|
Notka |
|
Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
narkza-jakie wrazenia ??
czesc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: narkza-jakie wrazenia ??
ja czułam się bardzo dobrze od razu po wybudzeniu i byłam strasznie głodna, bo w przeddzień operacji nie można już jeść od popołudnia ; po narkozie też nie można jeść właśnie z powodu ew mdłości - piłam dużo wody i coś tam jadłam, bo nie mogłam juz wytrzymać
potem byłam śpiąca generalnie nie wspominam tego jakoś traumatycznie
![]() ![]() ![]() 3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2009-02-16 o 22:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja po obudzeniu nic nie pamiętałam(jakieś 20min wyrwane z życia)
![]() podobno rozmawiałam z lekarzem(ciekawe na jaki temat ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o samopoczucie to trzeba chwile odpocząć bo faktycznie jeśli się zbyt wcześnie wstanie to są zawroty. Ja nie mogłam pić/jeść przez godzinę od obudzenia. Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2009-02-18 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja czułam się bardzo dobrze. Budziłam się 2 raz tzn. pierwszy raz na parę minut (zdążyłam się tylko zorientować, że jestem w innej sali), a potem drugi raz kilka godzin później. Słyszałam, że wiele osób tak ma i że to normalne.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Wczoraj mialam usuniete zeby pod narkoza ogolna ...Po przebudzeniu czulam sie troche dziwnie ... poczatkowo nie docieralo d o mnie co sie ze mna dzieje ...Po kilkunastu minutach zaczelam dochodzic do siebie , spedzilam na fotelu jakas godzine czasu nim mnie narzeczony zabral do domu . Kiedy przechodzilam sie na inny fotel antestezjolog musial mi pomoc bo mialam problem z zachowaniem rownowagi ( to tak jakbys wypila kilka drinow
![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
To ja jestem z tych, co narkozę uznają za najgorszą część operacji
![]() Nie należy się sugerować jednak moją opinią, bo byłam pod narkozą praktycznie 6 godzin (operacja kręgosłupa) i to zapewne ta długość miała wpływ na moje męki. Najbardziej pamiętam to, jak na OIOMie pielęgniarki wybudzały mnie z narkozy, a mnie tak bardzo chciało się spać. Wyobraźcie sobie moment, w którym najbardziej w życiu chciało wam się spać i pomnóżcie go razy 10. Tak się wtedy czułam. Miałam ochotę rozszarpać osoby, które mnie wybudzały ![]() Trudno mi jednak powiedzieć, czy wymioty, zawroty głowy, ciągłe spanie były jednak wynikiem samej narkozy czy raczej efektem operacji. Bedąc w szpitalu słyszałam opinie, że mając do wyboru znieczulenie miejscowe, albo znieczulenie ogólne, zdecydowanie lepiej wybrać znieczulenie ogólne bo sama narkoza ta trauma dla organizmu i można się po niej czuć jeszcze gorzej niż po samej operacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a ja po narkozie jak się obudziłam to od razu poszłam pod prysznic heh miałam głupie uczucie ze jestem brudna po tej operacji.. oczywiście dostało mi się za to ale cóż. Dobrze że pod prysznicem nie padłam. Po drugiej bardziej poważnej zaczęłam łazić bo nie mogłam leżeć w jednej pozycji. O Spaniu nie było mowy. Ale każdy organizm reaguje inaczej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.