|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jak pachną niegrzeczne dziewczynki ?!!
WITAJCIE...
...drogie czarownice, diablice i nieznosne rozrabiary, oto jest pytanie: Jaki zapach pozwala Wam działać i pozwala zachować swą niepokorność. Polećcie coś Z PAZUREM, coś niezależnego, świdrującego, powodujacego ciarki na plecach. Niech do głosu dojdą wonie KORZENNE, DRZEWNE, NIEPOKOJąCE NUTY CIEMNEGO LASU, ZAMGLONYCH MOKRADEł, jednak KOBIECE I TAJEMNICZE... Posypcie wszystko pieprzem, dodajcie piżma, paczuli, ambry i innych perełek i PISZCIE! ![]() Mówimy dość (!) słodziakom, kwiatkom zamkniętym w szklanych butelkach!! ![]() kaszmirowa czarownica |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak pachną niegrzeczne dziewczynki ?!!
Witaj Kaszmirowa Czarownico
Może w tych wątkach znajdziesz odpowiedź ---> Magia sama w sobie? ---> Zioła, kadzidła, czary... |
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
napalm
zwlaszcza o poranku ![]() wieczorem gorzkie migdaly ![]() na specjalne okazje szalej, blekot, piolun, szczwół, tojad, cykuta ![]() ( przepraszam, ja tak z radosci, bo juz piatek ) |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Witaj Kaszmirowa Czarownico.
Polecam Musc Ravageur ( dreszcze na plecach gwarantowane) i Ambre Sultan . |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
DZIEKI DZIEWCZYNY!!,
Licze na wasze opinie gdyż, od ponad pol roku rozpaczliwie poszukuje "swego" zapachu....no coż latka leca gust nieco sie wyostrzył...z perfumami jest dokladnie tak jak ze smakowaniem winaaa napiwerw smakuje tylko to slodkie...potem nieśmiało półsłodkie...az dochodzimy do połwytrawnych i wytrawnych..i dopiero w tych ostatnich odnajdujemy prawdziwy szlachetny smak....Co do zapachów- Najchętniej upolowałabym zapach totalnie niszowy jednak nie trudnodostępny.. , dodam ze wywąchalam juz chyba wszystko co na polkach sephory, douglasa itp.. hahahai nic... bo np. gdyby nie ta kamfora w lailique perles, albo gdyby nowa maxmara nie pachniala tak mocno swieza uprasowana poscielą to moze i bym sie skusiła.uściski kASZMIROWA CZAROWNICA |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Te niegrzeczne pachną czasami dla niepoznaki bardzo grzecznie
.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie to samo pomyślałam
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wyrażenie "niegrzeczna dziewczynka" kojarzy się różowo-landrynkowo.
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
np Chylińska z ogonem z Lolity
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Niegrzeczne dziewczynki pachną buntem, wybuchowymi pomysłami, wiatrem w potarganych włosach, przekorą, snami w technikolorze, niepewnością krystalizującej się kobiecości, niekiedy arogancją, czerwonym winem rozlanym z nonszalancją na sukienkę, orientalnym kadzidłem palonym nocą do Foucaulta, szmuglowanymi papierosami, pudrowo matową szminką, granatami eksplodującymi znienacka w ustach, beztroskim seksem i przede wszystkim sobą.
Przynajmniej ja tak pachniałam, gdy byłam niegrzeczną dziewczynką (a teraz jestem stara i pachnę Serżem ;-P). Myślę, że każda z nas pachnie inaczej i swój zapach musisz odkryć sama. Na forum znajdziesz bez wątpienia mnóstwo cennych inspiracji - od siebie dorzucę, że Lutensy są niszowe, a mimo to dostępne w wyselekcjonowanych perfumeriach. I czarowne. Wielu ekscytujących przygód z nowymi zapachami, Kaszmirowa Czarownico! |
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Niegrzeczne dziewczynki pachną buntem, wybuchowymi pomysłami, wiatrem w potarganych włosach, przekorą, snami w technikolorze, niepewnością krystalizującej się kobiecości, niekiedy arogancją, czerwonym winem rozlanym z nonszalancją na sukienkę, orientalnym kadzidłem palonym nocą do Foucaulta, szmuglowanymi papierosami, pudrowo matową szminką, granatami eksplodującymi znienacka w ustach, beztroskim seksem i przede wszystkim sobą.
