|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Pomysł na choinkę
No, skoro juz sie tak świą
tecznie tu zrobiło, chciałabym ws poprosić o pomysły na chinkę. Zawsze u nas w domu pozawieszanych jest pełno bą bek, każda w innym kolorze nic do siebie nie pasuje. W tym roku chciałabym zrobić inaczej. Chciałabym żeby choinka była w jednym stylu, w stonowanej kolorystyce itp. Kompletnie nie ma pomysłu na żadne ozdoby i na kolory, więc proszę was o pomoc. Zdjęcia mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pomysł na choinkę
hmm nie mam zdjęć, ale może taka "wiejska" choinka? np. dużo dużo słomianych ozdób, jakieś koguciki
![]() albo choinka ozdobiona cukierkami, pierniczkami itp. (różnymi słodyczami) i małymi kolorowymi bąbkami pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
kiedyś w klasie zrobiliśmy chinkę ze złotymi i srebrnymi orzechami, suszonymi pomarańczkami, pierniczkami oraz łańcuchem ze słomianych ozdóbek. Wokół choini było sianko. W sali ślicznie pachniało i do tego zajeliśmy 1 miejsce czego następstwem były 3 pyszne torty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
w zeszłym roku miałam pierwszy raz w swoim własnym domu choinkę. białe światełka i ozdoby białe i beżowo złote.
szczerze mówiąc choinka u rodziców, gdzie ozdoby zbierane były latami (przez 35 lat), każde dziecko coś od siebie zrobiło itp. jest z klimatem no i wiążą się z nią miłe wspomnienia z dzieciństwa. za to ta moja jest taka "bezosobowa" i pomimo tego, że piękna to już nie to. a w święta właśnie o ten specyficzny klimat chodzi, co? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja mam zawsze na choince mnóstwo słomianek pozawieszanych. Kupiłam kiedyś wielki kosz i do tej pory tylko nimi ubieram choinkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A my postanowiliśmy że na chinkę ulepimy ozdoby z masy solnej /gwiazdki 'pierniki', itp./
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wyszukiwarka nie gryzie
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=72494 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A u mnie choinka od paru lat przyozdabiana jest czerwonymi i srebrnymi ozdobami (gładkie czerwone i srebrne bombki, trochę srebrnych dodatków). Właśnie żeby nie przesadzić powinno się skupić na dwóch wybranych kolorach. No i oczywiście białe lampki. Choinka (a raczej choina, zawsze kupujemy duże, żywe drzewko) stoi zawsze u mamy w pokoju. Mi się strasznie teraz podobają słomkowe ozdoby, ale one nie pasują do tych czerwonych i srebrnych. Pomyślałam, że może zrobię sobie u siebie w pokoju coś z gałązek (stroik, czy jakąś ścienną kompozycję...) no i właśnie z tymi słomkowymi. Nawet kupiłam taki zestaw wczoraj w... Biedronce (!!!), za jakieś śmieszne pieniądze, a naprawdę ładne. Mieszkam w Warszawie, ale myślę, że oferta w.w. sklepu jest taka sama i w inych miastach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
A u nas choinka jest w błękitach, granacie, bieli i srebrze. I jest śliczna
![]() ![]() Choinki kolorowe też lubię, zwłaszcza takie dosyć stare ozdoby moich dziadków - wiążą sie z nimi wspomnienia, może to dlatego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Castorama w Poznaniu już postarała sie dla swoich klientów, jestr już pełno gotowych ozdób. Hitem sezonu są zawieszki wygladające jakby były wykonane z piernika
![]() ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Kurcze, o jakich słomkowych ozdobach mowicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dobrze, ale wydaje mi się że chodzi o coś w tym stylu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mam całe mnóstwo takich słomianek jak na tym drugim zdjeciu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
takie 'słomianki' pasują do wiejskiej choinki.. kilka jabłek pierników i mamy 'klimat'
