, które niby mają świadczyć o Twojej 'Punkowości' posiada gro moich koleżanek, które na 100% sie nie utozsamiaja z tą subkulturą. Nie wiesz, czy jestes "punkiem". tak, jak np. rastafarianin nie wie, czy nim jest. przecież to się czuje, do czego Ci najblizej i to popierasz. Nie na odwrót. ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- pop 'rock'.
gdy mi jest dobrze moja dusza mruczy. M.Peszek Edytowane przez Hedonia Czas edycji: 2009-02-24 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę nie rozumiem. Chcesz być punkówą ( w zasadzie taki sobie już nadałaś nick), a nie znasz punkowych kapel? ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
skąd wiesz, że to Ci pasuje? Podamy Ci zespoły, mimo, że Ci się nie spodobają, będziesz słuchać 'dla zasady, bo jesteś punkówą'?
a za tydzień z nickiem Metalówa - "podajcie mi przykłady zespołów, które grają metal, bo ja jestem metalówą." ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- ![]()
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
To niezupełnie tak jak piszecie, chociaz z częśćią się zgodzę. No cóż, oczywiście że część z tych kapel punkowych znam, słucham - dlatego nie wiem dlaczego o tym nie wspomniałam. Pozerem nie jestem - punkiem typowym też nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jakie masz poglądy? Może przedstaw nam je np co sądzisz o sytuacji w kraju na świecie, nie chodzi o sam ubiór i muzykę. Poglądy przede wszystkim |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ale sie usmialam. My mamy Ci powiedziec czy jestes punkiem czy nie?
A skad my to mamy wiedziec? Powiemy Ci, ze tak jestes, a Ty w to uwierzysz i przyjmiesz jako prawde zyciowa? Moze wyslij zdjecie, wyczytamy to z rysow twarzy? ![]() Sorry, nie chce byc niemila, ale nie uwazasz, ze to co piszesz jest po prostu smieszne? Ile masz lat?
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawiasem - z zespołów, które wymieniłaś to Good Ch. ma coś wspólnego z cali-punkiem. sXe słuchają raczej innych kapel.. I w samych założeniach tej grupy jest totalna abstynencja. Co nie znaczy, że wszystcy się tego trzymają. Ludzie jak to ludzie. Daj na luz. Rób, co chcesz robić, słuchaj tego, co ci sie podoba i nie wciskaj się w jakieś schematy.. Nawet punkowe.. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Szukaj siebie, swojej muzyki nie dzieląc wszystkiego na kategorie punk/nie-punk, metal/ nie -metal itd. Nie staniesz się punkiem słuchając "typowo punkowych" zespołów. To subkultura, a więc jakiś system myślenia, poglądów, a nie tylko muzyka czy strój.
Powodzenia w szukaniu swojej tożsamości, nie ograniczaj się schematami czy to muzycznymi czy hm "wizualnymi". A tak na marginesie, te zespoły których podałaś, nic a nic nie kojarzą mi się z punkową muzą. Raczej komercja rodem z Bravo i Vivy ![]()
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
I słucham tego czego chcę i wiem co to jest punk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
jej, cos Ty sie tak uwzięłaś na ten 'punk' . nazwa Ci sie podoba?
jest maasa innych subkultur, ktore maja takie poglady.nawet moja kolezanka słuchajaca techno i inna, sluchajaca rocka.. chcesz moc powiedziec 'jestem punkiem', tylko dlatego, ze wiesz, co to jest? sztuczne. bardzo.
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
badz soba, sluchaj muzyki ktora Ci sie podoba i ubieraj sie w to co lubisz nie musisz zamykac sie w jakis ramach bo ja uwazam ze nie ma sensu szufladkowac ludzi na punkow metali itp..
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty zrobisz, jak uważasz. Rozumiem, że w pewnym momencie życia niektórzy potrzebują się jakoś "dookreślić", podłączyć pod coś. Taki wiek.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.