---Genialne ![]() zgadzam sie bezsprzecznie szukam przecież zapachu, który tego wszystkiego dopełniszmuglowane papierosy...ach przypomnialo sie to i owo malinowa szminka i ostry jęzor samoloty...bedę cię czytac z zainteresowaniem ![]() pozd.cieple |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem idealny będzie Scent Intense. Dużo ambry, paczuli, nieco kadzidła i ta charakterystyczna nuta niektórym kojarząca się ze spoconym facetem, a innym z seksem
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Niegrzeczna dziewczynka dla mnie pachnie wlasnie czyms przewrotnie slodkim, jakis Black XS albo Flowerbomb. W ogole mam w stosunku do tego sformulowania ambiwalentne odczucia, kojarzy mi sie ono z szowinistami, ktorzy kobiety dzielá na "grzeczne" i "niegrzeczne dziewczynki".
Ale Twoj opis siebie przywodzi mi na mysl raczej kadzidlane zapachy, wymienione juz przez dziewczyny. Od siebie dorzucilabym tylko ukochanego Agent'a Provocateur. |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Trudne pachną trudnymi.
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
a łatwe łatwymi
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
polecam z czystym sumieniem |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Mi tam Lolita pachnie niegrzecznie...
Gucci Rush też trochę, sama nie używam, ale zapach strasznie mi pasuje do zmysłowej kobiety z burzą ognistorudych loków.
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo uważac.
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Britney Spears,Kate Noss,Paris Hilton albo Black Cashmere.Koniecznie tak od niechcenia,bo są sprawy ważniejsze niż perfumy..
|
|
|
|
|
#23 |
|
Nindżopesz
|
Hmmm, tanim winem, skórzaną kurtką, dymem z ogniska i cynamonową gumą do żucia. Przynajmniej ja tak pachniałam za młodu, ach kiedy to było...
Na starość pozostało mi śmierdzenie obiadami, płynem do mycia naczyń i proszkiem do prania Ale przyznam, że te nuty w perfumach (tj. wino itp., nie obiady czy proszek) nadal mnie pociągają...
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że tym, co im się żywnie podoba
![]() le baiser du dragon lub black cashmere czy hardcore'owo paczulowo pradą ( jak na mnie) czy nieprzyzwoicie kingdom alexandra mcqueena czy męsko gucci eau de parfum czy surowym szyprowookim eau du soir... ;-)
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2008-10-18 o 16:44 |
|
|
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
faktycznie, zapędziłam się
gucio pour homme, of course miało być ![]() Dodam jeszcze słodką lolitę lempicką albo jeszcze ostrzej-zgrzytające w zębach chemiczną słodyczą cat deluxe naomi campbell
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
Te prawdziwie niegrzeczne pachną cygaretkami Al Capone, dobrą brandy i trochę potem. Te, które sobie wmawiają niegrzeczność lub naoglądały się za dużo amerykańskich filmów pewnie niczym nie pachną - bo tak dumają nad trendi zapachowym gadżetem, że w końcu nie mogą nic wybrać.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
Prawdziwie niegrzeczne dziewczynki nie zdają sobie sprawy z tego, że są niegrzeczne. Widzą tylko po reakcjach otoczenia, że coś jest nie tak
. No i z całą pewnością nie zaprzątają sobie głowy kreowaniem swojego image'u.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;9396989]Prawdziwie niegrzeczne dziewczynki nie zdają sobie sprawy z tego, że są niegrzeczne. Widzą tylko po reakcjach otoczenia, że coś jest nie tak
. No i z całą pewnością nie zaprzątają sobie głowy kreowaniem swojego image'u. [/quote]Hehe... Ciociu-Siostro Kijanko ![]() A ja właśnie nie wiem jak to jest, bom grzeczna aż do szpiku kości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

.

Bardzo uważac.
Na starość pozostało mi śmierdzenie obiadami, płynem do mycia naczyń i proszkiem do prania