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Moja choinka od urodzin pierwszej córki jest niebiesko złota, ale złoto w odcieniu brudnym, lampki białe i niebieskie, do tego ozdoby ręcznie wykonane z bloku technicznego i pomalowane sprayem w kolorze złota. Wykonałam około 150-200 ozdób malutkich co zagęściło luki między bombkami dodatkowo lizaki i cukierki w odpowiednim kolorze. W tym roku jeszcze nie będę zmieniać pozwolę drugiej córce potłuc reszte bombek
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
hmm a co myslicie o tych choinkach
![]() ja w tym roku postanowilam ze moja choinka bedzie srednia ozdobiona swiatelkami, czerwonymi malutkimi bombkami, bialymi kokardkami, srebrnymi wlosami anielskimi i moze dwoma serduszkami slicznie mieniacymi sie an zloto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Pokój, w którym u mnie stać będzie choinka, urządzony jest w kolorze złota
i lekko brudnego różu. Na mojej choince przeważa złoto- dekoracjami są złote bomki, złocone orzechy i dość duże kokardy również w tym kolorze. Całości dopełnia kilka bombek w odcieniu różu idealnie dobranym do wystroju pokoju. Uwielbiam ubierać choinkę ![]() I życzę każdej z Was jak najpiękniejszego drzewka w tym roku ![]()
Kiedy płaski kamyk jest cenniejszy dla dziecka niż najpiękniejsza zabawka? Edytowane przez Anett_ Czas edycji: 2005-11-26 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Zawsze miałam choinke w tonacji złoto-czerwonej ale w tamtym roku małżon zażyczył sobie granatowo-srebrna + niebeiski punktowe oswietlenie... ładnie, chcoiaz dla mnie troche za zimno... dlatego postanowilam ja w tym roku ocieplic słomiankami ( jest pełno w hipermartketach) oraz kupionymi ma allegro aniolkami z pachnacego pszczelego wosku.... juz sie nie moge doczekac;l-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Moja choinka jest złoto-słomiankowo-czerwona i b. ładnie wygląda
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem najładniejsza choinka jest wielokolorowa, jak dawniej. Ja stawiam na tradycję. Zrobiłam ozdoby własnoręcznie, a te fabryczne zostały w pudłach.
Efekt podoba mi się, inni mogą mieć odmienne zdanie. O gustach podobno się nie dyskutuje. Pozdrawiam.
Co nas nie zabije,to nas wzmocni. zapraszam do siebie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290464 ![]() ![]() ![]() ![]() serwetki na wymianę http://picasaweb.google.pl/per.agata...eat=directlink |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
właśnie chciałam założyć identyczny wątek, a tu patrzę i proszę
![]() Uwielbiam okres świąt, tak tak jestem strasznie podatna na te wszystkie komercyjne sztuczki i zagrywki, ale co z tego ![]() ![]() I tak się właśnie zastanawiam jak ubrać w tym roku choinkę ![]() ![]() Chyba się zatrudnię do ubierania choinek w centrach handlowych itp ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
osobiście wolę tradycyjną choinkę z mnóstwem kolorowych bombek, świecidełek no i oczywiście cukierków
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja również uwielbiam ten okres w roku ![]() ![]() ![]() ![]() ......................... .................... ![]() ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311583&p age=6 ......................... .................... ![]() ![]() ![]() ![]() http:www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311583 http://marita8e.fotosik.pl/albumy/268821.html https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13725269 #post13725269 ......................... .................... ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marita8a Czas edycji: 2009-12-06 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie... Trafiłam na to forum bo szukam dodatkowych ozdóbek na moją choinkę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
ja jestem właśnie na etapie produkowania szydełkowych bombek, aniołków, gwiazdek i dzwoneczków.
Jeśli umiesz szydełkować to wzorów jest mnóstwo ![]() Jeśli nie umiesz to poszukaj szyszek, kup słoty spray i masz złote szyszeczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.